09 Maja 2026, 06:34:32 czas Polski

Autor Wątek: Transport plyt meblowych osobówką  (Przeczytany 5925 razy)

Offline Yar0

Odp: Transport plyt meblowych osobówką
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Sierpnia 2016, 11:11:52 czas Polski »
Nic mi nie wiadomo, zeby byla mozliwosc montazu relingow do golfa  :o 
Co do przyczepki. Nawet nie wiecie jak zaluje, ze nie zalozylem haka i nie kupilem jej na etapie budowy domu. Zwrocila by sie z nawiazka i przydala na przyszlosc a tak placilem za transpoty co chwile albo cioralem wnetrze auta. Teraz juz nie zaloze bo powoli zbliza sie czas zmiany auta.
 Dostac tak duza przyczepke by plyta sie zmiescila latwo i tanio nie bedzie z pewnoscia. Ja pewnie zrobilbym ja sam po wymiar i skorzystal z papierow fabrycznej....

Offline arturs

« Odpowiedź #16 dnia: 17 Sierpnia 2016, 13:06:27 czas Polski »
eee.. ja na kia soul tylko na belkach poprzecznych woziłem i bez problemu.. tylko po długości kantówki 2m daj.. odstęp miałem około 80-90cm między belkami.. teraz na nissanie pulsarze mam mniejszy ale sklejka już jechała.. a ostatnio to wszystko co na zdjęciu (dąb) jakieś 80km, bez problemu..

Offline LeszyHandmade

« Odpowiedź #17 dnia: 17 Sierpnia 2016, 13:12:38 czas Polski »
hak z allegro z przesyłką koło 250,montaż kolejne 200 (lub sam ogarniesz), przegląd 35, wbicie do dowodu 0, wypożyczenie przyczepki 40 dyszki za dobę, lub flaszeczka wypita z sąsiadem :)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #18 dnia: 17 Sierpnia 2016, 13:42:03 czas Polski »
Do swojego sam montowalem hak. 2 godziny i po robocie.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline Yar0

« Odpowiedź #19 dnia: 17 Sierpnia 2016, 14:28:24 czas Polski »
Do mojego szmelcvagen hak juz za 170zl kupie, montaz wlasny ale jak wyzej pisalem pora zmienic auto. W nowym zaloze od razu. Jutro jak sie uda to wrzuce fotki z transportu plyty na dachu ;D A tak w ogole to kombinuje z transportem calych plyt by miec pretekst do zakupu zaglebiarki :P

Offline Zyngs

• Newbie
  • *
  • Ocena +0/-0
  • Nigdy, nigdy nie poddawać się!
  • View Gallery
    • tarcica
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Sierpnia 2016, 09:09:00 czas Polski »
Przeżyłem ten horror trzy razy i nigdy więcej

Jak to mówią do trzech razy sztuka ;) Jak nie kupujecie płyt na wymiar i macie na nich jakiś zapas, możecie na szybko wkrętarką przymocowywać jakieś uchwyty (wedle fantazji) na której oprą się taśmy mocujące.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Sierpnia 2016, 09:47:48 czas Polski »
Ja kilkukrotnie wrzuciłem fotki jak woze deski nawet 5 metrowe na Zafirze.  Teraz będę męczył Doblo a Zafire oddam żonie bo mówi że co sprząta w niej to pełno trocin jest ;D i tak jak piszą koledzy; do relingow dac dwie poprzecznie przymocowane kantówki i na to ile wejdzie ;)

Offline Skog

« Odpowiedź #22 dnia: 26 Sierpnia 2016, 11:19:14 czas Polski »
Jeśli są relingi to dokupić do na nich poprzeczki metalowe - montowane do relingów - cena za używki od 100 zł i sprawa załatwiona na długie lata. Płyty proponuję owinąć stretchem - każdą z osobna, wyśmienicie to niweluje wszelkie poślizgi.
 Do tego pasy ściągające. Konieczne zabezpieczenie krawędzi w miejscach styku pasów z płytami.

Moja przygoda z przewożeniem:
Astra dwójka kombi, relingi i wymienione wyżej poprzeczki - a co na tym?
...klejone  blaty kuchenne, długości 4, 3 i 2.5 m i grubości 4 cm (szerokość 65 cm). Wagę możecie sobie wyobrazić (ech ta młodzieńcza brawura :/ ). Z takim ładunkiem przejechane 1300 km ;) bez niebezpiecznych przygód.

Pozdrawiam :)
Problem w tym, że ogranicza mnie moja wyobraźnia i brak mamony.