Witam. Przeczytałem setki komentarzy, opinii, recenzji itd i po tym wiem chyba jeszcze mniej. Potrzebuję zakupić ukośnicę, która będzie porządnym, solidnym sprzętem, będzie trzymała kąty i będzie precyzyjna. Do czego będzie przeznaczona? Przycinanie kantówek, torów aluminiowych pod kątem, kawałki płyty meblowej, ramki, ramy. Początkowy wybór padł na holzmanna kap305jl (1000zł), jednak z biegiem czasu zacząłem zastanawiać się nad makitą ls1018l (na allegro za około 1850zł). Zaznaczam, że nie będzie wykorzystywana codziennie, jednak lubię kupić sprzęt porządny, z wyprzedzeniem i nie denerwować się bo coś jest nie tak. Dodam tylko jeszcze, że facet w sklepie, w którym pytałem o makitę powiedział, że jak do torów to musi być to ukośnica, która przeznaczona jest również do cięcia aluminium, co według mnie jest zbędne ponieważ tory będą przycinane raz na jakiś czas. Sam polecił metabo KGSV 216M (1500zł- u nich w sklepie). Nie oczekuję wskazania palcem co wybrać, ale jakieś konkretne wskazówki, modele które można rozważyć czy rozsądne rozwiązanie. Pozdrawiam Was!