08 Września 2026, 21:55:08 czas Polski

Autor Wątek: Wątek "Przedstaw się"  (Przeczytany 8430 razy)

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Wątek "Przedstaw się"
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Listopada 2013, 10:11:00 czas Polski »
Też chciałbym się dowiedzieć kto np. daje  „ -”  i za co?
Reputacja.
Chyba nie da się skwantyfikować kryteriów. Ja daję "+" za pomoc, podpowiedź, którą wykorzystałem przy swoich realizacjach oraz autorowi prac, które mi się podobają. Dotychczas dałem jeden "-"  autorowi, który na forum dawał rady mogące użytkownikowi zagrozić utratą zdrowia bądź życia, czym ewidentnie naruszył przepisy BHP.
Jestem za przywitaniem nowego użytkownika na forum.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 07 Listopada 2013, 10:44:50 czas Polski »
No właśnie. Myślę, że do dobrego tonu należy na końcu swojego posta napisać, że jeśli daje się "+" lub "-" to komu i za co. Wtedy wszystko będzie jasne :)

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +65/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #17 dnia: 07 Listopada 2013, 14:35:23 czas Polski »
Myślałem , że   "minusa  " to tylko  Jarek rozdaje  za przewinienia ;)

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 07 Listopada 2013, 17:39:29 czas Polski »
Ja tam wiem za co mamy minusy :) dostałem kiedyś kilka podobnych maili :)

Jarek, dałem ciała!
Z czystej ciekawości kliknąłem u Ciebie i u tomekz na skrót [Minus]. Nie sądziłem, że to zwiększy punkty ujemne. Przepraszam, nie takie działanie było moim zamiarem. Czy mógłbyś skorygować mół błąd?

Nadawcę pozostawię anonimowego hehehe.
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline krzyś48

« Odpowiedź #19 dnia: 07 Listopada 2013, 18:08:15 czas Polski »
No jeden raz dać minus ,aj palec omsknął się  ;) no drugi to już chyba nie przypadek :D Hmm :o - powinien zrekompensować 4-ma + ;D

mily68

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Listopada 2013, 21:50:22 czas Polski »
Gadu, gadu ale czy da się przenieść "Przedstaw się" na górę czy nie i czy zamierzasz Jarku zrobić jakieś ruchy "w temacie" czy też jest Ci to obojętne (bo na ten temat jako admin nie wypowiedziałeś się :( )?

P.S. Potraktujmy te "-" jako "plusy ujemne" ;)

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Listopada 2013, 22:26:31 czas Polski »
Wyłączanie komentarzy w przedstaw się - ja bym tego nie robił, skoro ludzie chcą rozmawiać to jaki sens to wyłączać?

Te + i - szczerze nie sprawdzałem czy jest to do śledzenia kto i kiedy, to przecież tylko "gadżet" forumowy.

mily68: "ale czy da się przenieść "Przedstaw się" na górę" - nie do końca wiem, gdzie na górę?
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

mily68

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Listopada 2013, 22:34:06 czas Polski »
Np. między "Realizacje krok po kroku" a "Narzędzia ręczne" lub gdzieś w tym rejonie. Ważne, żeby było widoczne dla każdego (można by też dopisać - "tu piszemy swojego pierwszego posta na tym forum" lub coś w tym rodzaju - ew. może jest możliwość żeby każdy nowo zarejestrowany otrzymywał "z automatu" wiadomość że takiego dopełnienia formalności sobie życzymy)...

Dostałem "+" ! :)
« Ostatnia zmiana: 07 Listopada 2013, 22:36:09 czas Polski wysłana przez mily68 »

Offline Szczepan

• Hero Member
  • Ocena +44/-0
  • ARS LONGA VITA BREVIS
  • View Gallery
    • Snycerstwo
« Odpowiedź #23 dnia: 07 Listopada 2013, 22:45:27 czas Polski »
Owy plus za inną wypowiedź w innym dziale, w sumie właśnie odnośnie "wypowiadania" się ;) Co do kwestii "witania się" na forum, faktycznie można by jakoś wyszczególnić ten dział.

p.s. W sumie w aktualnościach rzadko co się dzieje, a i miejsce jest ;)
« Ostatnia zmiana: 07 Listopada 2013, 22:48:07 czas Polski wysłana przez Szczepan »

mily68

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 07 Listopada 2013, 22:48:35 czas Polski »
Szczepan, dziękuję ale nie wiem czy zasłużyłem ;)

Offline Szczepan

• Hero Member
  • Ocena +44/-0
  • ARS LONGA VITA BREVIS
  • View Gallery
    • Snycerstwo
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Listopada 2013, 22:54:29 czas Polski »
I widzisz miły... może właśnie dlatego lepiej nie pisać za co te plusy i minusy komu dajemy. Mógł by się zrobić taki kocioł: och nie zasłużyłem na tego minusa / ach ten plus jest kolejnym kamieniem budującym mą motywację do działania na rzecz pokoju na świecie poprzez zasiewanie miedzy sąsiada nacią pietruszki, itp., itd.,
Trochę to przerysowałem, no ale właśnie takie nabijanie postów by się robiło i offtopy ;)

mily68

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Listopada 2013, 23:05:03 czas Polski »
Co do offtop'ów to się zgodzę ale co ma do tego nabijanie postów? Liczy się przecież "merytoryczność" naszych wypowiedzi a nie ilość postów. Mówiłem, że do dobrego tonu należałoby napisać za co "+" czy "-" ale to przecież nie jest obligatoryjne i nie w każdej sytuacji konieczne - jak zawsze wskazany jest zdrowy rozsądek :)

Ale, ale - piszmy na temat... Nie zapominajmy też o SB!

Offline Jakub

« Odpowiedź #27 dnia: 07 Listopada 2013, 23:39:12 czas Polski »
A tak BTW offtop'ów to chyba wbiję kij w mrowisko, ale czy moderator nie powinien pilnować i wyrzucać takich wiadomości z miejsca do kosza? Bo powoli robi się tak, że wątek ma 3 strony a mógłby mieć jedną taką "soczystą" ;)
Pozdrawiam Jakub.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #28 dnia: 07 Listopada 2013, 23:41:29 czas Polski »
Moim skromnym zdaniem cały dział "Forum Domidrewno" na początek czyli( regulamin,przedstaw się,itp.) każdy kto wejdzie na forum będzie miał na początku te wątki czy jakoś tam? ???
A mnie by nie przeszkadzało za co+albo-
już wyjaśniam  8) bo do końca nie wiedziałem za co - ? czy za wiadomości które posiadłem w szkole i pracy czy  za proponowanie niebezpiecznych sposobów szlifowania czyli BHP.teraz wiem!
A jakieś oznaczenia i wyróżnienia dla pomagających są potrzebne :) choćby dlatego że jak ktoś zielony czyta forum to się orientuje kto realnie wypowiada się o danym problemie i tu podam mały przykład czytając forum samochodowe ,musiałem się przebić przez cwaniaków ,pieniaczy co to wszystko wiedzą dopiero na końcu widać gościu znający się na rzeczy zasugerował przyczynę.

"Ale, ale - piszmy na temat... Nie zapominajmy też o SB!"
SB? co za skrót bo mi się źle kojarzy :-\

mily68

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 07 Listopada 2013, 23:54:57 czas Polski »
SB to nasze forumowe pogaduchy na stronie głównej (Shout Box).

Moderatorem był (jest) zdaje się Armagedon. Global - moderatorem jest Lidka ale nie moderuje. Forum jest jej i Jarka własnością (jako część portalu DiD). Jeśli uznają za potrzebne poproszą jeszcze kogoś o podjęcie się tej funkcji. Ja ze swej strony widziałbym w tej roli Jakuba bądź Szczepana - są codziennie na forum, do tego obaj wykazują się "zdrowym" podejściem do tematu, należą do nieformalnej "starszyzny" a także cieszą się jak mniemam naszym poważaniem o sprawach stolarskich nie wspominając...