04 Maja 2026, 13:11:50 czas Polski

Autor Wątek: Narzędzia z Alliexpress  (Przeczytany 50702 razy)

Offline swfr

Odp: Narzędzia z Alliexpress
« Odpowiedź #45 dnia: 17 Października 2016, 17:51:29 czas Polski »
Ja bym brał, tylko żeby zobaczyć jak to się robi:
"Krok Wiertła Dziura Kieszeń Zatrzymać Kołnierz kit mistrz".
3,90 $ jest tego warte :)

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #46 dnia: 17 Października 2016, 20:53:06 czas Polski »
Kolejna promocja na maski jeszcze tańsze 12 dolców
http://ali.pub/j4vh6

Marcin M

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Października 2016, 22:36:46 czas Polski »
Tom przepłacił, kupiłem, jak były po 18 dolców :(

Offline Scimitar75

« Odpowiedź #48 dnia: 18 Października 2016, 00:01:57 czas Polski »
"Krok Wiertła Dziura Kieszeń Zatrzymać Kołnierz kit mistrz".
Padłem ;)
"Krok Wiertła Dziura Kieszeń Zatrzymać Kołnierz Instrukcja Pilot Kieszeni Wiercenia Drewna"
Trza brać ;D
Lux perpetua

Offline Scimitar75

Lux perpetua

Offline ANalfabeta

« Odpowiedź #50 dnia: 18 Października 2016, 16:42:29 czas Polski »
Kupiłem parę dni temu.
Za jakiś miesiąc może powiem coś więcej.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Października 2016, 22:20:01 czas Polski »
mam pytanie do co kupili :) czy prócz zarejestrowania się coś jeszcze potrzebuje zęby tam kupić? czy z każdego konta można płacić czy jakieś specjalne musi być? czy faktycznie coś kupie za 3 dolary i mi to przyślą ? jak jest z odbiorem?

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Października 2016, 22:37:06 czas Polski »
Bezpośrednio z konta raczej nie zapłacisz. Ja używam "wirtualnej", przedplaconej karty.
Kupowałem rzeczy za 2,3 dolary i nigdy się nie zdarzyło, żeby nie przyszło (choć rekordowy czas dla mnie to prawie 3 miesiące czekania ;) ).
Odbiór - teoretycznie paczkę przynosi listonosz. Jeśli trafi Ci się cło (a może, choć mi się nie zdarzyło) to może już być inaczej.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Października 2016, 23:01:04 czas Polski »
a cło nie jest powyżej jakieś kwoty? a jak to wygląda z tą wirtualną kartą dokładniej?

Offline Sebastian.P

« Odpowiedź #54 dnia: 20 Października 2016, 23:05:30 czas Polski »
Co do płatności to już normalnie przez przelewy24 można płacić, z większości kont złotówkowych w polskich bankach. Ja kupiłem mini strug za 3-4 dolary, i przelwy24 samo pobiera przeliczone w zł. Jak z dostawa to nie wiem, bo dopiero 2 tygodnie temu to było, więc dalej czekam.

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #55 dnia: 20 Października 2016, 23:38:36 czas Polski »
Jak nie dojdzie to zakładasz spór.
Wtedy możesz czekać jeszcze ileś dni jeśli jednak się nie zgadzasz i uważasz ze przesyłka zginęła sprzedawca oddaje Ci kase.
Co do płacenia to jak chcesz zanabywać taniej dolary niż przeliczanie przez bank.
Możesz sobie założyc konto w alior kantorze https://goo.gl/hfEFCp
Zakładasz konto kupujesz dolce, dostajesz karte do konta i płacisz tą kartą ;)

meridox

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 21 Października 2016, 00:18:55 czas Polski »
dzięki za pomoc rano wybieram się na zakupy :)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #57 dnia: 21 Października 2016, 10:17:59 czas Polski »
Jak nie dojdzie to zakładasz spór.
Wtedy możesz czekać jeszcze ileś dni jeśli jednak się nie zgadzasz i uważasz ze przesyłka zginęła sprzedawca oddaje Ci kase.
Znany jest przypadek że kasę oddali,a miesiąc później przesyłka dotarła(ale to był zakup za jakieś grosze,chyba portfel)

Offline wronks

« Odpowiedź #58 dnia: 21 Października 2016, 13:04:42 czas Polski »
Znane są tez przypadki, że zareklamowanego towaru nie trzeba odsyłać. Od razu wysyłają kolejną sztukę. Towar był wartości max 5 zielonych, nie pamiętam dokładnie.

Przy zakupach od kitajców trzeba tylko pamiętać o strefie czasowej (w przypadku kontaktu) i ich nowym roku (koniec stycznia). Wtedy zwykle nie pracują przez jakieś 2 tygodnie. Nic nie załatwisz, a jak wracają do pracy to odkopują się z zaległości i też nic nie załatwisz.

Offline leśny człowiek

« Odpowiedź #59 dnia: 24 Października 2016, 14:24:49 czas Polski »
Kupował ktoś okucia przez ali?
Robię komodę, do której potrzebuję uchwytów a la muszle w trzech rozmiarach, w naszych sklepach nie dość, że drożyzna (za 12 uchwytów, do których nie jestem do końca przekonany, musiałbym zapłacić ponad 200 zł), to jeszcze wybór mocno ograniczony. Jak pogrzebałem na ali, to wynalazłem multum różnych wzorów, tak jakby mocno i wnikliwie studiowali katalogi włoskich projektantów ;D, boję się tylko o jakość uchwytów. Może jakiś sprawdzony dostawca?
Ogólnie od różnorodności okuć na ali może się w głowie zakręcić, gdy z rok temu robiłem synom skrzynię a la kufer piracki, w "naszym" Internecie ceny narożników, ozdobnych zawiasów po prostu powalały, tam jest tego w bród za grosze. Tylko ta dostawa...