12 Maja 2026, 14:07:06 czas Polski

Autor Wątek: Wątek "Przedstaw się"  (Przeczytany 8297 razy)

mily68

• Gość
Wątek "Przedstaw się"
« dnia: 06 Listopada 2013, 11:46:53 czas Polski »
Wraz z kolegą Krzyś48 mamy takie zdanie żeby wątek "Przedstaw się" był na początku strony - czyli ktoś wchodzi na forum i pierwsze co widzi? Wątek "Przedstaw się" (jak chcesz z nami podyskutować ,uzyskać odpowiedź czy jakoś tak...), ew. odpowiednia informacja mogłaby ukazywać się automatycznie zaraz po pomyślnej rejestracji. Niektórym "nowym" to umyka...

Offline Jakub

Odp: Wątek "Przedstaw się"
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Listopada 2013, 11:51:47 czas Polski »
Co do przedstawiania się to ja mam taką propozycję, pewnie się ze mną nie zgodzicie, ale... Do rzeczy: zastanawiam się czasem jaki sens ma pisanie odpowiedzi na to, że ktoś się przedstawił, przywitał, w stylu: witaj, cześć, witamy, itd. itd, niby to tak ładnie kogoś przywitać, ale po co zaśmiecać tak forum?... Może by to jakoś ograniczyć, zablokować?
Pozdrawiam Jakub.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Listopada 2013, 12:00:43 czas Polski »
Po co mówić "dzień dobry", po co używać zwrotów "pan", "pani", "proszę", "dziękuję", po co używać poprawnej polszczyzny (skoro cały świat mówi po angielsku, hiszpańsku i niemiecku), po co całe mnóstwo innych rzeczy? Po co Jakub witamy się i żegnamy (i Ty też) na pogaduchach na SB?

Offline Jakub

« Odpowiedź #3 dnia: 06 Listopada 2013, 12:01:56 czas Polski »
Kiedy nie o to mi chodzi, wiadomo to sprawa potrzebna. Każdy powinien się przywitać, ale po co tworzyć wątki "powitalne" na 2-3 strony?  :o
Pozdrawiam Jakub.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Listopada 2013, 12:08:44 czas Polski »
No ale nie zabraniajmy innym forumowiczom skrobnąć odpowiedzi. Zresztą to na razie trzy głosy. Niech się inni wypowiedzą no i Lidka z Jarkiem oczywiście :)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #5 dnia: 06 Listopada 2013, 15:39:32 czas Polski »
Osobiście takich wypowiedzi jak witam!!! nie zaliczył bym do"wiadomości "czyli że pracuje na konto że jestem w tej materii fachowcem,że pomogłem czy jakoś tak. :-\  mam na koncie trochę tych witam!!! ale w stolarstwie jak czytam innych(fachowców)a zacytuję nie pamiętam kogo to siedzę na przedostatniej ławce .Co do elektryki to mogę doradzić a jak coś robiłem i wiem na pewno to nie odpuszczę ;D niech nikogo nie zmyli Krzyś bo 48 jest aktualne POZDRAWIAM ;D
Jeszcze jedno ,jak dobrze pamiętam Szczepan zaproponował żeby tych co dużo pomagają jakoś inaczej nazywać (nie pamiętam) ale żeby to nie było uzależnione od ilości wypowiedzi(witam)  :-\ znowu pogmatwałem jakby co to pytać? i te( +) to za co? a jak( -) to też za co?  :P

Offline Jakub

« Odpowiedź #6 dnia: 06 Listopada 2013, 16:07:23 czas Polski »
krzyś48 - popieram Cię chłopino w 100% ;)
Pozdrawiam Jakub.

Offline robson

« Odpowiedź #7 dnia: 06 Listopada 2013, 16:53:09 czas Polski »
krzyś48 ,fakt przeczytałem Twój wątek za sześć razy  :) i co ?... wszystko zrozumiałem  ;D
zdecydowanie zgadzam się z Tobą i podpisuję się pod twoją propozycją ;D

Offline Adam

• Full Member
  • Ocena +6/-1
  • Projekt - połowa sukcesu
  • View Gallery
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Listopada 2013, 17:50:06 czas Polski »
Osobiście takich wypowiedzi jak witam!!! nie zaliczył bym do"wiadomości "
Czyli w dziale ,,Przedstaw się na forum'' zrobić aby nie naliczały się odpowiedzi? Czyli żeby można było pisać tam setki ,,Witam!!!'' ale aby to nie było doliczane do normalnych stolarskich wypowiedzi/odpowiedzi? Tak samo uważam, że wiadomości w ,,Hyde Park'' nie powinno być zaliczane do odpowiedzi.  ;) Mam nadzieję, że dobrze Cię krzyś48 zrozumiałem.  :D

Offline hycel

« Odpowiedź #9 dnia: 06 Listopada 2013, 18:18:13 czas Polski »
Witam.
  Ja również, przychylam się  do powyższej ,,petycji".

Pozdrawiam

Online tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Listopada 2013, 18:38:54 czas Polski »
Powiem  Wam tak , jest mi obojętne czy będzie się liczyć , czy nie  - jest to  decyzja  Jarka .
Ale
jeśli chcemy  mieć  koleżeńskie  forum  , a myślę że taka powinna panować atmosfera wśród nas , to obowiązkowo powinno być przywitanie się nowego kolegi . Do dobrego tonu zaś jest odpowiedzenie     mu  na to  przywitanie   przez  kilkoro  kolegów    , którzy chcą to  zrobić i czują taką potrzebę    czy  chcą  się trochę  więcej   dowiedzieć  o  nowicjuszu  .  To  jest bardzo  ważne , bo dojdzie do  takiej  sytuacji  jak na podobnym  forum , gdzie wpadają   , urwani  z choinki pytacze  z jakimś problemem , chcący  uzyskać wiedzę  za friko , zabierając  mój czas i nawet dziękuje nie powiedzą .Ja już takich delikwentów przestałem obsługiwać i mnie to  cholernie  denerwuje .  I takich  śmieciuchów nam nie potrzeba .
Dlatego
powinno być napisane – przedstaw się ,   (czy  masz umiejętności  stolarskie? )

Też chciałbym się dowiedzieć kto np. daje  „ -”  i za co?

Offline Adam

• Full Member
  • Ocena +6/-1
  • Projekt - połowa sukcesu
  • View Gallery
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Listopada 2013, 18:47:47 czas Polski »
Też chciałbym się dowiedzieć kto np. daje  „ -”  i za co?

Też uważam, że powinna być możliwość sprawdzenia.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #12 dnia: 06 Listopada 2013, 18:52:29 czas Polski »
raz ,dwa,trzy ,cztery,no czekam na +!!!  :P  ;D żartowałem.
a jak jestem na fali  ;D to dorzucę,pierwszy kto odpisuje gościowi który nie przedstawił się , sugestię żeby to zrobił ,a reszta solidarnie milczy  8) myślę że nie przesadziłem ???

mily68

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Listopada 2013, 22:08:34 czas Polski »
Tylko pamiętajcie żeby nie linczować od razu nowych forumowiczów którzy "zapomną" się przedstawić. Wyjściem jest przerzucenie działu "Przedstaw się" na początek strony - wtedy nie będzie tłumaczenia że ktoś nie wiedział czy przeoczył. Nie wiem jednak czy jest to technicznie możliwe - to już Jarek musi powiedzieć.
Tomekz - Twoja wypowiedź jest kwintesencją tego o co nam chodzi!

Offline Yogi

« Odpowiedź #14 dnia: 07 Listopada 2013, 01:01:33 czas Polski »
cześć wszystkim. myślę , że mam prawo się dołączyć jako świeży (dzisiejszy), nowy forumowicz. Przyznam, że nie założyłbym pewnie konta na forum gdyby nie to, że nie mogłem zdjęć i filmów na forum obejrzeć. kliknąłem już dawno na facebook'u like'a  DiD i zasubskrybowałem na YT, więc nie przegapię nowego Video Jarka - a i na forum DiD codziennie zaglądałem. Bardzo to jednak miło, że dzisiaj kilku z Was mnie przywitało (takie nic a jednak CIESZY i robi wrażenie) to znak , że to forum żyje. Ograniczę się pewnie do czytania i oglądania Waszych prac, ale jak trafię na wątek, w którym będę mógł pomóc - to pomogę.