07 Maja 2026, 08:36:35 czas Polski

Autor Wątek: FACHOWCY  (Przeczytany 35662 razy)

Offline nebutek

• Full Member
  • Ocena +0/-0
  • Co z tego, że krzywe sam se zrobiłem.
  • View Gallery
Odp: FACHOWCY
« Odpowiedź #60 dnia: 26 Marca 2017, 09:35:19 czas Polski »
O widzę odpływ w starych blokach, bosk 😂i. Miałem coś takiego w mieszkaniu jak je kupiliśmy była wanna i taki spust ściekowy, jak się to zapchało to basen w łazience. W jakimś z wynajmowanych mieszkań sam taki patent robiłem , bo właściciel nie chciał przerabiać odpływów.  Gumowy wąż pewnie dlatego, żeby łatwiej było połączyć 😁.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: 27 Marca 2017, 18:17:59 czas Polski »
No to i ja coś dodam. Widziałem nogę przechodzącą w blat...

fyme

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 27 Marca 2017, 19:18:57 czas Polski »
Zapewne się rozdygotał bidulek (znaczy blat) bo widać że kątownik był już przesuwany :) Ale przynajmniej blat i noga zacięte pod kątem ;)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #63 dnia: 27 Marca 2017, 21:31:53 czas Polski »
Za każdym razem jak czytam ten wątek to,to.to chodzi za mną  :P

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 27 Marca 2017, 22:02:55 czas Polski »
Toto co mówiłeś??
Ja tu widzę nogę przechodzącą w nogę, a pomiędzy..... :D.

Offline vitter

« Odpowiedź #65 dnia: 28 Marca 2017, 14:04:47 czas Polski »
Łoł Kozio wstawił swoją robotę  ;) ;D

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: 28 Marca 2017, 18:42:43 czas Polski »
vitter... ja wiem ze bys to gwozdziara zarobil ;D a teraz to Ci juz chyba nie brakuje bo takie machiny co kupiles to i dziure w kolanie zrobia ;p

trzeba przyznac koziowi ze trafia na fajne przypadki

tak na marginesie jak nowe zabawki... i nie chodzi mnie o dlugopisy bo te Ci zwinalem dla mojej ;p

kozio

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 28 Marca 2017, 21:32:00 czas Polski »
trzeba przyznac koziowi ze trafia na fajne przypadki
Jesteś najciekawszym póki co ;)

Kobiety mają kremy na każdą okazję a Vittek ma gwoździarkę na każdą okazję ;D

Offline MebLeszek

« Odpowiedź #68 dnia: 28 Marca 2017, 23:01:44 czas Polski »
Z tym batem to obstawiam, że gość nie miał możliwości użycia lamelek. Na kołki raczej trudno to zrobić więc dał kątownik. Co miał biedny innego zrobić?

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 29 Marca 2017, 07:03:45 czas Polski »
Co miał biedny innego zrobić

Kupić potrzebne narzędzia ?

meridox

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 29 Marca 2017, 19:50:50 czas Polski »
nawet zwykłą frezarką wyciąć już pod lamelki mógł albo w ostateczności kołki bym dał. Fachowcem nie jestem ale kątownikiem bym nie łączył

Offline MebLeszek

« Odpowiedź #71 dnia: 29 Marca 2017, 22:42:14 czas Polski »
W sumie to faktycznie frezem palcowym coś by zdziałał chyba, że macie inny pomysł. Ja np. Lamelownicy nie mam. Do łączenia/pozycjonowania używam kołki ale tu kołki? Kiedyś coś po skosie robiłem ale miałem problem ze zlicowaniem. Mimo wszystko to nie aż taka fuszerka jak pozostałe - gorzej jakby na konfirmanty złączył i urosło by do rangi schodów czy paneli  ;) Choć ja faktycznie jak bym miał coś takiego robić to lamelownice z Juli bym kupił - na pojedyncze roboty jak znalazł.

Od siebie dodam jako fuszerkę fachowców - gość miał położyć gładź, malowanie, wymiana gniazdek no i odnowienie drewnianego okna z pozakładaniem nowych uszczelek.
Gładź cacy, malowanie super. No ale te okna i gniazdka...
Okna były z żaluzją między szybami. Trzeba przyznać, że ładnie odmalował. Nawet pozbył się starej farby w szczelinach bo już ciężko się zamykało, a co dopiero po kolejnej warstwie farby. ;) Problem, że jak malował to wraz ze sznurkami od żaluzji i to podciągniętymi na maxa... po wyschnięciu farby sznurek był sztywny... czyli żaluzje bez funkcji opuszczania... w sumie po co komu opuszczać żaluzje? ;)
Ale to nie wszystko... wróćmy do gniazdek... były to gniazdka bez puszek, a w sprzedaży jakoś nigdzie nie mogliśmy dostać tych starych podtynkowych. Przerabianie nie wchodziło w grę więc majster zaproponował, że je odmaluje. Zgodziliśmy się. Wszystko cacy pięknie pomalowane i przy dziurkach i przy uziemieniu. Wszystko czyściutko tylko po jakiego diabła od razu podłączył lodówkę... przecież olejna w 5 minut nie schnie... za to świetnie skleja po zaschnięciu... niestety zauważyliśmy to dopiero przy okazji próby rozmrożenia lodówki... wymiana wtyczki i gniazdka obowiązkowa  >:( to było w latach jak byłem gnojkiem a rodzice nie mieli zapału do majsterkowania...

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 30 Marca 2017, 17:06:39 czas Polski »
Znalezione w sieci :)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #73 dnia: 30 Marca 2017, 17:13:00 czas Polski »
Tak zwany tajemny prąd. Wiedzą o nim nieliczni.
Tragedia
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #74 dnia: 30 Marca 2017, 20:36:17 czas Polski »
Jaka tragedia.... zwykły przedłużacz :P ;D
Choć jedno ale mam...faza powinna być z lewej strony >:(
Ale...można obrócić GN o 180 i będzie ok :)
Choć rozwiązanie,podlega pod ,,cuda nie widy'' elektryk by na to nie wpadł,to jakiś hobbista ;D :P