24 Kwietnia 2026, 13:57:34 czas Polski

Autor Wątek: Mój garaż  (Przeczytany 83924 razy)

kozio

• Gość
Odp: Mój garaż
« Odpowiedź #75 dnia: 30 Marca 2017, 07:27:13 czas Polski »
Szklany ekran to ZŁO! !!!!!!!!!!!
Chyba że siedzimy na forum ;)
Lepszy blaszany blaszak niz żadny żaden!

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #76 dnia: 30 Marca 2017, 08:02:08 czas Polski »

a już nie wspomnę o zimnie w zimę

Jest zima to musi być zimno.
;D
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline Xeo

« Odpowiedź #77 dnia: 30 Marca 2017, 09:41:43 czas Polski »
Ja w zeszłym roku sprawiłem sobie właśnie blaszak, fakt że jedno spadzisty. Wysokością nie grzeszy jak sami stwierdziliście ale na kolanach nie trzeba chodzić.
Ociepliłem styro na to osb 10mm i tymczasowo promiennik do podgrzewania atmosfery.
Jako że stoi to u teściów to bywam tam przeważnie w weekendy i w największe mrozy temp nie spadła poniżej zera. Dogrzanie do 15-20* zajmuje ~20min.
Na moje potrzeby bomba tylko mogła by być wyższa ;)

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #78 dnia: 30 Marca 2017, 09:55:28 czas Polski »
test
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

meridox

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 30 Marca 2017, 09:56:31 czas Polski »
każde miejsce jest dobre jeśli daje przyjemność z tego co tam można stworzyć :)

Offline Xeo

« Odpowiedź #80 dnia: 30 Marca 2017, 11:00:14 czas Polski »
każde miejsce jest dobre jeśli daje przyjemność z tego co tam można stworzyć :)

w 10000% się zgadzam

Offline MebLeszek

« Odpowiedź #81 dnia: 30 Marca 2017, 14:58:25 czas Polski »
No ja wiem,  z każdym z was się zgadzam. Do tego tańszy od wynajmowanego najtańszego pomieszczenia. U mnie był dylemat. Albo blaszak 27km od domu u teściowej albo wynająć pomieszczenie 1,5km od chaty. Co taniej?  Wacha czu wynajem.  Padło na wynajmowanie.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 30 Marca 2017, 15:37:51 czas Polski »
tu nie ma idealnego wyboru zawsze jest coś za i przeciw :)

Offline MebLeszek

« Odpowiedź #83 dnia: 30 Marca 2017, 16:37:57 czas Polski »
bynajmniej... podziwiam porządek. Ja zawsze sprzątam po wykonanym zleceniu. Wiadomo wszystko ma mniej więcej swoje miejsce i staram się od razu odkładać skąd wziąłem... no ale u Ciebie to chyba nawet jedno narzędzie nie jest bezdomne? :)

meridox

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 30 Marca 2017, 17:46:15 czas Polski »
czysto i porządek jest tylko na warsztacie w którym nic się nie dzieje , gdzie drwa rąbią tam wióry lecą więc i do mnie czasem wejść sie nie da ale po każdej realizacji najpierw porządek dopiero później robię następną rzecz. :) i fakt nawet każda śrubka czy gwóźdź ma swoje miejsce i z zamkniętymi oczami sięgnę to co potrzebuje co nie znaczy że czasem jak po huraganie tam jest :)

A wracając do uchwytów na kieliszki dziś było równanie ( struganie ), szlifowanie , wiercenie, olejowanie i wyszły super  :) nie jedna obdarowana osoba się ucieszy :)

meridox

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 30 Marca 2017, 18:16:59 czas Polski »
no i wyszedł jeszcze z tego krótki filmik :)

https://youtu.be/AImX6sokR-Y

meridox

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 31 Marca 2017, 11:23:32 czas Polski »
Po pierwsze primo wiem co robić żeby na warsztacie był porządek :) dobrze i do końca wykorzystywać odpady i resztki materiałów żeby się nie walały z kąta w kąt :)

Po drugie primo to jednak jest pijackie forum bo połowa rzecze jakie robię ma związek z alkoholem :P

o to kolejna pierdółka dobra na prezent, szybka , prosta , zrobiona z odpadków wiec zero nakładu $  :)

Kilka sklejonych ze sobą listew nic trudnego ale zawsze jakaś przygoda się trafi. Tym razem po posmarowaniu klejem listew okazało się że ścisków nigdy za dużo i musiałem się ratować listwami i klinikami ale wyszło ok :) Zostało tylko dokupić butelkę dobrej wody  ognistej i sprezentować ojcu na imieniny :)

no i oczywiście filmik z realizacji   
« Ostatnia zmiana: 31 Marca 2017, 11:43:15 czas Polski wysłana przez meridox »

obas

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 31 Marca 2017, 13:58:39 czas Polski »
co to za ciemne drewno?

meridox

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 31 Marca 2017, 15:26:52 czas Polski »
prawdopodobnie orzech ale ręki se uciąć nie dam ;)

meridox

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 09 Kwietnia 2017, 19:58:46 czas Polski »
dawno tu nic się nie dzieje i pewnie niektórzy już się czają żeby napisać jaka tu cisza ;D ale ciężko mi ostatnio znaleźć czas miedzy dwoma etatami i remontem u rodziców aczkolwiek dla siebie też troszkę czasu trzeba mieć :) wiec znów mały projekcik tym razem skrzyneczka na piwko dla teścia. :)
kilka sklejonych ze sobą listew sosny, jesionu, orzecha i sklejki dało kolorowe deseczki , a żeby było ładniej to pomyślałem żeby połączyć na wczepy (pierwszy raz w życiu robiłem) zabawy nie miłosiernie sporo, starałem się najdokładniej ale wyszło nie za bardzo, będzie trzeba podpicować ;)