18 Maja 2026, 23:34:54 czas Polski

Autor Wątek: Wątek "Przedstaw się"  (Przeczytany 8307 razy)

mily68

• Gość
Odp: Wątek "Przedstaw się"
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Listopada 2013, 11:01:20 czas Polski »
No i udało się zmienić układ strony głównej :)
Czy jest możliwe aby "Przedstaw się na Domidrewno" przenieść ciut wyżej - czyli tuż pod "Regulamin forum Domidrewno"? Wtedy byłoby już chyba najbardziej widoczne (wiadomo, im więcej "w dół" tym bardziej oko gubi się w tym gąszczu)?

Offline krzyś48

« Odpowiedź #31 dnia: 08 Listopada 2013, 11:46:25 czas Polski »
NO luzik ;)  OK
mily68 -nie marudźmy bo minusa wlepią :) :D ;D ale jak patrzę to wskazane jak by było nieco wyżej :)

mily68

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 08 Listopada 2013, 12:38:13 czas Polski »
Jeszcze raz przeczytałem regulamin - nie ma w nim nic o przedstawianiu się! Proponuję poddać dodanie takowego punktu pod głosowanie ew. pod dyskusję. Jeśli nie chcemy robić śmietnika w tym wątku to może późnym wieczorem na SB? A może ankieta?
Jeśli uznamy, że wszystkie możliwe zmiany się już dokonały ten wątek będzie można usunąć...

Offline MarcinW

« Odpowiedź #33 dnia: 15 Maja 2014, 09:53:10 czas Polski »
ja bym chciał odświeżyć sprawę przedstawiania się:
pytanie do admina - czy da się jakoś powiązać zakładanie nowego konta na forum z automatycznym przekierowaniem do sekcji "Przedstaw się"  tak żeby nowa osoba od razu trafiała w odpowiednie miejsce?

to, że ludzie piszą pierwsze posty poza sekcją "Przedstaw się" jest nagminne. nie jest to nic dobrego, ale jeszcze można to jakoś strawić. ale ostatnio pojawia się coraz więcej wpisów, gdzie w zaraz pierwszym wpisie ludzie próbują robić interesy na forum (sprzedaż, reklama, pytania o produkcję komercyjną i podobne). a nic bardziej nie denerwuje niż fakt jak ktoś chce zarobić nawet się nie przedstawiając

Offline studio tata

« Odpowiedź #34 dnia: 15 Maja 2014, 09:57:08 czas Polski »
popieram MArcina

Offline zendra

« Odpowiedź #35 dnia: 15 Maja 2014, 10:24:13 czas Polski »
Niezależnie od tego, że jestem PRZECIW takiemu obowiązkowi, to spotkałem się na jednym z forów z następującym rozwiązaniem: Nowy użytkownik po zarejestrowaniu się na forum, uzyskuje dostęp do przeglądania forum i do pisania w sekcji "przedstaw się". Dopiero po odpowiednim przedstawieniu się admin/mod nadaje uprawnienia do pisania we wszystkich obszarach. Rozwiązanie to jest opisane w regulaminie forum i nikt nie ma do niego zastrzeżeń. Nota bene na tamtym forum dopiero po odpowiednim przedstawieniu się i akceptacji admina nadawany jest dostęp do czytania sporych obszarów forum.

Offline MarcinW

« Odpowiedź #36 dnia: 15 Maja 2014, 12:43:42 czas Polski »
No właśnie o takie rozwiązanie mi chodzi

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #37 dnia: 15 Maja 2014, 13:13:06 czas Polski »
Może jestem staromodny, ale ja jestem za przedstawianiem się w odpowiednim dziale. Nie uważam, że pełna anonimowość w jakimś zbiorowisku, to element wolności. W sprawach technicznych, a przecież stolarstwo, to między innymi rzemiosło, technika chcę wiedzieć z kim rozmawiam. Jeżeli rozmawiam z elektronikiem, to wiem że w sprawach elektroniki wie więcej niż ja, z mechanikiem, stolarzem fotografem, to samo. To co proponuje Zendra jest sensowne. Jeżeli ktoś chce tylko czytać, podglądać i ogólnie zorientować się jak funkcjonuje forum, nie musi się przedstawiać, jeżeli chce pytać , pisać, publikować, dobrze aby się przedstawił. Niektórzy, to robią znakomicie. Uważam, ze to wyraz szacunku dla innych.

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Maja 2014, 15:06:33 czas Polski »
Nowy użytkownik po zarejestrowaniu się na forum, uzyskuje dostęp do przeglądania forum i do pisania w sekcji "przedstaw się". Dopiero po odpowiednim przedstawieniu się admin/mod nadaje uprawnienia do pisania we wszystkich obszarach. Rozwiązanie to jest opisane w regulaminie forum i nikt nie ma do niego zastrzeżeń. Nota bene na tamtym forum dopiero po odpowiednim przedstawieniu się i akceptacji admina nadawany jest dostęp do czytania sporych obszarów forum

Bardzo  sensowne  i popieram  w całości tak jak  wyżej

Offline krzyś48

« Odpowiedź #39 dnia: 15 Maja 2014, 16:33:21 czas Polski »
Jestem za :)  Martwi mnie tylko podejście ludzi,lekceważących  zasady panujące na forum(czy koniecznie trzeba blokować i kazać się rejestrować ,logować).Wiedzą że jest dział"przedstaw się" a z pełną premedytacją lekceważą,o czym ostatnio się przekonałem :-[ . Jestem za wolnym dostępem do treści,dlaczego?Denerwuje mnie jak czasami szukam w internecie informacji na jakiś temat np. motoryzacyjny i jest np. 6 forum  i co, do każdego muszę się rejestrować , nie wiedząc czy znajdę potrzebne info.Na to forum trafiłem czytając jako gość , spodobała mi się zawartość forum i atmosfera panująca.A teraz coraz częściej żeby coś przeczytać na forum,czy to stolarskim,moto,lub innym ,trzeba się zarejestrować (czy to aby nie nabijanie liczby użytkowników?) ???

Offline MarcinW

« Odpowiedź #40 dnia: 15 Maja 2014, 20:31:26 czas Polski »
czytanie dla wszystkich - OK, ale pisanie to już coś innego :)
sam znam kilka innych forum gdzie bez logowania można poczytać (korzystam z tego), ale żeby pisać (lub czasami oglądać zdjęcia) trzeba się zalogować.
a chyba przedstawienie po zalogowaniu to nie problem - gdyby to było "wymuszone" z automatu po utworzeniu konta to może by ułatwiło sprawę

mily68

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Maja 2014, 21:02:56 czas Polski »
Też jestem ZA :)
To forum jest trochę szczególne m. in.  dzięki temu, że trzymamy się pewnych zasad...
Proponuję po raz kolejny dodać odpowiedni punkt do regulaminu oraz skrobnąć zdanie w mailu aktywacyjnym.
« Ostatnia zmiana: 15 Maja 2014, 21:07:25 czas Polski wysłana przez mily68 »

Offline lemonmint

« Odpowiedź #42 dnia: 23 Maja 2014, 17:42:33 czas Polski »
Mnożenie praw, zakazów i warunków do niczego nas nie doprowadzi. Chyba, że do śmierci forum. Zasady powinny obowiązywać przede wszystkim Nas, członków forum, a nie być wymagane w stosunku do tych, którzy wchodzą tu na chwilę. Jeśli chcemy, żeby ktoś się najpierw przedstawił, zanim zada pytanie, to wystarczy, że żaden forumowicz mu nie odpowie, i TO MA BYĆ ZASADA a nie napominanie i obostrzanie regulaminu. Jak mówię zasady mają być dla Nas a nie dla "miliarda internetowców". Musimy się rozwijać a nie zamykać. Howk.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 23 Maja 2014, 22:00:11 czas Polski »
W sumie to im dłużej "obcuję" z Domidrewno tym dłużej utwierdzam się w przekonaniu, że co byśmy nie mówili Jarek jako właściciel portalu i tak zrobi po swojemu. Skoro nie chce tego zmienić to widać tak mu pasuje. Wszak forum musi się rozwijać, wiadomo...
Jeśli chcemy, żeby ktoś się najpierw przedstawił, zanim zada pytanie, to wystarczy, że żaden forumowicz mu nie odpowie, i TO MA BYĆ ZASADA
Popieram choć wiem, że i tak parę osób się wyłamie...

Offline karol23a

« Odpowiedź #44 dnia: 24 Maja 2014, 06:06:10 czas Polski »
 :)Najprościej jest krytykować. :'( witam serdecznie. Jest dział, że można się przywitać i bardzo fajnie. Jeśli ktoś nie chce wchodzić do tego działu- nie musi. Nikt nikogo nie zmusza, gdzie wchodzi. Forum bardzo fajne!!!! Działy ok. Forum dom drewno sugeruje, że mowa o domach drewnianych. Dałbym dział domy z drewna------a temat wtedy rozległy, bo i domy letniskowe, jak i całoroczne- szkieletowe czy z bali.
POLECAM
dewalt