20 Maja 2026, 21:13:19 czas Polski

Autor Wątek: Meble kuchenne.  (Przeczytany 7747 razy)

kwita

• Gość
Odp: Meble kuchenne.
« Odpowiedź #45 dnia: 13 Października 2017, 20:17:40 czas Polski »
Witam wszystkich. Moje pytanie może być dosyć nietypowo - w jaki sposób najlepiej zabezpieczyć meble kuchenne przed wysoką wilgotnością i wysoką temperaturą? Moja teściowa ma taki układ dom, że w kuchni zbiera się wilgoć z całego domu i latem tam jest najbardziej gorąco. Uprzednie kupione najtańsze meble z marketu wytrzymały niecały rok i uległy presji wilgoci. Teraz chcemy, by miała coś solidniejszego, co starczy na czas budowy naszego domu ( i teściową zabieramy do siebie). Czym się więc kierować przy wyborze mebli? W jaki sposób można stwierdzić, czy dane meble będą wytrzymałe czy też nie?
Proponuję z polskiego granitu... Jako drzwiczki zasłonki pysznicowe -z cichym domykiem ;D. Koniecznie z IKEA
Technologia sprawdzona!!!

Offline cumbajszpil

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Volenti non fit iniuria
  • View Gallery
« Odpowiedź #46 dnia: 13 Października 2017, 20:55:38 czas Polski »
Na grzyba cytujecie spamera z linkiem?

Offline arturs

« Odpowiedź #47 dnia: 13 Października 2017, 23:43:00 czas Polski »
Innym razem ja musiałem oddać kilka tysi bo kilka dni przed montażem klient zrezygnował nie wiedzieć czemu. W sądzie wtedy się dowiedziałem, że jaka jest różnica między zaliczką a zadatkiem.

Zaciekawiłeś mnie tym wpisem.. różnicę między zaliczką a zadatkiem znam ale zastanawia mnie jak mogłeś oddać kilka tysięcy bo klient zrezygnował??

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #48 dnia: 14 Października 2017, 08:06:44 czas Polski »

jak mogłeś oddać kilka tysięcy bo klient zrezygnował??

Bo jakbym sam nie oddał to komornik by mi zabrał. Jak się okazało nie byłem wstanie udowodnić, że poniosłem koszty i miałem zakupione wszystkie materiały. A czemu nie mogłem udowodnić ? Bo na fv zakupowych nie było, że materiał był dla państwa X a nie Y. Okazało się, że hurtownia wystawiając fv powinna mi napisać „aventos dla państwa X -sztuk tyle i tyle”.
Chore i idiotyczne ? Tak. Też tak uważam.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

kwita

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 14 Października 2017, 16:53:33 czas Polski »
To taki sam przypadek, gdy ubezpieczasz ruchomości w domu. Aby odzyskać ubezpieczenie w przypadku kradzieży to musisz pokazać faktury, rachunki za skradzione sprzęty...

Offline arturs

« Odpowiedź #50 dnia: 15 Października 2017, 00:19:23 czas Polski »

jak mogłeś oddać kilka tysięcy bo klient zrezygnował??

Bo jakbym sam nie oddał to komornik by mi zabrał. Jak się okazało nie byłem wstanie udowodnić, że poniosłem koszty i miałem zakupione wszystkie materiały. A czemu nie mogłem udowodnić ? Bo na fv zakupowych nie było, że materiał był dla państwa X a nie Y. Okazało się, że hurtownia wystawiając fv powinna mi napisać „aventos dla państwa X -sztuk tyle i tyle”.
Chore i idiotyczne ? Tak. Też tak uważam.
a brałeś zadatek czy zaliczkę? zgaduję że to drugie..