24 Kwietnia 2026, 17:47:04 czas Polski

Autor Wątek: Odkurzacz przemysłowy do 500zł.  (Przeczytany 88789 razy)

Offline spaceda

Odp: Odkurzacz przemysłowy do 500zł.
« Odpowiedź #75 dnia: 25 Stycznia 2017, 01:42:35 czas Polski »
zapomnialem zapytac właścicieli odku z otrzepywaniem - czy warte kupowania odku z ta funkcja? czy sobie raczej odpuścić i lepiej szukac z regulacja mocy ssania?
dzieki za odpowiedzi
spaced

Offline andrzej8522

« Odpowiedź #76 dnia: 30 Stycznia 2017, 18:49:45 czas Polski »
spaceda dedra ma 1600wat ma regulacje obrotów, można bez worka odkurzać tylko trzeba wtedy nalać wody do filtra

Offline spaceda

« Odpowiedź #77 dnia: 30 Stycznia 2017, 18:53:00 czas Polski »
patrzylem na te dedre. wybralem sie do juli po jakies inne zakupy i widze stoi karcher wd6 .
wiec chcialem sprawdzic jak ciagnie - a ze ma otrasacz na pokladzie to mysle sobie - moze cos z tego bedzie.
podlaczylem go, zatkalem reka otwar ssacy i odpalilem.
nie moglem oderwac reki a stalowy baniak bardzo delikatnie sie zapadl do srodka. moc potwora!

chyba pojde w tego karchera - choc odstrasza mnie koszt akcesoriow. na pewno worek kupie z suwakiem wielokrotnego uzytku

Offline Intesin

« Odpowiedź #78 dnia: 25 Lutego 2017, 00:11:28 czas Polski »
szukam odkurzacza przemysłowego do 400 pln, rozpoczynam przebudowę domu i potrzebuję jakiegoś sprzętu do walki z powstałym syfem ;) Będzie mi przede wszystkim potrzebny do pomocy z pozbyciem sadzy z nieużywanego komina(od 20 lat), do którego chcę podłączyć kominek. Usiłowałem wyciągać zwykłym odkurzaczem kominkowym, ale to zawracanie głowy. Oprócz tego przyszłościowo będę chciał podłączać odkurzacz do szlifierki do drewna. Z tego co czytałem to ważne żeby odkurzacz miał otrząsacz, ale czy w tej cenie jest coś wartego uwagi.. Zastanwiałem się nad LAVOR FREDI DO KOMINKÓW 4W1, ma on ten otrząsacz i kosztuje 300 pln, tylko nigdzie nie znalazlem żadnej opinii czy ta firma się do czegoś nadaje:) Może ktoś z miał styczność z tym odkurzaczem i firmą, jak z mocą ssącą tego sprzętu. Drugim wyborem jest macallister mac-1400-30 ma dobre opinie i teraz jest w castoramie za ok. 370 pln. Zainteresowała mnie też opinia kolegi spaceda na temat tego karchera wd6 tylko to już kwota ok. 700zł.., czy warto. Czy ten maacalister i lavor mocno ciągnie?:), a może macie jeszcze jakieś doświadczenie z jakimś innym sprzętem? albo co polecacie..

Offline Bladepoland

« Odpowiedź #79 dnia: 25 Lutego 2017, 19:15:14 czas Polski »
W tej cenie to chyba tylko Pansam. Ma nawet otrząsacz. Wielu poleca MacAlistera ale otrząsacza chyba nie ma. Mnie on do gustu nie przypadł, kupiłem jednego z tańszych Starmixów i dołożyłem do niego separarator własnej produkcji. Niestety nie mam otrząsacza w moim modelu, ale separator załatwia pięknie sprawę. Jak potrzeba jedzie ze mną, tyle że wtedy filterek otrzepać muszę sobie sam  :), lub ewentualnie założyć worek - niestety drogi.
Jeśli nie masz czego robić, nie rób tego tutaj...

Offline Intesin

« Odpowiedź #80 dnia: 28 Lutego 2017, 00:06:31 czas Polski »
ogładałem tego pansama i faktycznie ma otrząsacz, tylko jak z siłą ssącą tego odkurzacza i czy otrząsacz robi robotę, czy to tylko gadżet? Może użytkownicy Pansama lub Macalistera się wypowiedzą.. O lavorze brak opinii, więc chyba sobie go odpuszczę. Mój wybór na tą chwilę to, albo Pansam albo Macalister, tylko który mocniejszy..

Offline 91az

« Odpowiedź #81 dnia: 28 Lutego 2017, 10:10:36 czas Polski »
Używam Pansam. Otrząsacza używam po szlifowaniu gipsu żyrafą macalistera czy drewna małymi szlifierkami (worek papierowy nie filtruje wszystkiego) wyjmując poza pomieszczeniem co jakiś czas moduł z silnikiem i włączając nawiew zwrotny - działa o tyle, że oszczędzam czas na ostukiwaniu filtra z ubitego pyłu. Nic więcej nic mniej. Kilka razy próbowałem otrząsać pył w pojemniku w trakcie pracy - efekt rozerwany worek na styku z filtrem. Siła ssania w pracy wystarczająca, ale widziałem podobne konstrukcje z większą wydajnością. Mnie ostatecznie przekonała cena w promocji jak wchodziły do oferty LM kilka lat temu :-)

Offline anek600

« Odpowiedź #82 dnia: 03 Marca 2017, 23:55:14 czas Polski »
ja używam macalistera 30l za 350zł kupiony w tym roku i sobie chwalę, ma jedną wadę, kabel który ma pamięć, nie jest gibki ale jeszcze większa zaletę gniazdo do elektro narzędzi.

Offline anek600

« Odpowiedź #83 dnia: 04 Marca 2017, 00:02:00 czas Polski »
no chyba że nie masz kompresora żeby filtr wyczyścić to już wada ja mam to mi to aż tak nie przeszkadza, miałem wiertarkę pansam 1050 z tego co pamiętam to 10 lat służyła w domu przy mieszaniu, wierceniu i montażu płyt kart-gips i myślę że dobra firma.

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #84 dnia: 15 Października 2017, 15:35:27 czas Polski »
Kilka razy próbowałem otrząsać pył w pojemniku w trakcie pracy - efekt rozerwany worek na styku z filtrem

Witam. Czyli co - ten otrząsacz w PANSAM A063040  to pic na wodę? Bo napalony jestem na macalistera (3 lata GW marketowej, a nie wydziwianie jakieś "Janusza biznesu" przy reklamacji), ale jak czytam to jest kilka innych ciekawych propozycji.

Tylko sam nie pamiętam którego oglądałem w castorama:
1.  Marka: MacAllister Kod: 211551 https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/warsztat-i-organizacja/urzadzenia-do-czyszczenia/odkurzacze-warsztatowe/odkurzacz-macallister-30-l-1400-w.html
2.  Marka: MacAllister Kod: 211764 https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/warsztat-i-organizacja/urzadzenia-do-czyszczenia/odkurzacze-warsztatowe/odkurzacz-warsztatowy-macallister-40-l.html

Offline Krzysiek1973

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Początkujący...
  • View Gallery
    • KESS
« Odpowiedź #85 dnia: 16 Października 2017, 10:40:04 czas Polski »
Pozdrawiam
Krzysiek

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #86 dnia: 21 Października 2017, 19:07:46 czas Polski »
Haha, czytam instrukcję "ODKURZACZ WARSZTATOWY 59G608"
  • OSTRZEŻENIE. Nie wolno odsysać pyłów zagrażających zdrowiu np. pyłów drewna twardego, buczyny, dębu, krzemionki krystalicznej oraz azbestu. Materiały te uznawane są za rakotwórcze.
  • Nie wolno odkurzać sierści na zwierzętach,

https://www.ceneo.pl/48609705

No i kupić czy nie kupić - właśnie pod pył/wióry mi potrzeba, a że wilczur łazi wszędzie po garażu to kłaki też muszę zbierać. I co - kupię, coś padnie, wyślę na gwarancję (2 lata nawet na FV?) - gościu znajdzie kłaki psa i po gwarancji?

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 21 Października 2017, 19:12:06 czas Polski »
Co do tych pyłów to zgaduje że bardziej chodzi o brak jakiś certyfikowanych filtrów. Sierść psa z kolei może chyba przebić się przez worek jeśli jest twarda. Ale to takie moje domysły, może kolega @   ExpertGrupyTopex się wypowie?

Offline Krzysiek1973

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Początkujący...
  • View Gallery
    • KESS
« Odpowiedź #88 dnia: 25 Października 2017, 12:46:06 czas Polski »
Nie wolno odkurzać sierści na zwierzętach,
Czytać ze zrozumieniem :D Na zwierzętach, a nie pozostawionych przez zwierzęta...

U mnie właśnie wciąga pył ze szlifierki przede wszystkim. Odkurzam nim wszystko. Był już raz w serwisie, niczego się nie czepiali.
Pozdrawiam
Krzysiek

Offline draax

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Jesli wyglada na proste, to jest proste!
  • View Gallery
« Odpowiedź #89 dnia: 27 Października 2017, 09:22:11 czas Polski »
żech zgłosił.