25 Kwietnia 2026, 01:23:19 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 790496 razy)

Offline tommies

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #2745 dnia: 22 Września 2017, 07:49:44 czas Polski »
Mam z grupy Meec Multiseries. Tam są dostepne akumulatory 1,5Ah i 3,0Ah. Te 1,5Ah są kiepskie, ale akurat do multinarzędzia się nadają, bo z większym akumulatorem jest źle wyważona i ciężka.
Mocowanie akumulatorów Parkside jest trochę inne. Szukałem tańszych zamienników do Meeca, ale znalazłem tylko w Chinach i opłacalne było by zamówienie wyłacznie w większej ilości. Czasami w promocji ten większy jest po 179 PLN, więc nie ma dramatu.

tommies - masz na akumulator https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/narzedzia-wielofunkcyjne/akumulatorowe-narzedzia-wielofunkcyjne/narzedzie-wielofunkcyjne-000704/#tab04  czy na 230V https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/narzedzia-wielofunkcyjne/elektryczne-narzedzia-wielofunkcyjne/narzedzie-wielofunkcyjne-010644/? Bo mam 2x1,3Ah akumulatory meec ale jak czytam w opiniach to szybko mi będą padać.

Czy mocowanie w Parkside i meec jest takie samo?

Offline Krzysiek1973

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Początkujący...
  • View Gallery
    • KESS
« Odpowiedź #2746 dnia: 25 Września 2017, 13:15:24 czas Polski »
Wie ktoś może jaka jest procedura reklamacyjna narzędzi Parside w Lidlu?
Szukałem w necie, ale za dużo na ten temat nie znalazłem.
Pozdrawiam
Krzysiek

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #2747 dnia: 25 Września 2017, 13:19:44 czas Polski »
Zachęcamy do składania reklamacji bezpośrednio u Partnera Serwisowego kontaktując się pod numerem telefonu/adresem e-mail podanym w instrukcji obsługi artykułu. Zaletą samodzielnego złożenia reklamacji w serwisie jest darmowa wysyłka towaru do serwisu i zwrot art. bezpośrednio do domu Klienta. W przypadku zagubienia instrukcji obsługi, można ją pozyskać po wyszukaniu artykułu na stronie internetowej www.lidl-service.com.

Offline Lopi1

« Odpowiedź #2748 dnia: 25 Września 2017, 16:42:34 czas Polski »
Zepsuł mi się na gwarancji pirometr, laserowy miernik temperatury. Z  kierowniczką sklepu, gdzie kupilem urzadzenie  dogadałem się i zwrociła mi kasę. Jak pilnie nie potrzeba naprawionego sprzetu,  można tak zagadać, a nóż widelec.

Offline Krzysiek1973

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Początkujący...
  • View Gallery
    • KESS
« Odpowiedź #2749 dnia: 26 Września 2017, 11:19:19 czas Polski »
Ktoś już przeszedł tą procedurę reklamacyjną w Lidlu?
Pozdrawiam
Krzysiek

Offline Jakub_

« Odpowiedź #2750 dnia: 26 Września 2017, 17:23:00 czas Polski »
Nie wiem jak z elektronarzędziami bo niedawno kupiłem 1 takowe z lidla, ale nie raz kupuję sprzęty agd do domu. Jak się coś zepsuło a ądko się to zdarza bo mają porządny sprzęt to zwracali kasę odrazu. U nich nie ma problemów ze zwrotami reklamacjami idzie się dogadać tak jak mówi kolega wyżej.

Offline Krzysiek1973

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Początkujący...
  • View Gallery
    • KESS
« Odpowiedź #2751 dnia: 27 Września 2017, 08:49:20 czas Polski »
m_kola, zadzwoniłem na numer telefonu z instrukcji obsługi. Jest to infolinia Lidla, przyjęli zgłoszenie (musi być paragon) i przekierowali do serwisu. Tam trzeba podać S/N urządzenia, jako że nie miałem go przy sobie, to dzisiaj będę dzwonił i mam nadzieję, że dowiem się co dalej.
Pozdrawiam
Krzysiek

Offline jabbbbba

« Odpowiedź #2752 dnia: 28 Września 2017, 15:22:34 czas Polski »
Ale kurcze szybko poszły dzisiaj te narzędzia wielofunkcyjne. Tak jak normalnie w moim Lidlu często wszystko leży po parę tygodni to to akurat zniknęło wcześnie rano. Pewnie dla tego że Janusze sprzedają osobno narzędzie i baterie za np. 130zł...

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #2753 dnia: 28 Września 2017, 15:53:41 czas Polski »
Chcesz to mogę zerknąć u siebie i wziąć dla Ciebie

Offline jabbbbba

« Odpowiedź #2754 dnia: 28 Września 2017, 17:07:21 czas Polski »
Już braciaka zaprzęgnąłem do pomocy, poszuka w Gdańsku. Ale dzięki :)

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #2755 dnia: 28 Września 2017, 17:17:22 czas Polski »
To dobrze bo w moim Lidlu nie ma - byłem sprawdzić ;)

Offline jabbbbba

« Odpowiedź #2756 dnia: 28 Września 2017, 18:07:12 czas Polski »
Wyczuwam wysyp baterii X20V na alledrogo. Jeżeli komuś potrzeba zapasowego akumulatora to zajrzyjcie na https://www.kompernass.com/index.php?_route_=Parkside, znajdziecie tam to samo za kilkadziesiąt złoty mniej :)

Offline Krzysiek1973

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Początkujący...
  • View Gallery
    • KESS
« Odpowiedź #2757 dnia: 29 Września 2017, 11:01:41 czas Polski »
Pociągnę temat serwisu w Lidlu.
Potrzebny jest paragon i tabliczka znamionowa urządzenia z nr seryjnym i datą produkcji. Na infolinii wypytali się o wszystko i dostałem na maila list przewozowy UPS. W domu spakowałem szlifierkę(samo urządzenie bez osprzętu) nakleiłem list przewozowy i dzisiaj czekam na kuriera.
Opiszę później jak sprawa została załatwiona.

W poniedziałek w lidlu mają być szlifierki taśmowe, czy to jest warte uwagi?
https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=2757
Pozdrawiam
Krzysiek

Offline Krzysiek1973

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Początkujący...
  • View Gallery
    • KESS
« Odpowiedź #2758 dnia: 02 Października 2017, 07:53:23 czas Polski »
A na szlifierce taśmowej najbardziej mi zależało. Czy w małym budżecie powiedzmy tak do 400zł znajdzie się jakąś w miarę sensowną szlifierkę stołową?
Pozdrawiam
Krzysiek

meridox

• Gość
« Odpowiedź #2759 dnia: 02 Października 2017, 13:52:42 czas Polski »
coś typu einhel, meec itp na aledrogo znajdziesz  ale rewelacji nie będzie wolałbym za te pieniążki kupić dobrą szlifierkę taśmową i dorobić do niej jakąś podstawę ze sklejki z regulowanym blacikiem i będziesz miał lepszą szlifierkę i bardziej funkcjonalną niż tą z Lidla