04 Maja 2026, 03:45:19 czas Polski

Autor Wątek: Dłuta na Allegro  (Przeczytany 4751 razy)

krzysiek

• Gość
Odp: Dłuta na Allegro
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Grudnia 2015, 20:43:49 czas Polski »
szukam Recorda 044 z kompletem noży
http://www.ebay.co.uk/bhp/record-044-plane
ja na razie nie kupuję ale może ktoś skorzysta.
@Arek "4 1/2" od Ciebie powinna być już niedługo w hotelu w Duren(D) ,jedzie z Córką ,Zięciem i Wnusiem .Jutro o tej porze powinna być już u mnie. We wtorek rano do roboty ! ;D

« Ostatnia zmiana: 20 Grudnia 2015, 20:56:05 czas Polski wysłana przez krzysiek »

Offline Arek15

« Odpowiedź #16 dnia: 20 Grudnia 2015, 21:22:41 czas Polski »
super, mam nadzieję że będziesz zadowolony, ja dziś odnawiałem no 4:)drewno wyczyściłem nie do "białego" zostawiłem bejce, i pomalowałem lakierobejcą w kolorze mahoń, na stopę poszła zwykła black gloss, teraz tylko polerka docisku i bedzie pieknie:) czym czyścisz kółko od regulacji wysuniecia noża(z brązu ono jest chyba)?

....no tu podesłałeś nam same golizny , z zestawem noży to i po 200 fuintów szły na ebay

" Record 044 - albo inny wpustnik - może być drewniany (Sandusky?). Zależy mi na komplecie noży.
- Stanley albo Record 070 albo 071 - wyżłabiak (gdyby się zdarzył Tyzak to ... ech)
- Eclipse No 77 - rozwierak do pił"

70 albo 71 to sam bym przygarnął, ebay za drogi , znajdę taniej :)
 Eclipse No 77 - takie coś maiłem w rękach , ale nie wiedziałem do czego to było i zostawiłem.... jak człowiek nie ma wiedzy to okazje przepuści...
 mam stanlley 78- cały komplet - pudełko, itd- ale ten sobie zostawiam , nie będę uzywał tylko patrzył:)
drewniane z wymiennymi nożami też widziałem, same golasy, wpustniki drewniane solo nie opłaca się bo pod każdy kształ noża masz dopasowaną stopę struga- - trafia się ich dużo - jak chcesz jakiś konkretny kształt to podeślij fotkę
« Ostatnia zmiana: 20 Grudnia 2015, 21:34:25 czas Polski wysłana przez Arek15 »

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Grudnia 2015, 21:39:42 czas Polski »
czym czyścisz kółko od regulacji wysuniecia noża(z brązu ono jest chyba)?

Wykręcone kółko delikatnie nabijam na drewniany kołek ( taki normalny do połączeń ) w wiertarkę i wełną stalową, zabawa jest z radełkiem ,ale można powalczyć iglakiem diamentowym. W żadnym wypadku żadnymi chemikaliami.

....no tu podesłałeś nam same golizny , z zestawem noży to i po 200 fuintów szły na ebay

Ale na zdjęciach widać komplet noży w futeraliku  ??? - ten za 40 funtów

Offline Arek15

« Odpowiedź #18 dnia: 20 Grudnia 2015, 22:42:07 czas Polski »
tak ale to noże płaske,  do wręg -różnych rozmiarów- ja widziałem takie w których były zestawy noży chyba ze 40 sztuk- różne profile , nie tylko płaskie, coś jak tuhttp://www.ebay.co.uk/itm/Stanley-12-20-Combination-plane-with-21-blades-/331726413278