Telengi - nie moja wina, że czytasz tylko te moje posty dotyczące Einhell'a i Silverline'a a nie czytasz tych dotyczących innych wątków

Moje wybitnie (delikatnie mówiąc) negatywne zdanie bierze się z bardzo niemiłych doświadczeń z tymi markami (poparte równie niemiłymi doświadczeniami moich znajomych). Ukośnica, szlifierka kątowa, wiertarka "udarowa", spawarka, wkrętarki Einhell'a - albo niedoróbki/błędy konstrukcyjne albo awarie tuż po okresie gwarancyjnym (do tego zawsze w trakcie kiedy narzędzia były najbardziej potrzebne). Z moich doświadczeń wynika, że są to sprzęty mocno niepewne w użytkowaniu, niekiedy wręcz źle zaprojektowane (np. ukośnica bez posuwu która fabrycznie ma takie luzy, że po opuszczeniu tarczy można nią machać na boki po kilka milimetrów w każdą stronę - udało mi się to częściowo skorygować wciskając tu i ówdzie klocki drewniane).
Kolega zapytał czy Einhell to dobry wybór. Odpowiadam, że moim zdaniem to gówno na które szkoda pieniędzy i zdania nie zmienię, bo już nigdy nie kupię nic tej firmy (podobnie jak i Silverline'a).