10 Maja 2026, 01:10:38 czas Polski

Autor Wątek: Strug kombinowany  (Przeczytany 8678 razy)

Offline Arek15

Strug kombinowany
« dnia: 24 Stycznia 2016, 15:59:06 czas Polski »
Dziś do mojej kolekcji dołączył strug Stanley no 45 i komplet ostrzy- właściwie to dołączyły dwa takie strugi ale zona jeszcze nie wie:)- jeden upolowałem na targu w uk i drugi na ebayu- coś czuje że dostanie mi się po uszach....

Offline studio tata

Odp: Strug kombinowany
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Stycznia 2016, 19:13:42 czas Polski »
fajowe , jak Ciebie zonka pogoni to moge przyjac pod swoj dach z tymi strugami  ;)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #2 dnia: 24 Stycznia 2016, 19:18:28 czas Polski »
Ja to zawsze mowie, ze jakis kolega zostawil i jakby policzyc to chyba z calej Polski koledzy cos u mnie zostawiaja ;) Szanowna udaje, ze w to wierzy a ja sie ciesze, ze to lyka jak pelikan i wszyscy zadowoleni ;););)
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline Arek15

« Odpowiedź #3 dnia: 24 Stycznia 2016, 21:00:04 czas Polski »
łatwo macie:)

Offline Gerdo

« Odpowiedź #4 dnia: 25 Stycznia 2016, 11:49:29 czas Polski »
Widzicie - Żony, kobiety nie rozumieją idei kupowania takich narzedzi, czy nawet ogólnie sprzętu stolarskiego. Ja za to nie rozumie idei kupowania tych wszystkich mazideł do ciała itp. Wczoraj np się dowiedziałem, że jest coś takiego jak nafta kosmetyczna - stoi sobie mała buteleczka na wannie i myślę co to k...jest.

Dla mnie np strug Veritas to jest jak święty gral i wytłumacz Kobiecie, że wydałeś na to tysiąc PLN.

Jeśli coś kupujesz i twoja żona o wszystkim musi wiedzieć,  to jej też kup coś drobnego. Kobiecie bedzie miło, a i kolezankom w pracy pokaże bransoletke od męża. Trochę pomysłowości, a żona bedzie uśmiechnięta. Ja nie mam żony,  ale trochę sprytu mam i tak ja bym zrobił.
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2016, 12:00:07 czas Polski wysłana przez Gerdo »

Offline Przemcio

« Odpowiedź #5 dnia: 25 Stycznia 2016, 12:17:36 czas Polski »
Ja akurat nie mam tego problemu ze swoją żonką :)

Nie musze nic zatajać. Ostatnio nawet chciałem kupić 2 ściski irwina bo była wyprzedaż to żona zaproponowała żebym kupił nie 2 a po 2 z każdej długości :) wiec miały być 2 a wyszło 8 :)

Wkrętarkę Festoola też kupiłem przez moją żonkę :) ja chciałem coś tańszego to dostałem nakaz :) i jak tu nie kochać :)

Przeglądając katalog Festoola kazała mi zakreślać co mi się podoba i co bym chciał żeby nie miała problemu z wyborem prezentu i nie szukała czegoś na siłę :)

Ale na tym polega sztuka kompromisu. Bo to działa w obydwie strony. Jeśli jej coś potrzeba ja również nie oszczędzam :)

Offline Henry

« Odpowiedź #6 dnia: 25 Stycznia 2016, 12:27:07 czas Polski »
Albo ściemniasz albo ją przyłapałeś na zdradzie i teraz masz na nią haka... W inne opcje nie uwierzę ;)

Offline Przemcio

Strug kombinowany
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Stycznia 2016, 12:38:08 czas Polski »
Ani to ani to :)

Po prostu się trafiło ślepej kurze.....

:)

Jeszcze czasami mimochodem można poszeptywać tak jak teraz robie --- że gdybym mial grubościówkę to bym Ci takie bajery robił ze hoho :) nie musiałbym się prosić albo kupować gotowców albo tracić czas na szlifowanie i mnóstwo czasu było by na co inne :)

Zakładam ze niedługo sama będzie nalegać na kupno grubościówki dewalta lub makity :)

Teraz jest odciąg i odkurzacz festoola na tapecie bo za bardzo zakurzony często przychodzę i wnoszę trociny na skarpetkach do domu :)

Offline rafalx

« Odpowiedź #8 dnia: 25 Stycznia 2016, 21:15:11 czas Polski »
Przemcio,ja to na twoim miejscu biegłbym szybko do garażu sprawdzić w jakim stanie jest auto ;)
Pozdrawiam
Rafał Ulfig

Offline Przemcio

« Odpowiedź #9 dnia: 25 Stycznia 2016, 21:21:04 czas Polski »
Czyste :)

O to dbają powłoki :)

Nie dziabniete jesli o to podejrzewasz moja połówkę ;)

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Stycznia 2016, 21:21:36 czas Polski »
-"kochanie, kup sobie taką wkrętarkę jak ma Jarek"
   - Przód czy tył?
- Lusterko :-D

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline n1adam

« Odpowiedź #11 dnia: 25 Stycznia 2016, 21:23:15 czas Polski »
Też się żoną pochwalę. Jej motto zapozyczone od dziadka "mieć mało rzeczy ale porządne".
Jak wiecie zajawkę na drewno złapałem niedawno a już nożyk mora wpadł na gwiazdkę

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #12 dnia: 25 Stycznia 2016, 21:45:49 czas Polski »
Nie musze nic zatajać. Ostatnio nawet chciałem kupić 2 ściski irwina bo była wyprzedaż to żona zaproponowała żebym kupił nie 2 a po 2 z każdej długości  wiec miały być 2 a wyszło 8 

Wkrętarkę Festoola też kupiłem przez moją żonkę  ja chciałem coś tańszego to dostałem nakaz  i jak tu nie kochać 

Przeglądając katalog Festoola kazała mi zakreślać co mi się podoba i co bym chciał żeby nie miała problemu z wyborem prezentu i nie szukała czegoś na siłę

Wersja alternatywna u mnie (kolejnosc wedlug Twoich):

1.Po co Ci nastepne wiertla ? Przeciez masz juz.
2.Tyle pieniedzy za "jakas wkretarke " ?! Widzialam tansze w Auchan
3. Jak mi dasz to Ci kupie. (A po chwili) .. ILE ????!
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline Henry

« Odpowiedź #13 dnia: 25 Stycznia 2016, 21:51:56 czas Polski »
Moja działa jak hamulec - bez niej obkupił by się w tyle gadżetów że nie miałbym gdzie tego trzymać. I tak w pokoju mam już tylko tyle miejsca żeby dojść do biurka i okna... ;)

Offline Przemcio

« Odpowiedź #14 dnia: 25 Stycznia 2016, 22:11:34 czas Polski »
Jak ja bym znienacka strzelił ze potrzeba to czy tamto to jest prawdopodobieństwo ze by mi popukała w czoło :)

Dlatego wydatki specjalne są wypracowywane metodami socjotechnicznymi :)
I wychodzi że sama nalega żebym coś kupił. Bo przecież mi potrzebne. Bo po co mam się męczyć skoro mogę coś zrobić lepiej i szybciej :)  poza tym to przecież na lata wiec nie ważne ze drogie jak mus to mus. Badziewia nie warto kupować  :) Ja mogę mieć wyrzuty potem że takie drogie :) ale mam krótko :)   

Polecam spróbować ;)