dzień dobry,
Właśnie przymierzałem się do zakup dłut snycerskich, dużo ciekawych filmów prac Szczepana , przedstawił Jarek .
Ostatnio widziałem u kolegi syna dużo ładnych prac, ale robiła to prace maszyna , owszem nie powiem że mi się one nie podobały.
Ale praca ręczna to praca ręczna, mój kolega inżynier w pracy uważa że maszyna pracuje lepiej jak człowiek, ale ja mam odmienne zdanie na ten temat.
Mnie bardzo nawet trudno ująć to w kilku zdaniach , podoba się praca mistrza i Guru jakim dla mnie na forum Szczepan.
Zakupiłem już książkę Snycerstwo, prezentowane przez Panią Lidkę,( w poniedziałek powinna dotrzeć) i dużo mam jeszcze przed sobą do obejrzenia, jestem surowy.
Moja 13 letnia córka pięknie rysuje i jest uzdolniona plastycznie, może uda mi się ją zarazić snycerką.
Moich znajomych Syn z Bukowiny kiedyś sprzedał mi swoją płaskorzeźbę głowy Pana Jezusa, i już wtedy taka praca ręczna budziła mój podziw i rzeźba ta wisi u mnie w pokoju , teraz patrzę na nią inaczej i dziękuję Jarkowi , Lidce i Szczepanowi oraz wszystkim kolegą że mogę spędzać każdą wolną chwilę na forum.
pozdrowienia dla Wszystkich.
Właśnie dzięki uwagą Szczepana , skorygowałem plany zakupowe.
PiotrM