23 Czerwca 2026, 23:16:29 czas Polski

Autor Wątek: Samurai odkryty v2.0  (Przeczytany 7914 razy)

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Samurai odkryty v2.0
« Odpowiedź #45 dnia: 12 Lipca 2017, 18:23:40 czas Polski »
Może coś bardziej przydatnego.

P.S
Naiwnie myślałem, że chociaż jedno forum w Polsce, nasze, stolarskie  pozbawione będzie wątków zawsze budzących emocje - trącących o religię i politykę. Już kilkukrotnie były próby ich uruchomienia i zawsze kończyło się to mniejszą lub większą awanturą. Polecam przeczytanie punktu 10 regulaminu i refleksję.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Lipca 2017, 19:06:11 czas Polski »
Dziękuję za uwagę. Wpis Ami powinien zamknąć dyskusję póki się jeszcze lubimy ;)

Krajmesel

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 12 Lipca 2017, 19:37:42 czas Polski »
Pacze i nic nie widzę. Samuraj odkryty myślę będzie pysznie. Pewnie odnaleziono zaginony grobowiec pierwszego Szoguna prowincji Mig-czong, ktory został otruty przez swoja nianię ktora po jego śmierci z powodzeniem przez 12 lat w przebraniu swojego pacholęcia ogrywala w bierki okolicznych zezimieszkow... No nic nie ważne.Okazalo się że błędnie zinterpretowalem tytuł. Czytam przedzieram się przez kolejne wpisy a tam ani mru mru na temat np. Miecza samurajskiego. Oczywiscie z filmu nic nie kumam no bo po Bretonsku to moja wiedza kończy sie na: ok, sory i fakju. Z królową Elizabet bym nie poswirował, no nic jej strata. Wracajac do meritum luzowanie ściągaczy w bieliźnie i inne legendy są niczym w porównaniu do tego co usłyszałem w mediach przed chwilą. Co powiecie Panowie na to ze jest w naszej ojczyźnie wieś w ktorej TIR bedzie przyjeżdżał dwa metry od domu. Ta informacja była bodźcem do zabrania glosu. A jak się juz ujawniamy to ja lubię schabowego z ziemniakami i kapustą-pyyyszota.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Lipca 2017, 19:56:26 czas Polski »
No i kolega rozje**ł system 😂

Offline krzyś48

« Odpowiedź #49 dnia: 12 Lipca 2017, 20:52:21 czas Polski »
nie będę tutaj dymił ;) 

To nie dym,bo  jakoś mi się wydaje że cały czas....

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Lipca 2017, 21:03:46 czas Polski »
cd. stolarstwa

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #51 dnia: 12 Lipca 2017, 21:10:03 czas Polski »

cd. stolarstwa

Jesteś moim mistrzem. Serio ;) Fajny sposób wykpienia tej w sumie niepotrzebnej batalii i powrotu do tego po co tu jesteśmy :)

Skończmy Pany. Z religią jak z polityką jak już ktoś zayważył. Wiemy już kto z czym lubi schabowe i na tym zakończmy.

Pozdrowienia od Speca
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Krajmesel

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 12 Lipca 2017, 21:43:16 czas Polski »
Jak słusznie zauważył Amigo ;)fotum powinno byc stolarskie. To dodam. Ulubiony schab może byc oprawiany na drewnianej desce, np. Topola?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #53 dnia: 12 Lipca 2017, 21:48:43 czas Polski »
Ulubiony schab to wstępnie podsmażony i wrzucony do gara z cebulą. Tam trzeba dusić długo aż kotleciki będą się pod widelcem rozłazić. Cebulka na ziemniaki i jest miodzio. Jak coś zostanie to na chleb. Można też dobić jajka i jajcówe z duszoną cebulką wszamać.
.
.
Ja pierdziele. Nie mówmy już też o schabie bo wyobraźnia ponosi i aż mi ślinka pociekła.
...o zrazach też nie ma co zaczynać.
A o wołowince w ciemnym sosie z kaszą gryczaną to już wogóle zabronione...

Ja pierdziele. Jade do Tesco po cebulę.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 12 Lipca 2017, 21:54:50 czas Polski »
wydaje
Słuszna uwaga. Wydaje Ci się.
Nikogo nie obraziłem, nikomu nie narzucałem czegokolwiek, niczego nie krytykowałem.
Stwierdziłem na początku, że będzie zadyma i jest (tak, wiem, bywają gorsze). Poparłem słowa Speca bo tak samo uważam. odpowiedziałem na wpis Amigorga bo był mądry i mógł zakończyć tę bezsensowną dyskusję.
Odpowiedziałem na wpis kolego @Krajmesel bo był przezabawny i również mógł zakończyć tę dyskusję. Potem wyskakujesz Ty cytując mój post który jest ileś tam postów wstecz i.. w ten sposób nakręcasz ten wątek dalej.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i spadam z tego wątku jednocześnie apelując do autora wątku o zamknięcie/usunięcie bo szkoda psuć atmosferę forum.
A do wszystkich również apel: jeśli chcemy sobie pogadać o takich rzeczach to proponuję via telefon, PW tudzież forumowy czat bo to po chwili zniknie i nic nie będzie kisło.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #55 dnia: 12 Lipca 2017, 22:38:02 czas Polski »
Potem wyskakujesz Ty cytując mój post który jest ileś tam postów wstecz i.. w ten sposób nakręcasz ten wątek dalej.
Właśnie mi się wydawało że to Ty robisz,ale skoro mi się wydawało...
Kurde niesmak pozostał ::) ;)

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 12 Lipca 2017, 22:56:13 czas Polski »
m_kola - dlaczego miałbym zamykać wątek? Umiejętność rozmawiania na różne tematy (a różne wątki się na tym sympatycznym forum pojawiają) jest domeną osób dojrzałych. A ponadto dorośli mężczyźni powinni się również umieć spierać i bronić swoich racji bez obrażania się. Gdyby sporów nie było, wiało by nudą na tym ziemskim padole :)
Jasne, że lepiej to robić przez telefon, przy obiedzie, albo przy piwku, niż na internetowym forum, ale akurat temat dotyczył internetowego znaleziska, więc rzuciłem do obejrzenia i ew. przemyślenia.

Zaproponowana opowieść cenionego stolarza o swoim życiu daleka była od indoktrynacji, którą tu w dyskusji od razu niektórzy oponenci insynuują...

Kto obejrzał, ten obejrzał. A wrażenie mam takie, że wypowiedzieli się tu pewnie w większości ludzie, którzy z materiałem się nie zapoznali.

PS: (choć można znaleźć analogię do... ;))
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2017, 23:00:40 czas Polski wysłana przez mefjuu »

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #57 dnia: 12 Lipca 2017, 23:18:09 czas Polski »
A wrażenie mam takie, że wypowiedzieli się tu pewnie w większości ludzie, którzy z materiałem się nie zapoznali.

Tak jest. Ja nie obejrzałem i dałem ponieść się fali wątku. Co nie zmienia, że napisałem dokładnie co myślę. Po prostu dla mnie osobiście baaaaardzo drażliwy temat ale opowiem Wam szczegułów bo wódka się mnie skończyła.

Przybicie/jmy sobie wszyscy żółwika i wróćmy do jakiś orzechów czy jesionów bo trochę ten wątek nas poróżnił.

Ps. I nie zazwałbym tego analogią bo akurat to o czym mówię swego czasu zgłębiłem w przeciwieństwie do treści filmu.
« Ostatnia zmiana: 12 Lipca 2017, 23:20:07 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 12 Lipca 2017, 23:21:26 czas Polski »
wróćmy do jakiś orzechów czy jesionów

Chyba do klejonego sprawsowanego papieru i innych paździerzy! ;)

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #59 dnia: 12 Lipca 2017, 23:23:41 czas Polski »
O nie nie panie kolego. Ty mi tu o pracy a ja już mam fajrant. Ponadto dziś o dziwo "służbowo" robiłem dębową podstawę do okrągłego stołu. Się klei.