10 Maja 2026, 01:03:23 czas Polski

Autor Wątek: FACHOWCY  (Przeczytany 35696 razy)

Offline SpecPiotr

Odp: FACHOWCY
« Odpowiedź #120 dnia: 31 Maja 2017, 19:06:00 czas Polski »
Ps. Pomijam już fakt, że zdarzyło się, że montaż po prostu nie poszedł. Coś się jedno sypło a potem to już poszła krowa łańcuch za nią ;) Uważam jednak, że w znacznej większości przypadków da się odróżnic partacza od kogoś komu po prostu nie poszło.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

fyme

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: 31 Maja 2017, 19:07:15 czas Polski »
Jak ktoś trafi kiedyś na moje pawlacze to pewnie też tu fotki wrzuci ;D Unikam ich jak ognia co też zawsze podkreślam klientom. No ale raz na jakiś czas się trafi i wtedy przez nastawienie poziom mojej usługi drastycznie spada ;D
He He pawlacze. Ja też ich nie cierpię choć ostatnio robiłem kilka zabudów ala pawlacze i całkiem przyjemnie wspominam a to dlatego że całą konstrukcję skręcałem z płyt gk na stelażu i obrabiam na gotowo a dopiero do tego ładuję dno i ramkę z drzwiczkami. Nie ma wtedy zabawy bo ściany nie mają kąta albo sufit ucieka i nie wiadomo jak to wygubić.

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: 31 Maja 2017, 21:05:56 czas Polski »
Ciekawy jestem, czy ktoś z forumowiczów trafił na poprawki po innym forumowiczu i krytykuje tu jego pracę? ;D ;D ;D
Wszyscy uważamy się za fachowców, dopóki nie przyjdzie po nas ktoś inny. ;D ;D ;D

Mnie by bylo kuwa wstyd bylo dac klientowi polatana plyte w kilkunastu miejscach. Nie robie w wiorach i robie dla siebie ale by mnie zagotowalo jakbym dostal kuchnie z prostego wiora tak spieprzona schodkami.
Nikt nie wcisnie mnie ze np. podloga krzywa itp, bo na pomiarach sie takie rzeczy sprawdza i od razu klientowi mowi ze Panie spieprzone i trza nozki do regulacji.

Koles po prostu spieprzyl po calosci.

Kazdemu moze sie trafic gowniana robota ktora sie bardziej spieprzy ale wiekszosc ludzi stara sie zrobic dokladnie.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: 31 Maja 2017, 21:11:33 czas Polski »
Nawet ja takiej partaniny nie zostawiam ;D tym bardziej za taką cenę.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: 31 Maja 2017, 21:17:28 czas Polski »
na pewno charytatywnie było robione ;)

Offline L4

« Odpowiedź #125 dnia: 31 Maja 2017, 21:34:25 czas Polski »
O jakie schodki chodzi? Różnice poziomów między teoretycznie takiej samej wysokości frontami?

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #126 dnia: 31 Maja 2017, 21:36:29 czas Polski »
Nie analizowałem kuchni dogłębnie ale wyszło mi, że szafki mają strasznie rozjechane przekątne przez co później cuda się dieją.

Offline Andriu

« Odpowiedź #127 dnia: 31 Maja 2017, 21:45:49 czas Polski »
mam fotkę, oceńcie czy w tym miejscu  mogło to  pęcznieć  z mojej winy, czy to wina złego użytkowania.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #128 dnia: 31 Maja 2017, 21:47:51 czas Polski »
Może za bardzo pcv obrobiona i zrobiła się szczelina bez kleju ? Bo to miejsce to nie jest specjalnie narażone. Chyba, że ktoś mopem blaty myje.

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: 31 Maja 2017, 21:49:21 czas Polski »
Specu , nie koniecznie , woda na blacie stała przy zlewozmywaku i podpuchło
I tu by się mazak sprawdził . Przejechałbyś po krawędzi i po temacie

Offline Andriu

« Odpowiedź #130 dnia: 31 Maja 2017, 21:51:34 czas Polski »
nie wiem czy wy to widzicie ale w tle  widać  szmatkę do mycia  którą  pewnie  bardzo często  znajdowałą sie na krawędzi  tej płyty, dodam że jak kiedyś  byłęm  u nich to na blacie wokół  zlewu było pełno wody, na zdjęciu też widać  że  dosyć  wysoko jest to zasilikonowana, przeważnie gdzieś 5-7 mm  nie ma szans aby  przy normalnym użytkowaniu  to napuchło

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #131 dnia: 31 Maja 2017, 21:52:02 czas Polski »
No ale blat widzę caĺy. Hmyyy
Jutro poopowiadasz mi o tym pisaku ;)

Offline Andriu

« Odpowiedź #132 dnia: 31 Maja 2017, 21:53:32 czas Polski »
blacik zawsze  lakieruje krawędź i potem oklejam  laminatem

Offline Andriu

« Odpowiedź #133 dnia: 31 Maja 2017, 21:56:41 czas Polski »
krawędzie też prosiłem w hurtowni aby  nie obcinali za bardzo okleiny. poprzednie  meble mieli 5 lat i były fronty w okleinie naturalnej,  ale uprzedzałem ich że to  może tak wyglądać, ale nie sądziłem że po kilku miesiącach

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #134 dnia: 31 Maja 2017, 21:59:34 czas Polski »
A to po kilku miesiacach mówisz ??? To musiało być nie tak obrobione a dalej to już reakcja łańcuchowa.
.
.
Choć z drugiej strony widziałem już jak ludzie potrafią niedbać.