Witam
Chyba przyszedł na mnie czas i postanowiłem wrzucić swoją realizację po raz pierwszy na forum. A niech się dzieje co chce

Projekt poglądowy tylko, wymiary trochę na kartce, reszta na bieżąco według tego materiału co mam.
Pomysł na stolik pod pilarkę chodził mi już dawno po głowie ale oczywiście wieczny brak czasu. Koniec końców miałem już dość robienia na podłodze czy na klanach i zacząłem zabawę. Do tej pory pilarka była na palecie, postanowiłem dorobić stolik, od razu z przedłużeniem, bo przyda się jako miejsce robocze również, bo mam jedynie stary falbanek z imadłem, który służy głownie do zabawy z metalem i samochodami. Póki co konstrukcja zabrudzona trochę, jak skończę to stół dostanie kółka i wtedy wszystko przeszlifuję i chyba Penetrinem pokryję, bo w garażu obawiam się wilgoci i niskich temperatur. Blat będzie ze sklejki, olejem pokryty, wymiary 100x60cm orientacyjnie, ale jeszcze nie wiem, czy go trochę nie wypuszczę, żeby można było coś złapać ściskiem. Po tym przydługim wstępie czas na zdjęcia.
Obrazek poglądowy

Taki materiał mam i z niego korzystam - kantówki 30x70 oraz 50x100

Tak do tej pory stała i pracowała pilarka

Trochę materiału już pocięte

Niezły wyrzut, chyba przyniosę odkurzacz to garażu

Takie warunki do pracy, nie najgorsze, nie ma co narzekać tylko czas to zmienić

W końcu coś widać

Widok z przodu

Widok z tyłu

Generalnie póki co jestem zadowolony. Warunki mam jakie mam, więc nie robię czegoś na kształt strugnicy, czy super dopieszczonego stołu. Aczkolwiek póki co wszystkie kąty się zgadzają