19 Kwietnia 2026, 05:55:50 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 789161 razy)

Offline Jakub82

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #2340 dnia: 23 Marca 2017, 10:29:11 czas Polski »
Pilarka zakupiona dzis testy, jakos jak cieple buleczki towar nie schodzi

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #2341 dnia: 23 Marca 2017, 10:36:51 czas Polski »
Raffie, po południu mogę bryknąć do Lidla, mam rzut beretem.

Offline mk1265

« Odpowiedź #2342 dnia: 23 Marca 2017, 12:41:51 czas Polski »
a posiada ktos prowadnice parkside? sprawuje sie jakos trzyma linie nie przesuwa sie??

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #2343 dnia: 23 Marca 2017, 12:46:00 czas Polski »
Ktoś tu wspominał, że ma i drugi raz by chyba nie kupił. Działa dobrze jak się ją poprzerabia więc można od razu kupić części i sobie zrobić ;)

Offline Mcgyver

« Odpowiedź #2344 dnia: 23 Marca 2017, 12:48:41 czas Polski »
dziś wieczorem prowadnica do mnie dojedzie, dam znać jak sie spisuje

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2345 dnia: 23 Marca 2017, 17:58:12 czas Polski »
Właśnie wczoraj po naostrzeniu 3 wierteł szlifierka odmówiła posłuszeństwa, silnik zablokowany !!

Jak zablokowany, nie kręci, czy nie da się przekręcić? Jeżeli to pierwsze to może szczotka się zawiesiła, a drugie - stopiona obudowa łożyska, może szczotkotrzymacz, złamana szczotka? Nie masz paragonu, a bez sekcji zwłok też nic nie wiadomo.

Widocznie zależy od egzemplarza, moja jak do tej pory nie padła, chociaż ponad 2 tuziny noży naostrzyła i kilka nożyczek.
Wczoraj wyprowadziłem znajomemu stare nożyczki Gerlacha (już drugie). Trochę nierówno zdarł je na zwykłej szlifierce, ale po kilku przebiegach dało radę wyprostować i tną jak nowe. Egzemplarz pamięta pewnie którąś z wojen, a może obie.
« Ostatnia zmiana: 23 Marca 2017, 18:11:16 czas Polski wysłana przez bobbobson »

Offline alehar

« Odpowiedź #2346 dnia: 24 Marca 2017, 07:41:51 czas Polski »
Nie da się przekręcić (ręcznie), buczy jeśli ją włączę....
Trza rozbierać, bo ze znalezieniem paragonu będzie trudno....
Pozdrawiam Alehar

kerry

• Gość
« Odpowiedź #2347 dnia: 24 Marca 2017, 08:08:02 czas Polski »
Kserówkę paragonu od kogoś?  8)

Offline Harry_Hole

« Odpowiedź #2348 dnia: 24 Marca 2017, 08:19:29 czas Polski »
Ja bym spróbował zadzwonić na infolinię i spróbować złożyć reklamację. Miałem kiedyś problem, z paragonem bo zupełnie był nieczytelny. Zadzwoniłem, Pani grzecznie zapytała czy jest paragon, odpowiedziałem tylko że jest ale nieczytelny. Poprosiła żebym tylko podał adres sklepu w jakim sprzęt był kupiony, cena artykułu i data. Wezwali kuriera i było po sprawie.
Drewno na stojąco a baba na leżąco - wszystko wytrzyma

Offline Mcgyver

« Odpowiedź #2349 dnia: 24 Marca 2017, 08:24:15 czas Polski »
Listwa zaciskowa dotarła. Musze powiedzieć że jak na taką cene nie jest źle. Całkiem mocno sie trzyma materiału powinna być ok.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #2350 dnia: 24 Marca 2017, 08:34:36 czas Polski »

@alehar
Jakby co to wal na PW :)

Offline chaos

« Odpowiedź #2351 dnia: 24 Marca 2017, 10:22:08 czas Polski »
W przypadku zagubienia paragonu piszemy oświadczenie o zakupie z informacją o dacie zakupu(przybliżona), cenie i nazwie produktu. Dotyczy lidla- sprawdzone i pozytywnie rozpatrzone w moim przypadku.
Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2352 dnia: 24 Marca 2017, 10:24:40 czas Polski »

Niby tak, ale co jeśli przechowują w bazie numer paragonu & seryjny włącznie z danymi, spod których maszynka zostanie odebrana? A w razie wymiany, aktualizują? Podeślesz wtedy swój uszkodzony sprzęt na ten sam paragon? Oczywiście pytam teoretycznie, nie wiem czy w ogóle to sprawdzają :D

Offline Jakub82

« Odpowiedź #2353 dnia: 24 Marca 2017, 10:39:57 czas Polski »
Pilarka po testach, co moge powiedziec, dab 2 cm poszlo, sosna 4 cm tez plyta kilkanascie metrow pocieta , moc wystarczajaca, akumulator nie wykazuje oznak oslabienia po 20 minutach pracy. Co denerwuje oslona tarczy, haczy sie okrutnie przy cieciu blokuje, najlepiej jak odsloni sie ja na stale. Do prac przy sztachetach, malych konstrukcjach ok.

Offline piotrekamg

« Odpowiedź #2354 dnia: 24 Marca 2017, 10:40:24 czas Polski »
kupiłem parę dni temu szlifierke kątową. w domu okazało się że ma pękniętą obudowę. pojechałem do Lidla a Pani wzięła odemnie pudełko bez zaglądania do środka bez oglądania paragonu i kazała wybrać sobie drugą😀