14 Maja 2026, 20:10:23 czas Polski

Autor Wątek: nowe projekty Andriu  (Przeczytany 11256 razy)

Offline Andriu

Odp: nowe projekty Andriu
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Lutego 2017, 22:13:48 czas Polski »
chciałem to lekko zmodyfikować, dodać lekkości,  może coś takiego,  a może coś zaproponujecie

Offline L4

« Odpowiedź #16 dnia: 02 Lutego 2017, 22:41:00 czas Polski »
Ja bym zrobił jakieś plecy pod TV do powieszenia w kolor, wtedy ta wnęka nie będzie aż tak się rzucać w oczy.

Offline Andriu

« Odpowiedź #17 dnia: 14 Lutego 2017, 18:56:38 czas Polski »
macie jakiegoś pomysła jak zrobić kosz na śmieci i uchwyt na szczotkę i to wszystko zmieścić w szufladzie   szafki o wymiarach zewnętrznych  28 cm gł i 35 szerokości. Myśłałem o szufladzie tandem  i do środka wsadzić takie 2   kosze  do jednego wsadzić szczotke do kibla a w drugim śmieci http://melbo.pl/product-pol-691-KOSZ-na-smieci-do-szafki-lub-szuflady-prostokatne-pojemniki-7-5L-lub-16L.html
chyba że ktoś z was spotkał się  z szufladą dedykowana do  szafki łazienkowej zawierającej kosz i szczotkę do kibla. proszę o propozycje

Offline Andriu

« Odpowiedź #18 dnia: 08 Maja 2017, 13:48:08 czas Polski »
ostatnia realizacja

Offline Andriu

« Odpowiedź #19 dnia: 26 Maja 2017, 09:01:24 czas Polski »
Witam  kolejny szybki  projekt i szybkie wykonanie. od zamówienia  do   montażu  upłynęło 2  tygodnie. Kuchnia  cała w płycie wiórowej, dołem kolor  dąb Cantenbury   góra  dąb santana blacik  jasny atelier   kronospan.
kuchnia  bardzo duża,  w sumie pociąłęm   3 stuki blatów,  z jednej strony  pod ścianą 374,  półwysep 252, pod skosem  240 cm i do tego lada  168 cm na wysokości 120 cm.  okucia  blum, 5 szuflad blum antaro,   zawiasy  do szafki narożnej z drzwiczkami łamanymi, w szafce  40  szuflady  GTV Wersalite  z  cichym domykiem,

lada  klejona  na  lamelkach, blat odstaje  od  ścianki 28 cm ,  tak  aby  blat  samodzielnie utrzymywał  równowagę,

szafki górne klejone na lamelkach,  i szafki  boczne z widocznym  bokiem

Offline Andriu

« Odpowiedź #20 dnia: 28 Czerwca 2017, 22:52:31 czas Polski »

nowy projekcik
górą  aventosy HF szerokie na 120 cm, a na górze  HK
 dołem w rogu lemansII

kozio

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Czerwca 2017, 23:01:26 czas Polski »
Wygląda ciekawie.  Czekam na "krok po kroku" ;D

daka

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 29 Czerwca 2017, 08:05:28 czas Polski »
no nieźle się zapowiada

Offline Andriu

« Odpowiedź #23 dnia: 29 Czerwca 2017, 08:32:39 czas Polski »
będzie ciężko, bo po pierwsze mierzyłem wysokość  do okna  i było 88 cm  do  krawędzi skrzydła, bo tam  ma być  blat  robiący za parapet, a jak  płytkarze  przyszli i przykleili płytki  to teraz jest  86  i  już  gruby blat mi nie wejdzie bo tam  jest jeszcze zlew  z tectonitu, który  wystaje koło 8 mm i ma być pod oknem. zatem  blat będzie 28 mm
dodatkowo  bok słupka musze  zrobić  z lakierowanej płyty  a tam  jest aż 3 sprzęty do zabudowy,  więc  problem aby  to  policzyć  żeby się  wszystko zgadzało  i nie nachodziło na siebie. pościągałem wymiary montażowe  wszystkich sprzętów. do tego dochodzi  okap  do zabudowy  jakiś  wypasiony  że ledwo  się mieści  w szafce  głębokiej na 30 cm    a  w rogu  szafka  ma mieć  30  razem  z frontem bo taka jest tam ścianka  obok okna. więc  musze jakoś deczko po skosie te szafeczki zrobić.

Offline Andriu

« Odpowiedź #24 dnia: 29 Czerwca 2017, 08:42:15 czas Polski »
garderoba  która przewijała się w projektach,  leżała  u mnie na magazynie  by zamontować ją  po szlifowaniach  podłóg i  malowaniach ścian. Jasne fronty   płyta  akryl krem  matowa  wewnątrz  i listwy bejcowanie dopasowywałem  do koloru drzwi.
na dole szufladki  blum 35 cm głębokości z przeznaczeniem na przechowywanie butów.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #25 dnia: 29 Czerwca 2017, 09:14:20 czas Polski »

tam  jest aż 3 sprzęty do zabudowy,  więc  problem aby  to  policzyć  żeby się  wszystko zgadzało  i nie nachodziło na siebie. pościągałem wymiary montażowe  wszystkich sprzętów.

Zwróć szczególną uwagę na mikrofalówkę. Klient miał do mnie drobne uwagi, że za dużą szparę zostawiłem:

Ale szybko przywróciłem Jego myślenie.do rzeczywistości:
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline Andriu

« Odpowiedź #26 dnia: 29 Czerwca 2017, 10:32:44 czas Polski »
przyglądałem się zdjęciu i widzę że się  otwiera  w dół  i nachodziłoby na piekarnik.  dzięki  !!!
musze zajrzeć  i  każdy  element zmierzyć ile  wystaje w  dół i w górę

Offline Andriu

« Odpowiedź #27 dnia: 21 Lipca 2017, 09:01:19 czas Polski »
sypialnia  fronty i boki  okleina dąb pasiak,  lakier matowy,  szuflady  tandem pełny wysuw   z klejonymi pudełkami.

komoda widok na warsztacie

Offline Andriu

« Odpowiedź #28 dnia: 21 Lipca 2017, 09:06:39 czas Polski »
szafę miałem kleić  na lamelkach  w widocznym  boku, jednak  po konsultacji z klientką  zrobiłem  kątowniczki aby szafa  mogłabyć w przyszłości rozebrana

sory za jakość zdjęć ale było słabe światło  i mój tel  nie ogarnia jak trzeba
to lustro  jest tam tylko tymczasowo.

Offline Andriu

« Odpowiedź #29 dnia: 22 Września 2017, 21:23:56 czas Polski »
ostatnio miałem trochę roboty, a tu ciekawsze efekty moich działań