15 Maja 2026, 20:46:33 czas Polski

Autor Wątek: pomoc do łączenia blatów  (Przeczytany 12909 razy)

Offline SpecPiotr

Odp: pomoc do łączenia blatów
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Października 2016, 14:17:34 czas Polski »
Jak Ci się suchy uda to na pewno chętnych znajdziesz. Aż jestem ciekawy. Trzymam kciuki i czekam na rozwinięcie się tematu.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Października 2016, 14:22:40 czas Polski »
Suchy, co do tej pory udało Ci się skopiować.  Jakie przyrządy?Sam bym chętnie zakupił kilka
W rozsądnych pieniądzach

Offline suchy_5

« Odpowiedź #17 dnia: 02 Października 2016, 14:29:52 czas Polski »
akwa-stolarz większości są to przyrządy do metalu ale jak opisywałem w innych postach wchodzę dopiero powoli w drewno , robiłem sobie np przyrządy do kołkowania płyt 18 ponieważ moja żona wymyśliła sobie fikuśne półki na ścianę których nie było w sprzedaży , do łączenia płyt pod kątem 90 stopni a co to do metalu nie będę opisywał ponieważ jest to forum w temacie drewno ale  zawsze służę pomocą bez żadnych kosztów ponieważ sam potrzebuję tej pomocy bo w tej dziedzinie jestem jeszcze laikiem

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Października 2016, 15:16:16 czas Polski »
Jest to forum dom i drewno zatem nie krępuj się :-) sam jestem " slusarzem " z wykształcenia a wszystko co wiem to dzięki forum i książkom

Offline suchy_5

« Odpowiedź #19 dnia: 02 Października 2016, 15:41:50 czas Polski »
Nie wszyscy tak to postrzegają czasami kpią z ciebie ale każdy jest mocny w swojej dziedzinie !!

Offline chaos

« Odpowiedź #20 dnia: 03 Października 2016, 19:27:34 czas Polski »
Suchy pokaż jakieś przyrządy które zrobiłeś chociaż zdjęcia. Ja też czasem coś w metalu dłubnę.
Naj­ważniej­sze jest, byś był lep­szy od sa­mego siebie z dnia wczorajszego

Offline suchy_5

« Odpowiedź #21 dnia: 04 Października 2016, 12:57:59 czas Polski »
ok jak tylko znajdę czas bo wolnym czasie wykonuję różne roboty spawanie  Ac/dc itp w tej chwili skręcam kuchnię dziś odebrałem materiał , ale tylko trochę się ograne z czasem to pokaże zależy chaos do czego potrzebujesz to są większości do metalu jak już pisałem

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Października 2016, 13:16:03 czas Polski »
ok jak tylko znajdę czas bo wolnym czasie wykonuję różne roboty spawanie  Ac/dc itp w tej chwili skręcam kuchnię dziś odebrałem materiał , ale tylko trochę się ograne z czasem to pokaże zależy chaos do czego potrzebujesz to są większości do metalu jak już pisałem
Trzaśnij fotę a my sobie wybierzemy :)

Offline kojot

« Odpowiedź #23 dnia: 04 Października 2016, 14:51:32 czas Polski »
Zrobimy tak żeby się upewnić  kojot przyśle mi wzór jak zrobię szkic w programie wystawię fotkę z wymiarami i jeżeli kojot nadal chciałby nam pomóc z wymiaruje to dokładnie u siebie suwmiarką i wtedy się upewnimy ok.
Cholera. Pomyliłem adresy i wysłałem do Przemka (też chciał). Połamało mnie (kręgosłup) , wiec aktualnie leżę plackiem. Jak się pozbieram to Ci wyślę.

Tapnięte z N910C
« Ostatnia zmiana: 04 Października 2016, 14:55:37 czas Polski wysłana przez kojot »

Offline suchy_5

« Odpowiedź #24 dnia: 05 Października 2016, 08:47:19 czas Polski »
kojot nie ma problemu poczekamy zdrowie ważniejsze sam wiem co to jest bo mam problemy z kręgosłupem ,m_kola jak tylko znajdę czas to wystawię a  w większości to maszyny do profilowania stali też np walcarka , skrętarka no i największa moja pomoc prasa hydrauliczna o nacisku 50 ton sterowana elektronicznie właśnie do niej najwięcej jest przyrządów, służy jako prasa ale i jest tak wykonana że zakładam noże pod różnym kątem i pryzme wtedy mogę sobie doginać blachy mam nadzieję że w niedługim czasie powiększy się to o różne pomoce do drewna 

Offline Roobertt

« Odpowiedź #25 dnia: 05 Października 2016, 14:17:52 czas Polski »
Może taki dział z plikami by powstał

Offline luczak69

« Odpowiedź #26 dnia: 07 Października 2016, 23:05:16 czas Polski »
Mam silverline do 900mm. Moge przesłąć komuś ogarniętemu w celu zwymiarowania i zrobienia dxf-a.

Offline jara

« Odpowiedź #27 dnia: 08 Października 2016, 09:40:25 czas Polski »
luczak69 ciekawe jak z dokładnością tego silverline, jeśli podobna do innych ich produktów to dokładność jest plus minus 1 cm :-)

Offline luczak69

« Odpowiedź #28 dnia: 08 Października 2016, 15:44:17 czas Polski »
wiem jak jest z dokładnością silverlina ale ten szablon wydaje się być ok. Zrobiłem z dwa próbne łaczenia i było ok.Najwiekszy minus to ze jest z mdf i po czasie pewnie pogubi wymiary.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #29 dnia: 08 Października 2016, 15:53:07 czas Polski »
Tak wygląda łączenie szablonem z SL. I proszę bez komentarzy typu "źle zamocowany, źle trzymałem frezarke" czy też inne podobne.
Dodam, że frez nówka sztuka był.

Pomijając źle wyprofilowany łuk to widać spore przesunięcie. Tak właśnie "dokladnie" wytyczone są otwory na trzpienie.
« Ostatnia zmiana: 08 Października 2016, 15:56:51 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.