Dobrze, że kombinujesz

Jeśli mogę Ci coś podpowiedzieć to zrób tak: równolegle do tarczy wyfrezuj sobie przez całą długość blatu rowek i wbij w niego c-ownik aluminiowy. Do tego dopasuj sobie listewkę a do niej przykręć płytę MDF grubości koło 6 - 10 mm ale długą na całą długość stołu od tej pilarki i na szerokość taką by mieściła Ci się po lewej stronie blatu. Jeszcze dokręcasz listwę w poprzek i TA DA mamy wózek X-Roll firmy Felder

Zaznaczam, że nie są to takie zwykłe sanki jak pokazują na hamerykańskich filmikach, ten mojego pomysłu jest długi, więc możesz sobie na nim obrzynać tarcicę czy wycinać różne kształty ręką dociskając do tego wózka. Surowy MDF jest szorstki co zdecydowanie ułatwia sprawę. Do tego liniału poprzecznego możesz sobie dokręcać różne przyrządy np. 45* itp. Przemyśl sobie takie rozwiązanie bo u mnie sprawdza się wyśmienicie i już nigdy nie wrócę do zwykłych sanek. A, zapomniałem jeszcze napisać, że dzięki długiej listwie prowadzącej zyskujesz dużo większą precyzję ponieważ prowadzenie następuje na długim odcinku co eliminuje ewentualne luzy

Gdybyś nie zakumał to mogę zrobić fotkę, ale niestety póki co nie mam do tego głowy