18 Kwietnia 2026, 05:23:13 czas Polski

Autor Wątek: DeWalt DW733 i DW734  (Przeczytany 112181 razy)

Offline OOczy

Odp: DeWalt DW733 i DW734
« Odpowiedź #165 dnia: 12 Kwietnia 2017, 20:33:26 czas Polski »
Ok. Koniec testowania sprzetu czas na koncowe spostrzezenia. Tym, ktorzy sie wystraszyli ewentualnych problemow zwiazanych z DW733 pragne uspokoic i zapewnic, ze sprzet zly nie jest. Jesli chodzi o moj egzemplarz udalo sie rozwiazac wszystkie problemy (pomijajac nienajlepsze moim zdaniem noze). Dzisiaj praktycznie udalo mi sie zupelnie wyeliminowac te snipy, ale co wazniejsze zauwazylem to o czym szanowni koledy wczesniej pisali, ze jakosc strugania w duzej mierze uzalezniona jest od tego z jaka iloscia wiorow musimy sie borykac podczas tej czynnosci. Dlatego po przestruganiu wielu materialow o roznych gabarytach widac golym okiem, ze najgorzej jest w przypadku szerokich elementow gdzie jednoczesnie produkowana jest bardzo duza ilosc wiorow. Wraz z tym jak szerokosci struganych elementow sa wezsze poprawia sie znaczaco jakosc strugania. Problem ten oczywsicie znika w momencie podlaczenia odciagu. Ja testowo, podlaczylem urzadzenie do odkurzacza macalister 1400W i z wielka staysfakcja musze swierdzic, ze i tym razem ten odkurzacz bardzo milo mnie zaskoczyl swietnie radzac sobie z odciaganiem wiorow. Na prawde tylko niewielka czesc wydostaje sie na zewnatrz. Optymistycznie zakladam, ze w momencie podlaczenia bardziej profesjonalnego odciagu mogloby byc jeszcze lepiej, ale i tak jest bardzo dobrze.
Tak wiec, na ten moment wydaje mi sie, ze sprzet zebral moze zbyt mocne bęcki ode mnie, co nie zmienia faktu, ze DeWalt powinien wysylac noże w lepszej kondycji, lub ewentualnie sprawdzać, czy jeśli sprzęt był odsyłany to noże nie popsują wrażenia chyba jednak całkiem niezłego sprzętu.

Dzięki wszystkim za pomoc :)
Oczywiście sprzęt po świętach pójdzie w pełne obroty więc jak się coś jeszcze ciekawego nasunie to pewnie napisze

Offline Stasiek

« Odpowiedź #166 dnia: 19 Kwietnia 2017, 12:56:36 czas Polski »
witajcie, niestety i u mnie noże okazały się wyszczerbione. Po zakupie sprawdziłem tylko czy działa, dzisiaj strugałem większą ilość desek i niestety powstawały wypukłe rysy. Wyjąłem noże i w kilku miejscach na całe długości noże są widoczne uszczerbienia.
Ehh, trochę się wkurzyłem, bo w sumie chyba z takimi nożami kupiłem, nie myślałem by to sprawdzić :( Napisałem meila do sprzedawcy, zobaczymy co odpisze, bo to aż dziwne, żeby taki numer był. Czy te noże da się naostrzyć, jaki może być koszt? Jak najlepiej je zamontować spowrotem? pozdrawiam

mam takie nożę:
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2017, 13:05:43 czas Polski wysłana przez Stasiek »

Dentarg

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: 20 Kwietnia 2017, 08:00:12 czas Polski »
Ja właśnie moje noże naostrzyłem. Za komplet ostrzenie 12PLN netto. Wypukłości zniknęły. W instrukcji jest info, że kąt ostrzenia to 42st. Ja nie podawałem tej informacji przy ostrzeniu, ale wygląda na to, że naostrzone są odpowiednio.

Ale wczoraj strugałem deski sztorcowane (endgrain) i zauważyłem, że znowu pojawiły się kreseczki (ale nie wypukłe), więc może to paprochy odgniatają. Nie chciało mi się otwierać strugarki, żeby zobaczyć czy noże się znowu wyszczerbiły, sprawdzę to jak będę strugał jakąś szeroką dechę. Chociaż na szybko włożyłem coś wąskiego w miejscach gdzie na endgrainie powstawały rysy i nie zaważyłem ich na powierzchni z włóknami wzdłuż.

Noże wymienia się całkiem łatwo, bez znacznego ustawiania osiągnąłem jakieś 0.05mm na całej długości noża (chociaż ze 30 minut mi to i tak zajęło :).

Polecam przy wymianie mieć rękawice, bo mimo tego że bardzo uważałem, to przy dokręcaniu klucz ześliznął się ze śruby dociskowej i 2 palce mam dość mocno rozcięte :(.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +8/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #168 dnia: 20 Kwietnia 2017, 09:02:00 czas Polski »
Nie bardzo rozumiem co masz na mysli pisząc ze nie ma rys na descej wzdłuż włókien?

Offline Stasiek

« Odpowiedź #169 dnia: 20 Kwietnia 2017, 10:59:25 czas Polski »
Tylko jak w prosty sposób ustawić te noże, żeby było wszystko dobrze? dodam, że nie dysponuje żadnymi przyrządami do pomiaru aż takiej dokładności.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +8/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #170 dnia: 20 Kwietnia 2017, 11:20:44 czas Polski »
Przecież to jest opisane w instrukcji, a odpowiedni przyrząd powinien byc dostarczony z maszyną.
Podałem tez odnośnik do strony gdzie można kupić magnetyczny.

Offline Hurtownia Carinet

« Odpowiedź #171 dnia: 20 Kwietnia 2017, 12:35:17 czas Polski »
Dzień dobry,

Z tej strony Hurtownia Carinet, była o nas mowa w tym wątku, dlatego chcielibyśmy się odnieść do całej sprawy.
Padły podejrzenia o to, że Strugarki, które sprzedajemy są zwrotami od poprzednich Klientów lub refurbished.

Otóż jesteśmy oficjalnym dystrybutorem narzędzi marki Dewalt, co można sprawdzić na oficjalnej stronie Dewalt'a http://www.dewalt.pl/dealers/ wystarczy wybrać jako województwo małopolskie i miasto Tarnów. W dodatku jako jeden z nielicznych dystrybutorów jesteśmy oznaczeni jako DEWALT CENTER. Wszystkie produkty marki Dewalt bierzemy bezpośrednio od producenta, dlatego też nie ma możliwości aby któraś z grubościówek była wcześniej używana, wszystkie są nowe i oryginalnie zapakowane.

Jeśli ktoś myśli, że sprzedajemy kolejnym Klientom te same maszyny, które nam zwrócono, a były używane, to także nie jest to prawdą. Sprzedaliśmy już blisko 90 sztuk DW733, a zwrócono nam tylko jeden egzemplarz, który nie została użyty, po prostu Klient się rozmyślił. Na serwisie Allegro można podejrzeć opinie nam wystawiane, kilka z nich dotyczy Grubościówek DW733 i wszystkie są pozytywne.

Gdybyśmy mieli do czynienia z uszkodzonymi DW733, to na pewno nie sprzedawalibyśmy ich w Internecie (jako nowe i nieuszkodzone) z atrakcyjniejszą dla Klienta ceną, ryzykując negatywne opinie o sklepie i masę zwrotów. Każdy uszkodzony produkt wysyłamy do oficjalnego serwisu Dewalta w Polsce, a jeśli trafi się fabrycznie uszkodzony model, zwracamy bezpośrednio do Dewalta.

Odnośnie ceny, dlaczego mamy taniej niż inni, czy to może być dowodem tego, że sprzedajemy używane produkty. Nie znamy cen zakupów naszej konkurencji, ale my bardzo dużo sprzedajemy Dewalta (w tym także strugarek), dlatego możemy wynegocjować lepsze ceny, dzięki którym możemy zaproponować najniższą cenę dla naszych Klientów.

W razie wątpliwości, chętnie odpowiemy na Państwa pytania.

Pozdrawiamy

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +8/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #172 dnia: 20 Kwietnia 2017, 13:30:42 czas Polski »
Cieszę się że firma ustosunkowuje się do wyrazanych to opinii.
Osobiscie wybaczam brak wizyty w przedstaw się.
Tylko jak wyjaśnić uszkodzone noże w nowym sprzęcie i ślady wiorów?

« Odpowiedź #173 dnia: 21 Kwietnia 2017, 12:42:13 czas Polski »
Co do uszkodzonych noży, to jedynie co przychodzi nam do głowy to wada fabryczna. Sprzedaliśmy już całkiem sporo tych maszyn i nie mieliśmy sygnałów od naszych Klientów, że noże są uszkodzone. Ba, nawet zdarzały się przypadki, że po otrzymaniu Strugarki, Klienci domawiali u nas noże, by mieć na przyszłość.

Odnośnie wiórów, to naprawdę nie mamy pojęcia jak mogły się tam znaleźć. Dzwoniliśmy do Dewalta z zapytaniem, czy istnieje możliwość, że wysłali nam towar w wersji refurbished, czemu kategorycznie zaprzeczyli. Dzisiaj wysyłaliśmy kolejne dwie Grubościówki, oglądając je bardzo dokładnie przed wysyłką, żadnych śladów wiórów na nich nie znaleźliśmy.

Gdybyśmy faktycznie sprzedawali (jako nowe) Strugarki z uszkodzonymi nożami i śladami użytkowania, to mielibyśmy wiele negatywnych komentarzy, czy to na Allegro, czy to na Ceneo.

Ze swej strony jako Sklepu, w przypadku uszkodzenia fabrycznego maszyny, dokładamy starań, by wymiana/naprawa zakupionego towaru przebiegała jak najszybciej.

Poniżej przesyłamy zdjęcia Grubościówek, które mamy na stanie. Są fabrycznie zafoliowane.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +8/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #174 dnia: 21 Kwietnia 2017, 14:47:09 czas Polski »
Ha.
A może jakaś zniżka?
Ja bym co nieco kupił.
Festoolem też handlujecie?

« Odpowiedź #175 dnia: 21 Kwietnia 2017, 14:57:37 czas Polski »
Festoolem także handlujemy.
W sprawie zniżek, ofert i innych zapytań prosimy o kontakt na bok@carinet.pl

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #176 dnia: 21 Kwietnia 2017, 15:11:21 czas Polski »
Serwis DW jeszcze mi nie odpowiedział, to może pan wie - czym najlepiej czyścić gumowe wałki dociskowe w grubościówce DW733?

Offline Stasiek

« Odpowiedź #177 dnia: 23 Kwietnia 2017, 22:48:10 czas Polski »
Czy struga ktoś deski w dw733 na jednym nożu? Tzn. zamocowane są obydwa, ale jeden jest schowany i hebluje tylko jeden.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +8/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #178 dnia: 23 Kwietnia 2017, 22:51:13 czas Polski »
Co to za pytanie?

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: 24 Kwietnia 2017, 12:53:19 czas Polski »
Czy struga ktoś deski w dw733 na jednym nożu? Tzn. zamocowane są obydwa, ale jeden jest schowany i hebluje tylko jeden.

A czemu tak???? :0