Sporo przydatnych uwag i rad, dziękuje wszystkim za zaangażowanie!
tomekz Dobry pomysł z tym korkiem, sprawdzałam zdjęcia w necie i nawet nie rzuca się tak w oczy. A czy ten korek można malować albo czymś pokryć, w tym sęsie zeby jak najlepiej dobrać kolor.
kwita Odniśnie wylewki to ma ona w najgrubszym miejscu 2,5 cm, a na wiekszości podłogi ok 1,5 cm. Czyli przyjmując ze wylewka schnie 1mm/na dzień to chyba nie jest najgorzej... wczoraj polozylam folie (troche wiekszą niz 1x1) - dziś nic na niej nie było, ale sprawdze jeszcze po pracy.
Morświn Dziękuje za pomocne rady, duzo z nich wykorzystam. Jesli chodzi o mase to jest Ultraplan Eco 20, a grunt i klej kupiłam UZIN. Dzięki za uznanie dla płytek

ich poziom to 16mm natomiast deska ma 15 mm.
Strózyn Wyrzynarke na pewno bym chciała jeszcze wykorzystywac. A zwykła wyrzynarka tzn taka którą się trzyMa od góry z rączkę? a ona nie szarpie troszkę bardziej? bo martwie się ze jej moge nie utrzymac...
Maciek 61 Deski leżały poskładane w mieszkaniu prawie 2 msc wiec może sie juz zaklimatzowały

rozłożone leżały 2 dni wiec mam nadzieje ze nic im się nie stało:/
Być może deski powinny być położone przed kaflami...ale teraz to i tak juz za pozno :/
Jeden z fachowców ktory miał się odjąć położenia desek stwierdził ze niemozliwe bedzie zabezpieczenie tego łączenia przed wodą i deski będą mi puchły nawet od przecierania mopem dlatego jest to nie do zrobienia. Jakieś może dodatkowe zabezpieczenie poza korkiem? sylikon?
dziękuję wszystkim za pomoc