19 Kwietnia 2026, 00:54:00 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 789138 razy)

sgt_raffie

• Gość
Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #2370 dnia: 30 Marca 2017, 11:54:36 czas Polski »
dzieki..
pamietam o zdjeciach tylko nie bylem w warsztacie z tydzien juz..w weekend sie uda :)

Offline jasiop

« Odpowiedź #2371 dnia: 01 Kwietnia 2017, 11:11:21 czas Polski »
w temacie nie narzędzi Parkside ale ogólnie artykułów z Lidla
Mam dylemat czy kupić :
1 myjkę parową
oraz
2 myjkę do okien
http://gazetka.lidl.pl/eed14fa0-07ba-404c-bf24-49cc582882ad/html5.html#/26
Jasio P - Rzeszów

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2372 dnia: 01 Kwietnia 2017, 12:00:13 czas Polski »
Silvercrest wypuszcza od czasu do czasu całkiem niezłe maszyny do szycia, więc nie wygląda na badziewną markę. Odnośnie myjek, nie wiem.

Offline raptor123

« Odpowiedź #2373 dnia: 01 Kwietnia 2017, 12:48:20 czas Polski »
Mam tą myjkę parowa i do odświeżenia mebli skórzanych i z ekoskóry jej używam. Jestem zadowolony.

Offline zygmunt78

« Odpowiedź #2374 dnia: 01 Kwietnia 2017, 12:52:18 czas Polski »
Mam tą myjkę parowa i do odświeżenia mebli skórzanych i z ekoskóry jej używam. Jestem zadowolony.
A czyściłes nią np łazienkę lub kuchnie ? Zdaje egzamin ?

Pozdrawiam

Offline raptor123

« Odpowiedź #2375 dnia: 01 Kwietnia 2017, 13:13:05 czas Polski »
W łazience mam płytki i fugi na których i tak brudu, zacieków nie widać, więc dużej różnicy w łazience nie ma. Armaturę nieźle czyści. W kuchni płytę z nierdzewki z palnikami czyści, jak są jakieś przypalenia to siła pary pozwala je oderwać od powierzchni.
Do jasnych (kiedyś) fug pomiędzy płytkami na podłodze to tylko szczoteczka do zębów i kilka godzin wolnego ;(

Ogólnie ta myjka to udany zakup. Mam ją ok 1,5 roku

a siostra ma tą dużą, jak odkurzacz pionowy używany do terakoty i też sobie chwali

krzysiek_z

• Gość
« Odpowiedź #2376 dnia: 01 Kwietnia 2017, 14:07:14 czas Polski »
Mam taką samą myjke do okien ale Kerchera i nie polecam. Nadaje się tylko do zgrobnego mycia ale żeby było ładnie i bez smug trzeba tradycyjnie poprawić plyn i gazeta.

Offline jasiop

« Odpowiedź #2377 dnia: 01 Kwietnia 2017, 19:15:50 czas Polski »
Mam taką samą myjke do okien ale Kerchera i nie polecam. Nadaje się tylko do zgrobnego mycia ale żeby było ładnie i bez smug trzeba tradycyjnie poprawić plyn i gazeta.
Kolega ma Kerchera 2, próbowałem nią myć i było ok ...
Ale cena jej to ponad 200 zł, podobnie jak urządzenia Leifheita

PS
W zasadzie to nie myjki ale ściągaczki ;-) bo szybę myje się przecież mikrowłókniną na rączce ...

PS 2
dość często zawodowo myję okna (czasem wisząc na linie ;-)
umyć to nie sztuka, sztuką to ściągnąć cały ten "syf" z szyby ...
Jasio P - Rzeszów

Offline Robi

« Odpowiedź #2378 dnia: 01 Kwietnia 2017, 21:07:49 czas Polski »
Ja miałem kilka lat temu taką jak ta żółta, tylko innej firmy - myjka parowa.
Uważam że bardziej będzie z niej zadowolona osoba która chce utrzymać porządek w dość czystej/nowej przestrzeni.
Jeżeli już jest brudno, nazwijmy to brudem "wrośniętym" choćby zębem czasu, grzybem itd. to nie należy się spodziewać cudów. Coś pomoże, ale na pewnie nie wszystko. Z mankamentów to na pewno to że woda szybko się kończy, trzeba poświęcać dużo czasu na mały wycinek powierzchni jeżeli jest bardzo brudny i szorować. Jak grzałka będzie słaba to para też będzie się co chwila kończyć i trzeba będzie odczekać. Oraz trzeba zdać sobie sprawę że ta para to przecież woda, całkiem sporo wody. Czyli w miejscu mycia będzie sporo wody do posprzątania i to niekoniecznie czystej.

Nad tym do okien się kiedyś zastanawiałem od Kerchera i czytałem sporo recenzji. Na rynku niemieckim ma całkiem dobre opinie ta nowsza wersja, ale dużo osób potwierdzało że głównym czynnikiem wpływającym na dobry efekt końcowy miał płyn od kerchera. Jak używano innego to było już gorzej.

A kupiłem to trzecie mop parowy od kerchera jakiś biały model. Zrobiłem to z premedytacją zamiast zwykłego mopa na kiju. Służy do mycia podłóg w całym domu (gres), kabiny, muszli i ścian w łazience. Z tego żona jest bardzo zadowolona. Wystarczy tylko pozamiatać podłogę lub odkurzyć i do dzieła. Wody bardzo dużo w zbiorniku, końcówek do wyboru też sporo, nagrzewa się błyskawicznie, chyba 30s. A dzięki jakiejś tam specjalnej konstrukcji para się w zasadzie nie kończy i można ustawić 3 tryby mocy. Idzie szybko i sprawnie. Szyb brodzika nie domywa z mydlin. Tutaj trzeba użyć wody z octem.

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #2379 dnia: 01 Kwietnia 2017, 21:39:52 czas Polski »

Cytat: jasiop
PS 2
Ja jak myłem na linach to mi mówili ze to ma nie byc czyste tylko równomiernie brudne.

Offline jasiop

« Odpowiedź #2380 dnia: 01 Kwietnia 2017, 22:04:57 czas Polski »
... ale dużo osób potwierdzało że głównym czynnikiem wpływającym na dobry efekt końcowy miał płyn od kerchera. Jak używano innego to było już gorzej.
To jest koncentrat ...

Może komuś się przydadzą się te informacje:
Osobiście stosuję Buzil G525 BUZ windowMASTER 1L, szalenie wydajny i tani.
1 L tego koncentratu kosztuje ok 18-20 zł, a uzyskuje się 100 L płynu roboczego !!!
a używam myjek i ściągaczek firmy  Moerman

Cytat: jasiop
PS 2
Ja jak myłem na linach to mi mówili ze to ma nie byc czyste tylko równomiernie brudne.
w tym powiedzeniu jest sporo racji ;-)
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2017, 22:17:52 czas Polski wysłana przez jasiop »
Jasio P - Rzeszów

Offline Rbk_marcin

« Odpowiedź #2381 dnia: 03 Kwietnia 2017, 20:24:20 czas Polski »
Panowie przyznać się, który tak walczy o swoje parksajdy? 😂😂

https://m.youtube.com/watch?v=UyzpSBu-P3I
Może i jestem idiotą, ale nie jestem głupi.
                                                   - Forrest Gump

Offline 91az

« Odpowiedź #2382 dnia: 03 Kwietnia 2017, 20:58:30 czas Polski »
Panowie przyznać się, który tak walczy o swoje parksajdy? 😂😂

Nikt. Robot kuchenny ne przydaje się w warsztacie nawet do kręcenia bejcy. Lody kręci się inaczej. :P

BTW Naprawdę chcesz być kojarzony z cytatem tego padlinosępofilmiku podkręconego niską podażą "towarów promocyjnych" w Lidlu?

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2383 dnia: 03 Kwietnia 2017, 22:16:13 czas Polski »
Ona zdeterminowana i un to samo, może tak poznał swoją żonę, na podłodze w lidlu. Nie ma co tragedii robić.

Offline Andriu

« Odpowiedź #2384 dnia: 04 Kwietnia 2017, 09:34:54 czas Polski »
jemu żona  obiecała dupy dać, więc  walczy, a kobieta  stwierdziła że jak będzie lepiej gotować  to  i mąż się nią zajmie, więc  powinni się  dogadać na tej  podłodze i  już by był inny  filmik