Chciałem jakiś czas temu kupić tą wkrętarkę, ale było za dużo ale do niej

.
Do tego modelu pasowały tylko akumulatory 1,3Ah. Fakt, są na allegro zestawy z 2 aku, ładowarką i 100 bitami, ale te aku nie są standardowymi akumulatorami Makity. IMHO nie ma metalowej przekładni w tej wkrętarce.
Ja po długim zastanawiamiu (zaczyniałem od ~300 na wkrętarkę, ale jak zobaczyłem te co można kupić za 300, to śmiech ogarniał). Ta wkrętarka była moim wyborem długo, ale po przeczytaniu opinii w necie, szczególnie informacji, że ma dedykowane aku, które nie pasują do żadnych innych narzędzi Makity skończyło się na kupieniu body DHP458, do tego aku 3Ah i uniwersalnej ładowarki. Planuję jeszcze kilka narzędzi akumulatorowych Makity, a te akumulatory z DF457DWE nie pasowały do większości nowych modeli ...
Teraz kupiłbym ten jeszcze nowszy model (europejski odpowiednik XPH07), bo jest jeszcze krótsza a ma lepszy moment (sporo staniała).
Sprawdź dokładnie tą z tematu, ogólnie problem jest taki, że za jakiś czas może nie być do niej aku do kupienia (oprócz chińczyków), bo jest on jakiś niestandardowy (nie ten z gwiazdką, który jest w większości narzędzi Makity).
Ja z mojej jestem bardzo zadowolony, a aku 3Ah w ciągu 1 posiedzenia w garażu da się wyładować (jak się wierci a potem wkręca około 150 długich wkrętów).