Witam.
No to i ja się pochwalę prowadzonymi pracami

Na razie jeden z realizowanych projektów to bramka zabezpieczająca schody przed dziećmi - obecnie niby jakąś mam ale jak tylko dziecko się do niej zbliża to już się boję czy się nie połamie a jak się o nią zaczyna opierać to aż bidula jęczy

Postanowiłem że zrobię solidniejszą i oto moje rezultaty.
Do budowy użyłem kantówki 60x40 oraz listweki okrągłe fi20. Bramka ma wymiar 1200x800 (szerokość około bo nie pamiętam z głowy

). Mówią że to nie bramka tylko kawał płota

Jako że kantówka miała kanty zaokrąglone to na łączeniach powstały małe szczeliny które potraktowałem szpachlą. Bramka obecnie jest zaimpregnowana trzema warstwami sadolinu classic i czeka na kolejne dwie warstwy lakieru - lakier po to by była gładziutka i maluszki nie dorobiły się żadnej drzazgi. Muszą jeszcze zamontować zawiasy. Następnie będę musiał troszkę przerobić słupki które są przy obecnej bramce bo gościu miał słupek schować pod poręcz a oczywiście zrobił ją przykręcaną do poręczy - nie było można tego zmienić bo bramka była już dopasowana do takiej jego koncepcji - choć ustalaliśmy inaczej. Słupek chcę schować pod poręcz - da mi to troszkę więcej miejsca.
Oto dotychczasowe efekty