Po pierwsze to nie ma racji Krzys48 ze kable moze wymienić każdy.
A kable to panowie każdy może położyć, najważniejsze żeby nie uszkodzić izolacji,a fachowiec podłączy.
Powiem że zgłupiałem a gdzież to racji nie mam
Dlaczego to fizyczny nie może kopać dołka od słupka do rozdzielni i wrzucić kabel tak jak mu każę albo wykuć rowek w ścianie i także przymocować(przygotować do tynku)lub w osłonie na uchwytach.
Łączy fachowiec z uprawnieniami a jak bym chciał to podpisuję umowę z gospodarzem że mi pomaga i pomniejszam swoje wynagrodzenie.
I co sugerujecie że jak robię po pracy dorabiając to robię na odp...
Jeśli ktoś chce wymienić tak zw.(pion) to często jest praktykowane że się dogaduje z człowiekiem z rejonu energetycznego i FACHOWIEC wymienia .Koszt takiej wymiany jest dużo niższy ,i co sugerujecie że że gorzej zrobione,a przynajmniej tak odczułem po wpisach.A w zasadzie to jak spojrzeć człowiekowi w oczy ,rozpijając flaszkę przy grillu.
Chyba że chodzi wam o przysłowiowych partaczy,ale to w każdym zawodzie występują.
A swoją drogą to dobra rada. Jak juz ktos wam wymienia kabel to podpisać umowę i zawrzec w niej ze wykonawca dostarcza materiał
A dlaczego to wykonawca ma dostarczać materiał
Może zleceniodawca sam kupi sobie materiał taki jaki chce a w razie wad ukrytych materiału ,będzie ścigał sklep,hurtownie albo fabrykę kabli