14 Czerwca 2026, 19:56:05 czas Polski

Autor Wątek: Co sądzicie o walizkach systemowych Festool systainer  (Przeczytany 6634 razy)

kwita

• Gość
Odp: Co sądzicie o walizkach systemowych Festool systainer
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Marca 2016, 08:28:28 czas Polski »
Właśnie o takich skrzyniach pisałem...Nie mam nic do Festoola, Makity, Boscha i innych, ale te skrzynki mają uszczelki, można na nich spokojnie skakać, można na nich wozić ciężary :)

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Marca 2016, 09:17:00 czas Polski »
Brdzo fajne te skrzyneczki, ale w moim odczuciu bardziej one sużą do transportu narzędzi a nie do segregacji i transportu narzędzi.
A to z racji rozmiarów.
Nie mniej mieć taką warto.

kwita

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Marca 2016, 09:42:13 czas Polski »
Każdy robi, zrobi jak uważa... Ja właśnie do tego używam, do transportowania. Nie wszystkie narzędzia mam tego samego producenta bo robię różne rzeczy. W warsztacie trzymam narzędzia bez skrzynek, w szafie mam zrobione półki, wszystko dostępne po otwarciu szafy, wszystko ma swoje miejsce. Wkurzało mnie wieczne otwieranie skrzynek, wyciąganie a później układanie narzędzia w walizce, szczególnie jak coś chciałem wyjąć a skrzynka na spodzie. Nie każdego stać na regał z wysuwanymi szufladami, większość z nas to amatorzy... Zrobiłem osobny regał na puste walizki. Jak jadę na jakąś robotę, pakuje swoje walizki na kółkach w potrzebny sprzęt i tyle. Każdy wypracuje swój system lub podpatrzy od kogoś już sprawdzony. Dla mnie gehenną było branie walizki, położenie jej gdzieś na stoliku aby otworzyć i wyjąć...strata czasu. W przypadku pełnego systemu łącznie z wysuwanymi półkami(skrzynkami) jest super, ale jak już wspomniałem, nie stać mnie i jak wielu innych na tym forum. Te systaeinery Festool które mam, są ładne, leżą puste na regale, maszyny leżą na półkach w szafie, każda ma swoją półkę łącznie z materiałami eksploatacyjnymi...

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #33 dnia: 07 Marca 2016, 16:21:41 czas Polski »
Każdy ma inny system pracy i przyzwyczjenia.
Mnie z kolei zawsze doprowadzało do pasji nie popakowane narzędzia.
Jestem trochę niepoukładany na budowie i w warsztacie i skrzyneczki na każde narzędzie mnie uszczęśliwiają.
I to bardzo. 

Ja stacje dokowe na skrzyneczki sam sobie zrobiłem, i zaoszczędziłem masę kasy. (Festoolowe kosztują majątek)

Pozdrawiam.

Offline marek20

« Odpowiedź #34 dnia: 09 Marca 2016, 18:36:09 czas Polski »
RobRob widziałem te walizki w pewnym znanym sklepie na L i po lekkim naciśnięciu wyginają się i nie tak łatwo jest je spiąć.

kwita

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 09 Marca 2016, 21:59:24 czas Polski »
W sklepie na L? Jeśli to Leroy to widziałeś inne bo w Leroy ich ich nie ma... Ja używam od prawie roku, nic się nie wygina, na dolnym wózku woziłem nawet 75 kg kleju a mam je od prawie roku i non stop eksploatuje. Wcześniej robił lub robi je RIDGID

Offline RobRob

« Odpowiedź #36 dnia: 09 Marca 2016, 22:58:03 czas Polski »
marek20ja mam jedną tą chudziutką i ważę ponad 90 kg i staje na nią bez problemu i nic mi się nie wyfina

kwita

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 10 Marca 2016, 10:33:57 czas Polski »
Od niedawna są u mnie w Leroy ale cena jakaś masakra. Ja mam cały zestaw (3 skrzynie z kółkami), można je spiąć razem

Offline RobRob

« Odpowiedź #38 dnia: 10 Marca 2016, 12:18:54 czas Polski »
Najtańsze są w Castoramie za całość jak dobrze pamiętam niecałe 500 zł
oddzielnie drożej

kwita

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 10 Marca 2016, 13:38:57 czas Polski »
Podobnej konstrukcji i to samo tworzywo, DeWalt zrobiło i jest pokazane, jak na tych dużych stoi Hammer