05 Maja 2026, 23:06:48 czas Polski

Autor Wątek: Pomoc w zaprojektowaniu i budowie kuchni  (Przeczytany 25367 razy)

przemek77

• Gość
Odp: Pomoc w zaprojektowaniu i budowie kuchni
« Odpowiedź #75 dnia: 02 Stycznia 2017, 22:05:33 czas Polski »
Po twoich wpisach w kilku wątkach ,możesz Mi wierzyć Piotrze ,że twój telefon będzie milczał  8) ;D

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #76 dnia: 02 Stycznia 2017, 22:07:15 czas Polski »
Czyli już wszystko wiesz ;D
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 02 Stycznia 2017, 22:12:36 czas Polski »
Tak i tej wersji się trzymajmy  ;D

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #78 dnia: 02 Stycznia 2017, 22:21:45 czas Polski »
Dobra nie śmiećmy już w wątku Demola. Przy piwie poopowiadasz mi co robię źle po czym sensownie wyjaśnie Ci w jak wielkim błędzie żyjesz ;D ;) ;D

A tera na poważnie. Nikt nie jest idealny i pewnych nawyków ciężko się pozbyć. Ważne by efekt finalny był zgodny z oczekiwaniem klienta.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline demolkaa

« Odpowiedź #79 dnia: 02 Stycznia 2017, 22:52:59 czas Polski »
Ło żesz ale się nagadaliście.
Nie ma haka na DIY cwaniaka.

Offline carpenter

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Najprościej - najtrudniej.
  • View Gallery
« Odpowiedź #80 dnia: 02 Stycznia 2017, 22:58:18 czas Polski »
Tego który płytki kładł i tak osadził włącznik to bym za jajca powiesił.
Ciężko było o 1 cm gniazdko przesunąć.

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 02 Stycznia 2017, 23:08:06 czas Polski »
Carpenter , płytki układał autor wątku .  Musisz się teraz z tego wygrzebać z twarzą  ;D

Offline carpenter

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • View Gallery
« Odpowiedź #82 dnia: 02 Stycznia 2017, 23:13:31 czas Polski »
Proszę, robota z teściem u szwagra, teściu płytki a ja byłem od przesunięcia gniazdek i wykonania otworów w płytkach.

Normalnie komisyjnie wieszamy :D.

Offline Andriu

« Odpowiedź #83 dnia: 03 Stycznia 2017, 08:30:21 czas Polski »
Demolka  późno piszę ale czemu szafka traci na estetyce gdy ma wieniec dłuższy. Przecież i tak przysłaniają go fronty. Z tym cargo pojechałeś ostro  od razu dołóż prowadnice z prawej strony bo szybko ci  się prowadnice  pokrzywią  i kulki wylecą. Przy takiej szafce dałbym  tandema  i szafkę z mniejszą  ilością płyty i połączyłbym to frontem. Same płyty które tam dałeś są ciężkie a co dopiero jak je jeszcze obciążysz. nie wiem ile masz szerokości ale tandem wchodzi  do szafki od 18 cm szerokości.

Offline demolkaa

« Odpowiedź #84 dnia: 03 Stycznia 2017, 09:32:15 czas Polski »
carpenter przenoszenie przełaczników i gniazdek w płycie gipsowej o 1cm to rzeźba( u mnie wychodzi ze 3cm i nie dałoby rady bo pod płytą jest słup drewniany nośny) co innego w pustaku,cegle itp. I popraw fotke bo nie dziala.
O jakim tamdemie mówicie proszę linka . Szafka szeroka w środku 200mm głębokość 400mm chce miec na butelki mineralne i colę a na górze na soki w kartonie.
« Ostatnia zmiana: 03 Stycznia 2017, 09:38:44 czas Polski wysłana przez demolkaa »

Offline Andriu

« Odpowiedź #85 dnia: 03 Stycznia 2017, 12:23:16 czas Polski »
myślę o tandemach bluma  to jest prowadnica do szuflad gdy szuflady robisz z płyty. http://www.blum.com/pl/pl/01/40/20/
dajesz komplet na dole i fajnie to chodzi i ma nośność 30 kg i do tego możesz mieć peny wysuw. kosztuje  około 80 zł  za komplet 

Offline demolkaa

« Odpowiedź #86 dnia: 03 Stycznia 2017, 14:50:01 czas Polski »
Montował ktoś takie uchwyty https://img10.allegroimg.com/photos/oryginal/60/07/61/45/6007614573
Jak z ich jakością i ogólnie wyglądem bo na żywo ich nie widziałem.

Nastepne jak dociąć blat na łączeniu zlewu i plyty gazowe chodzi mi w ktorym miejscu najlepiej?

Offline carpenter

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • View Gallery
« Odpowiedź #87 dnia: 03 Stycznia 2017, 15:09:36 czas Polski »
Proszę, robota z teściem u szwagra, teściu płytki a ja byłem od przesunięcia gniazdek i wykonania otworów w płytkach.
Normalnie komisyjnie wieszamy :D.
carpenter przenoszenie przełaczników i gniazdek w płycie gipsowej o 1cm to rzeźba( u mnie wychodzi ze 3cm i nie dałoby rady bo pod płytą jest słup drewniany nośny) co innego w pustaku,cegle itp. I popraw fotke bo nie dziala.
Ja mam zboczenie na symetrię, czasami zdarza się że gniazdko przesuwam o pół metra jeśli nie pasuje do całości.
Akurat płytki wybrałeś trochę niewdzięczne przy układaniu ale widzę że poradziłeś sobie całkiem przyzwoicie.

Offline maniek7

« Odpowiedź #88 dnia: 03 Stycznia 2017, 18:36:45 czas Polski »
demolkaa dobrze Ci idzie, widzę że jest cała naprzód😉 Pilnie śledzę wątek bo na dniach zaczynam małe mebelki dla dzieci- mam nadzieję że forumowi spece mój wątek też odwiedzą

Offline Blum Polska

« Odpowiedź #89 dnia: 04 Stycznia 2017, 08:20:51 czas Polski »
myślę o tandemach bluma  to jest prowadnica do szuflad gdy szuflady robisz z płyty. http://www.blum.com/pl/pl/01/40/20/
dajesz komplet na dole i fajnie to chodzi i ma nośność 30 kg i do tego możesz mieć peny wysuw. kosztuje  około 80 zł  za komplet 

Można to zrobić w jeszcze inny sposób - montując prowadnice po przekątnej. Oszczędzamy na jednym komplecie prowadnic, mamy też większą stabilność w porównaniu do montażu prowadnic na jednej stronie...

Więcej na http://www.blum.com/pl/pl/01/30/10/60/
Blum jest producentem zawiasów, szuflad i podnośników do frontów górnych. Nasze produkty funkcjonują komfortowo i niezawodnie. Jednak, by to osiągnąć ważny jest ich montaż i regulacja. Jak to zrobić? Czekamy na Wasze pytania dot. montażu i regulacji od pon.-czw. od 8:00–16:00 i w pt. od 8:00-13:00