no i 7491 na pokładzie

na razie trzeba do niej stolik zrobić, ale mogę po wyjeciu z pudła powiedzieć tylko jedno: uczyli mnie na AGH na inżyniera mechanika i mówili, że najprostsze rozwiązania są najlepsze i w tej pilarce na każdym kroku to widać: Wiadomo, że nie da się rownoległości culagi zrobić od tak i będzie zawsze: zrobili po pierwsze dwie spięte zębatki ( przód i tył ), gdzie minimalizuje możliwość skoszenia przypadkowego, do tego dwie śrubki regulacyjne do kalibracji - prościej i lepiej się już nie dało

. do tego ustalenie wymiaru superproste. Wymiana klina - mega sprawa. ogólnie konstrukcja rurowa- bardzo sztywna, tworzywo miękkie , lecz tam gdzie są jakiekolwiek obciążenia są usztywnienia metalowe. Miłe zaskoczenie w sklepie: "Ma Pan 3 lata gwarancji..." ja na to że niestety rok bo potrzebuję na firmę fakturę, a miły Pan do mnie "na firmę też Pan ma , tylko trzeba do 4 tygodni zarejestrować produkt na stronie... " :O Widać nie boją się cięższych prac. Jednak, tej kątowej poprzecznej przykładnicy to w ogóle mogliby nie dawać, bo trochę zniesmacza, a dodając dwie rozporowe blaszki z przodu i z tyłu profilu wsuwanego w prowadnicę regulowanego dwoma śrubkami i byłoby używalne. To jednak ( tak sądzę do ciesielskich prac, może do wycinania zastrzałów ? ). Ogólnie miły dzień dzisiaj. Szukam teraz dobrej tarczy do sklejki i cięcia poprzecznego , ale w przyzwoitej cenie 150-200zł ?