Panowie, chciałabym się Was poradzić, jestem w kropce. W związku z tematykom tego forum, może
jest tutaj ktoś, kto zna się dobrze na prawie budowlanym, może klienci wtajemniczyli was w jaki sposób
wykorzystać luki prawne w budownictwie? Każdy orze, jak może, oby dobrze i legalnie było
Jak, i czy w ogóle da się ''przeskoczyć'' pewne zawisłości prawne związane z wybudowaniem, remontem, postawieniem własnego M.
Biorę pod uwagę pare opcji, natomiast kusi mnie zakup domku holenderskiego i dopieszczenie go na
własną modłę Gdyby było to 35 m.to oczywiście problem by nie istniał. Jeśli jakieś 40 z nadwyżką, to
już po tych 4 miesiącach problem się pojawi, a nie sądzę, aby przesunięcie go o pare cm. wyzerowało licznik
statusu domku tymczasowego.
Jest jeszcze budynek gospodarczy w całkiem dobrym stanie...wiadomo do przerobienia na warunki
mieszkalne..ale tutaj również pojawia się problem metrażu. Jednak te 35 m. na hulaj dusza to trochę
za mało
Do bloków już nie wrócę, na starość zmądrzałam i chyba wolałabym sobie jakąś ziemiankę wybudować....
no wtedy miałabym pewność, że bardziej w zgodzie z naturą już się nie da

Będę Wam bardzo wdzięczna za podpowiedzi