15 Maja 2026, 09:21:11 czas Polski

Autor Wątek: Regał warsztatowy z szufladami  (Przeczytany 3182 razy)

Offline Strużyn

Odp: Regał warsztatowy z szufladami
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Marca 2017, 22:48:35 czas Polski »
Świetny ten regał. Sam ostatnio robiłem szafkę w której nawtykałem z 8 taki płytkich szuflad ....są mega przydatne na duperele. Twoja szafka jest na kółkach....nie ma tendencji, przy otwarciu więcej niż jednej szuflady, do wywrotki ? Jak mocowałeś sklejkowe przegródki do HDFki ?

Sprawdza się ten organizer Ketera ? Ja mam to największe pudło z kołami i zastanawiam się nad dokupieniem dodatkowego elementu. Średniego albo tego organizera. W organizerze trochę szkoda, że nie mam rączki od góry, żeby można go było nosić w poziomie.

Offline Bladepoland

« Odpowiedź #16 dnia: 19 Marca 2017, 23:14:10 czas Polski »
Organizer jest fajny, a jeśli chodzi koledze o to że coś się może wysypywać przy noszeniu za uchwyt, to zapewniam, że nic się nie dzieje. Mam cały komplet za wyjątkiem skrzynki bez wieka, plus kilka ma sztuk i spinam to sobie stosownie do potrzeb, gdyż używam to jako systainerów. Zaleta taka, że zazwyczaj mam dwa urządzenia w środku. Skrzynki genialne, choć mogłyby być ociupinę lżejsze.
Jeśli nie masz czego robić, nie rób tego tutaj...

Offline rurek49

« Odpowiedź #17 dnia: 20 Marca 2017, 15:05:21 czas Polski »
Pewnie Ty już pamiętasz gdzie co jest, ale mnie by kusiło aby zrobić opisy na szufladach :)

kwita

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Marca 2017, 18:21:57 czas Polski »
Część przegród mocowana jest do HDF-ki od dołu wkrętami 3x25, wierciłem i poszło gładko...
Jak regał jest obciążony to można wysunąć kilka szuflad i stoi bez problemu. Zresztą na górze stoją pudełka i jest kilka mm do sufitu więc się nie przewróci... :)
Co do Ketera, mam cały zestaw, tak jak kolega wspomniał, wkłady są tak wyprofilowane, że nic z nich się nie wysypie. Są bryzgoszczelne, szczelne na pył... Nie rozumiem w tym przypadku ceny systainerów, na tych kufrach możesz stanąć, nie raz już stałem a ważę 98kg.
Co do opisów, mają być tabliczki ze sklejki, od A-J, wypalone... czekam na trochę wolnego czasu a później żona mi napisze wypalarką do drewna... ;D