Witam wszystkich. Moje pytanie może być dosyć nietypowo - w jaki sposób najlepiej zabezpieczyć meble kuchenne przed wysoką wilgotnością i wysoką temperaturą? Moja teściowa ma taki układ dom, że w kuchni zbiera się wilgoć z całego domu i latem tam jest najbardziej gorąco. Uprzednie kupione najtańsze meble z marketu wytrzymały niecały rok i uległy presji wilgoci. Teraz chcemy, by miała coś solidniejszego, co starczy na czas budowy naszego domu ( i teściową zabieramy do siebie). Czym się więc kierować przy wyborze mebli? W jaki sposób można stwierdzić, czy dane meble będą wytrzymałe czy też nie?
Innym razem ja musiałem oddać kilka tysi bo kilka dni przed montażem klient zrezygnował nie wiedzieć czemu. W sądzie wtedy się dowiedziałem, że jaka jest różnica między zaliczką a zadatkiem.
jak mogłeś oddać kilka tysięcy bo klient zrezygnował??
Cytat: arturs w 13 Października 2017, 23:43:00 czas Polskijak mogłeś oddać kilka tysięcy bo klient zrezygnował?? Bo jakbym sam nie oddał to komornik by mi zabrał. Jak się okazało nie byłem wstanie udowodnić, że poniosłem koszty i miałem zakupione wszystkie materiały. A czemu nie mogłem udowodnić ? Bo na fv zakupowych nie było, że materiał był dla państwa X a nie Y. Okazało się, że hurtownia wystawiając fv powinna mi napisać „aventos dla państwa X -sztuk tyle i tyle”. Chore i idiotyczne ? Tak. Też tak uważam.