Witam,
Jak już wspomniałem w wątku na przywitaniu na forum, jestem w trakcie rewitalizacji swojego warsztatu ok. 60 m
2Jakieś 2 tyg temu usunąłem kontener śmieci, oraz przyczepę złomu.
Bo jak każdy garaż, tak i ten stał się magazynem wszystkiego "co jeszcze się przyda".
Jeszcze wiele jest do wyrzucenia/oddania
Pracę staram się dzielić na etapy
Uporządkowałem jedną połowę warsztatu, gdzie docelowo ma stanąć piła stołowa.

na zdjeciu tym widac:
- uporzadkowany blat po lewej stronie, gdzie docelowo chce dorobic podwyzszony blad do pily ukosnicy
- zamontowane oswietlenie, dojdzie jeszcze jedna oprawa (widac po lewej)
- porzadek: w tym kadrze jeszcze 3 tyg temu stały dodatkowe 3 regaly, 8 szafek i jakies 150 kg zlomu/smieci

- po prawej mamy pile taśmowa Atika BSV315
- smietnik 120L
- Wiertarkę kolumnową wraz z szafka na wietrla i akcesoria do wiertarki
- wieszak na sciski (ktory bedzie musial znalezc nowe lepsze miejsce)
Wiertarka jak i piła taśmowa jest na szafce która ma koła i jest mobilna, dodatkowo kazda szafka ma swój kontakt i kabel zasilający. tak więc może służyć rownież za przedłużacz
Stoły robocze

Tutaj na ścianę przyszła płyta OSB 22mm, która zakryła betonową ścianę i docelowo ma być miejscem na narzędzia również.
Raz malowana wiec jeszcze trochę nie do końca biała.
Dodatkowo założona została nowa instalacja 220V na kablu 3x2.5, instalacja 400v również jest w warsztacie
Kabel od szlifierki został schowany pod blat, co by nie zakłócał przestrzeni na stole (który trzeba wypoziomować)
po lewej stronie na regale jest zamontowana tablica z narzędziami:

za nią na regale lezą elektor narzędzia typu piła, heblarka, opalarka itd.
Druga połowa warsztatu to na razie ekhm... pie****lnik

Widzimy tu strugarkę na wózku, wózek na ścinki, oraz stół na którym leży wszystko co było w aktualnie uporządkowanej części i czeka na przydział miejsca. Stół ten i szafki pod spodem docelowo zostaną rozebrane.
na lewo od tego stołu przy drzwiach wejściowych z mieszkania mamy

Pozostałości po szafkach, półkach i inne skrawki płyt, którę częściowo zamienią się w blat pod piłę ukośnicę.
Bliżej bramy wjazdowej mamy

po lewej mamy miejsce na drewno/deski
Jak widać ta część warsztatu jeszcze nie jest doświetlona dobrze, co niebawem się zmieni.
Zapraszam do wątku, będę starał się aktualizować go w miarę na bieżąco.
Jeżeli macie jakieś uwagi sugestię co do zdjęć/metod prezentacji postępu prac chętnie wysłucham. Tak samo jak i uwag co do aranżacji przestrzeni