22 Kwietnia 2026, 11:23:22 czas Polski

Autor Wątek: Jak dbać o swoje narzędzia/elektronarzędzia?  (Przeczytany 6082 razy)

Offline SpecPiotr

Odp: Jak dbać o swoje narzędzia/elektronarzędzia?
« Odpowiedź #30 dnia: 06 Sierpnia 2016, 08:27:42 czas Polski »
Ale juz bez przesady. Ja kupuje w paczkach po kilkanascie a ten ja mu leb juz naprawde nie lapie to kupuje jeden nowy. Masakra. Ja rozumiem oszczednosci ale nie na wszystkim mozna. Ale to tylko taki maly OT
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline KrzykSkate

« Odpowiedź #31 dnia: 06 Sierpnia 2016, 08:46:50 czas Polski »
Jak już o bitach rozmowa to poleci ktoś sprawdzony zestaw?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #32 dnia: 06 Sierpnia 2016, 08:49:25 czas Polski »
Yato z LM. Wiem, ze to nie najwyzsza polka ale sa rewelacyjne. Probowalem naprawde wielu ale tylko te spelniaja moje oczekiwania. Boshowskie przy nich to badziewie. Z czystym sumieniem moge je polecic.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline darkk

« Odpowiedź #33 dnia: 06 Sierpnia 2016, 08:56:14 czas Polski »
Ja mam zestaw parkside z praktycznie kazdym typem a z tych czesciej uzywanych typu pz1, pz2, hex4, ph1 i ph2 to mam pojedyncze sztuki z wera i wiha.
Wydaje mi sie ze wiha najlepsza ale moze mi sie tylko wydaje

Offline 91az

« Odpowiedź #34 dnia: 12 Sierpnia 2016, 12:11:15 czas Polski »
Zaszalałem i kupiłem wczoraj w LM Irwin PH2/PZ2 impact (komplet 2x2bity - 29 zł) i standard. Sprawdziłem od razu jak przyjechałem do domu, nie do porównania z dotychczasowymi Yato (o noname i topex nie wspomnę). Nie dość, że spasowane do wkrętów na poziomie "zakładasz trzyma wkręt" (w Yato różnie z tym bywało, zwłaszcza po lekkim zużyciu) to po około 50 przekręceniach nie widać śladu zużycia na powierzchni bitów (testy wkrętarki udarowej Parkside). Warto się im przyjrzeć.

Offline marcin6391

« Odpowiedź #35 dnia: 12 Sierpnia 2016, 12:14:12 czas Polski »
A jak ta wkrętarka ?

Offline 91az

« Odpowiedź #36 dnia: 12 Sierpnia 2016, 12:24:19 czas Polski »
Po jednym dniu testów i braku doświadczenia z innymi urządzaniami tego typu mogę napisać tyle - warta swojej ceny. Ciesielskie wkręty na torx30 wpadały w belki modrzewiowe jak w masło. Chwaliłem wkrętarkę 12V, ale przy impakcie widzę jak bardzo się męczyła (czas pracy na jeden wkręt w przybliżeniu 2x dłuższy).
Brakuje drugiego aku. trzeba będzie zamówić z Niemiec (ktoś coś planuje ?) tym bardziej, że widzę na ich stronie aku. o dwukrotnie większej pojemności (brak na stanie, ale jest karta towaru więc może się pojawią w przyszłości). Brak walizeczki to nie problem - jest wkładka z tworzywa sztucznego to się zaadaptuje jakiś kontener typ 1 z Makity.

Offline marcin6391

« Odpowiedź #37 dnia: 12 Sierpnia 2016, 12:32:43 czas Polski »
bo mnie po głowie chodzi.....

Offline 91az

« Odpowiedź #38 dnia: 12 Sierpnia 2016, 12:48:49 czas Polski »
Kozio chwalił meec-a i też mi po głowie chodziło, ale że Jula nie lubi Krakowa ... wybrałem Parkside. Do meeca można łatwo dokupić aku. ...