gdzie zaopatrujesz się w płytę stolarską? i jak wyglądają koszty?
Płytę stolarską i sklejkę kupuję w Meble.pl, mam tam dobre układy i odbieram osobiście.

plyta stolarska - fajna rzecz, ale na mebel do warsztatu jak dla mnie.
z przodu to jeszcze wyglada - ale od gory nawet na tych szufladach widac srodek z listew + okleina, a mnie to nie bawi 
wezme te drzwiczki z warsztatu do domu, inna temperatura i wilgoc, zobacze jak sie zachowa, jak bez zmian to bedzie ok.
Widzę, że kolega ma małe doświadczenie z płytą stolarską. Na meble do warsztatu nadaje się płyta OSB.
Płyta stolarska ma różne klasy wykończenia.
Środek widać specjalnie ponieważ tak chciała pani domu. Pierwotnie miało być oklejone okleiną orzechową.
... Jak robię dębową klejonkę i podobne to nie mam problemów ze stabilnością, ...
Zrobię klejonkę i wzmocnię poprzecznie, powinno trzymać.
Jak kolega zrobi klejonkę dębową to też od góry będzie widać łączenie listew a poza tym z przodu i tyłu nie będzie jednej faktury tylko będą widoczne pionowe łączenia.
Płyta stolarska to jest nic innego jak taka sama klejonka, z tą różnicą że z przodu i tyły mamy oklejoną obłogiem z jednolitym usłojeniem.
Z drugiej strony po to robimy klejonkę żeby nie pracowała, więc kleimy ją na przeciw słoiście. Przy takim klejeniu wszystkie naprężenia rozchodzą się we wszystkich kierunkach.
dzieki specpiotr. ladnie wyglada z tym obrzezem. musze sie rozejrzec i poprobowac. Ale i tak nie lubie takich wynalazkow 
Czegoś nie rozumiem, piszesz że nie lubisz takich wynalazków a chcesz robić klejonkę dębową.
Czyli chcesz robić coś czego nie lubisz?