23 Czerwca 2026, 20:30:01 czas Polski

Autor Wątek: Misja : KUCHNIA  (Przeczytany 38475 razy)

Offline Andreas

Odp: Misja : KUCHNIA
« Odpowiedź #45 dnia: 09 Stycznia 2016, 12:09:18 czas Polski »
A nie prościej zrobić wszystkie półki na 60 cm gł ? i masz 10 cm wentylacji z tyłu . Jeśli słupek nie jest do sufitu to tyle wentylacji mu spokojnie wystarczy .

radeks

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 09 Stycznia 2016, 13:02:09 czas Polski »
dzięki Andreas, tak zrobię.
myślisz żeby w górnych szafkach też robić półki krótsze? jeśli tak i plecy musiałyby być w głębi szafki

Offline Andreas

« Odpowiedź #47 dnia: 09 Stycznia 2016, 13:23:15 czas Polski »
Ja bym zrobił wszytskie półki na 60 , sięgać na 70 cm to bardzo głęboko . Ja wszystkie szafki felcuję na plecy , piła ma 3,2 gr hdf 3mm , wieć wszystko ładnie pasuje . Ty możesz też to zrobić i cofnąć felc na 10 cm jak na zdjęciu .

radeks

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 09 Stycznia 2016, 18:03:03 czas Polski »
tak zrobię ,ale u mnie piła dużo cieńsza. Użyję frezu

kwita

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 09 Stycznia 2016, 18:17:26 czas Polski »
Przetnij na długość raz, później przesuń szynę o milimetr i drugi raz. Na głębokość 5 mm wystarczy...

radeks

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 12 Stycznia 2016, 22:03:39 czas Polski »
Andreas i kwita, zrobiłem jak napisaliście. Myślałbym,myślał, męczył z frezowaniem, a przecież najprostsze rozwiązanie okazuje się najlepszym. dzięki.
Myślę że jutro, pojutrze ogarnę resztę słupka.

radeks

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 12 Stycznia 2016, 22:04:46 czas Polski »
skręcanie korpusu

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #52 dnia: 12 Stycznia 2016, 22:07:03 czas Polski »
Dlaczego na dole jest konfirmat koło konfirmatu?
Brakło płyty i łączyłeś dwie formatki?

radeks

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 12 Stycznia 2016, 22:09:37 czas Polski »
:) wiesz co, jeden z tych dwóch , mam wrażenie że nie trzymał (nie dociągnął), więc dałem jeden obok dla pewności

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 13 Stycznia 2016, 08:45:19 czas Polski »
Co z szafkami wiszacymi i wentylacja z tyłu? Czy dno takiej szafki daje się do ściany czy robi się szpare?

wysłane przy użyciu tapatalk

radeks

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 13 Stycznia 2016, 09:22:57 czas Polski »
ta szafka na zdjęciu to szafka na szuflady. Przegrody poziome w całym słupku (tak jak podpowiedzieli koledzy) będą cofnięte o 10cm, dno również.
Na prawą widoczną ściankę  (po wysokości słupka będzie nakręcona płyta oklejona okleiną dębową, polakierowana)

Co do szafek wiszących po lewej stronie słupka, to jeszcze do nich nie doszedłem, ale będę miał kilka istotnych pytań.
W przypadku szafek wiszących same konfirmaty nie wystarczą? dawać kołki domino dodatkowo i klej? Jeśli tak to klej zastosować poliuretanowy?

Spójrzcie proszę na mój projekt z 1 strony. Tam nad lodówką są 2 poziomy wiszących szafek. Wieszaki dawać na obydwu poziomach? Myślę aby te 2 szafki wydłużyć w lewo do samej ściany i dla pewności do ściany dokręcić podpórkę.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #56 dnia: 13 Stycznia 2016, 09:37:14 czas Polski »
Radeks. Jeszcze mi sie przypomnialo. Wieniec gorny w szafce z szufladami pod plyta grzewcza daj pomiedzy gorna a srodkowa szuflada. Nie dawaj od gory korpusu.

Ps. Jak sie sprawuje festolowska cyklina do obrzezy pcv ?
 Akwa-stolarz. Ja daje wieniec dolny do sciany. Estetyczniej to wyglada a az takiej wentylacji nie potrzeba.
« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2016, 09:41:29 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

radeks

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 13 Stycznia 2016, 10:18:09 czas Polski »
cześć SpecPiotrze :)
chyba o tym też pisał PragmatycznyPrzemek. Chodzi o to aby mniejsza szczelina była pomiędzy piekarnikiem a frontem szuflady? czy bardziej chodzi o to aby szafka bardziej kupy się trzymała?
kurcze teraz kłopotliwa sprawa by była, bo akurat tą szafkę już skręciłem :P i wieniec pełny na górze dałem, tak jak w mojej obecnej kuchni.

radeks

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 13 Stycznia 2016, 10:19:00 czas Polski »
co do cykliny to fajna sprawa , ale szczerze to więcej nożykiem operuję ... za 80 groszy :P

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #59 dnia: 13 Stycznia 2016, 10:23:44 czas Polski »
Nie mowie o piekarniku tylko plycue grzewczej
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.