Krok po kroku - mówicie. No to było tak. Znalazłem w warsztacie dwa pałętające się kółka ze sklejki 15mm, jedno o średnicy ~14cm, drugie ~35cm. Podzieliłem ich obwody (pi x d) przez 30 i uciąłem 30 trapezów ze sklejki 6,5mm o wynikowych podstawach i wysokości ok. 45cm. Sklejkę ciąłem na taśmówce z ustawionym blatem pod kątem ok. 5 stopni (wiadomo? coby się równo skleiły). W powstałym lejku wyciąłem otwornicą fi 40 otwór równolegle do średnicy górnego koła. W otrzymany owalny otwór wcisnąłem rurę PCV 1,5", obrysowałem wg. wewnętrznej krawędzi lejka i obciąłem po skosie.
Dla wzmocnienia rury wyciąłem w trzech klockach (sklejka 15mm) otwory 1,5" i odpowiednio je przycinając przykleiłem Rakolem do zewnętrznego boku lejka. Górę lejka zaślepiłem sklejką 15mm z wyciętym po środku otworem fi 1,5" w który wcisnąłem rurę PCV. Dół lejka wcisnąłem na rakol w otwór wycięty w sklejce 15mm o średnicy pokrywy wiadra. Wyciąłem ze sklejki 10mm koło o średnicy pokrywy wiadra a w nim otwór o średnicy dołu lejka. W pokrywie wiadra wyciąłem taki sam otwór. Skręciłem czterema śrubami (uszczelniając silikonem) w kolejności: dolna sklejka lejka, pokrywa wiadra i koło ze sklejki 10mm. Game is over.
Powodzenia!