20 Kwietnia 2026, 05:47:02 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 789396 razy)

Offline L4

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #2445 dnia: 30 Maja 2017, 12:38:45 czas Polski »
Jak chcesz to Ci odsprzedam mojego 4000 (i kupie sobie wtedy na aku) :-).

Offline Mcgyver

« Odpowiedź #2446 dnia: 02 Czerwca 2017, 14:24:38 czas Polski »
Ja mam jeszcze starego dremelka w czarno szarej obudowie i bardzo go sobie chwale. Ostatnio kupiłem nowego z serii 4000. W sumie oba sa bardzo podobne i nie ma szans w zadnym z nich zatrzymac uchwytu reka wiec nie wiem czy rzeczywiscie tak jest w serii 3000

Offline jasiop

« Odpowiedź #2447 dnia: 02 Czerwca 2017, 16:53:25 czas Polski »
...i nie ma szans w zadnym z nich zatrzymac uchwytu reka wiec nie wiem czy rzeczywiscie tak jest w serii 3000
4000 ma stabilizację obrotów ...
Jasio P - Rzeszów

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2448 dnia: 02 Czerwca 2017, 18:45:29 czas Polski »
Ja mam jeszcze starego dremelka w czarno szarej obudowie i bardzo go sobie chwale.
Czyli 300? http://www.dremeleurope.com/pl/pl/dremel%C2%AE300series-7357-ocs-c/ . To poprzednik 3000.

Nożyk

• Gość
« Odpowiedź #2449 dnia: 03 Czerwca 2017, 11:15:32 czas Polski »
Misiaczki, a rzuciły się może komuś papiery do takiego cudaka?

Fajnie nawet wibruje, ale z ori ścierem trochę trudno. Na razie ratuje się docinaniem z paska, ale w casto licho z gradacją.
« Ostatnia zmiana: 03 Czerwca 2017, 11:19:30 czas Polski wysłana przez Nożyk »

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #2450 dnia: 03 Czerwca 2017, 11:33:35 czas Polski »
Pasujące papiery do tej szlifierki są w Jula gradacja od 60 do 240
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline Paweł B.

« Odpowiedź #2451 dnia: 04 Czerwca 2017, 07:06:14 czas Polski »
Jakby co to zagłębiarki już są na horyzoncie w lidlu:)

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #2452 dnia: 04 Czerwca 2017, 09:16:43 czas Polski »
Ja mam jakiegoś chinczyka i niestety ale ma bicia. Do tego regulator obrotów przestał działać na zakresie ~0-60%. Dlatego w zeszłym roku zakupiłem Dremela 3000. Na szybko porównując - przepaść nie z tej ziemi. Kultura pracy, głośność, jakość. Mam kilka przystawek i jak znajdę więcej czasu to w oddzielnym wątku zrobię konkretną recenzje bo aktualnie przy jego użyciu zacząłem robić zabudowę sekretarzyka.

Nie pisz w tym watku ze masz cos innego niz narzedzia na "P" bo ONI juz galazki na stos skladaja dla Ciebie, bedzie gorzej niz by dopadla Cie hiszpanska inkwuzycja i lodzkie pogotowie :D
Ci tam jak ich nazywaja ... informatycy juz Cie namierzyli i odczytaja maile. Jak cos wysylasz to oni cichcem dopisuja ze uzywasz wiecej niz 3 recznikow a klienci forumowi od lacznosci podsluchuja twoje rozmowy.
Maja takze kontakty z NSA wiec sie nie zdziw jak sie pewnego dnia obudzisz w ciemnym lokum na Kubie, Donald i to ten nie nasz daj juz ciche przyzwolenie na wykrzywienie Ci katownikow i stepienie nozy w strugach.

Zacznie sie od irytacji, okaze sie ze tarcza w pilarce nie ma zebow, ktos je wyrwal, gwozdzie sie juz nie wkrecaja, sruby sie krzywia przy wbijaniu, narzedzia elektryczne chodza na lewych obrotach. Potem nastapi moment gdzie co dzien bedziesz mial przemeblowanie w warsztacie!

Kery w szklanej kuli bedzie Cie obserwowal i dawal cyne gdzie i kiedy atakowac! A Spec nakreci o Tobie film i wrzuci na neta... i wierz mnie ze to nie bedzie autobiografia ;D

Ja do dzisiaj sie ukrywam jak raz napisalem w takim dziwnym watku o narzedziach na Pyyyy ;D
Teraz mieszkam w kartonie pod mostem, a ze w moim miescie jest tylko kilka mostow to zmieniam pozycje zeby mnie nie dorwali
;D

Offline draax

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Jesli wyglada na proste, to jest proste!
  • View Gallery
« Odpowiedź #2453 dnia: 04 Czerwca 2017, 10:03:24 czas Polski »
A Spec nakreci o Tobie film i wrzuci na neta...

to akurat moze troche potrwac :D

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2454 dnia: 04 Czerwca 2017, 11:05:56 czas Polski »
Qiub, nie śmiej się z parksajda wad, bo mogą kiedyś zbawić Twój świat. ;)

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #2455 dnia: 04 Czerwca 2017, 11:34:02 czas Polski »
Ja? Jak mozesz ???   ;D
W zyciu sie nie smieje z was firmy na "Pyy", ja po prostu napisalem userowi ze juz stos dla niego sie szykuje ;D

Offline Jakub_

« Odpowiedź #2456 dnia: 04 Czerwca 2017, 11:44:40 czas Polski »
Widzę że tu jest odpowiedni dział na moje pytanie:
Ma ktoś z was pilarkę parksida jak z baterią ile wytrzymuje ???

Offline swfr

« Odpowiedź #2457 dnia: 04 Czerwca 2017, 11:54:41 czas Polski »
@Qiub,
czy do robienia klejonek używasz właściwego kleju?
A może już czas wymienić filtry w masce?

PS. Przepraszam za offtop

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #2458 dnia: 04 Czerwca 2017, 12:17:53 czas Polski »
@Qiub,
czy do robienia klejonek używasz właściwego kleju?
A może już czas wymienić filtry w masce?

PS. Przepraszam za offtop

Dziekuje ze pytasz o moj stan zdrowia ale musze Cie zmartwic... wszystko gra... chociaz z drugiej strony nie moze byc gorzej ;D

bobbobson

• Gość
« Odpowiedź #2459 dnia: 04 Czerwca 2017, 15:27:07 czas Polski »
Ja? Jak mozesz ???   ;D

Tak, tak, kiedyś też mówiłem, że linux to system nie dla mnie, a teraz na win wracać już nie chcę.

Już widzę jak za parę lat Qiub polecisz z takim tekstem: "wiecie co choopacy, dzisiaj byłem w lidlu po bułeczkę, majteczki dla żoneczki (zapgrejdowana wersja dziewczyny) i przy okazji kupiłem sobie fikuśną wiertareczkę, bo już rzygam tym podłym festólstwem".

A żeby nie było, że tylko offtopuje. Trafiła się deska, cała zaklejona jakimś kitem. Zbyt piękna, żeby dać za wygraną, w moim typie. Mówię "łojesu jesu, co ja teraz pocznę, żeby się nie narobić". Szlifierka tego nie weźmie, strugarce szkoda zakićkać noże, klej twardy, jeszcze się bardziej wyszczerbią. Wpadłem na genialny pomysł użycia PMFW 310 C2 ze skrobakiem, rachu-ciachu i do piachu, znaczy deska się poddała. Trochę świszczało i gwizdało jak to lidlowska marka, ale poszło gładko i bezboleśnie. Po tym wszystkim mówię do deski - "patrz bulwo, takaś była uparta, a urządzonko z lidla zbałamuciło cię bez zająknięcia". Nic nie odpowiedziała, pewnie była w szoku.
Koniec opowiastki. ;)
« Ostatnia zmiana: 04 Czerwca 2017, 15:34:00 czas Polski wysłana przez bobbobson »