29 Kwietnia 2026, 08:40:02 czas Polski

Autor Wątek: Przygotowanie warsztatu  (Przeczytany 7850 razy)

Offline krzyś48

Odp: Przygotowanie warsztatu
« Odpowiedź #30 dnia: 30 Lipca 2017, 11:19:29 czas Polski »
Jarosław ustalił
Eee....aż tu chyba władza nie sięga :P ;D
Ps.

Taki żarcik przyziemny ::) ;)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 30 Lipca 2017, 14:31:46 czas Polski »
Tańsze od regałów perforowanych jest osb. W Castoramie ostatnio 8mm kosztowała 32zł/szt.
Szukajcie bo u mnie w brico 12mm jest tańsza niż 8mm.

Offline pkvv

« Odpowiedź #32 dnia: 30 Lipca 2017, 21:21:00 czas Polski »

Całość bierze 135wat. Dwa razy tyle co radio.

Aż się boję zapytać jaką kolega ma "bestię".

Pozdrawiam

Offline fuku

« Odpowiedź #33 dnia: 31 Lipca 2017, 09:54:12 czas Polski »
Złe lampy sobie kupiłeś. Rastrowe się nadają tylko do wyższych pomieszczeń, natomiast u Ciebie nie ma nawet 2,7-2,8m a i nawet tyle jest trochę mało. Potwierdzeniem są zdjęcia,  na których widać półmrok.
Znacznie korzystniej jest zamontować więcej lamp, lecz słabszych. Ale ważne ażeby były równomiernie rozmieszczone. Ty zamontowałeś zdaje się dużą 120cm.
Zamontuj sobie albo mniejsze, albo zwykłe żarówki LED. wyjdzie Ci tanio, a oświetlenie będzie porządne, bo teraz raczej kiepskie jest.

Dostałem lampy za frajer wiec wiesz jak jest.

Światło jest jak najbardziej ok, jedynie nad stołami muszę dołożyć więcej swiatla

Offline fuku

« Odpowiedź #34 dnia: 07 Sierpnia 2017, 14:42:56 czas Polski »
Cześć

Dawno nie było aktualizacji, a wynika to  z faktu ze byłem na urlopie.

Co się wydrzyło w międzyczasie

Dużo sortowania, segregowania, grupowania, itd

Blat piły ukośnicy, stracił narożnik, przyjechały profile, jednakże nie było czasu skończyć tego

Jako że w czasie porządków w szybkim tempie wzrosła liczba różnego rodzaju płyt, stwierdziłem że należy się im dedykowane miejsce które umożliwi ich wygodne składowanie.

Co tu mamy?, jak zwykle są to części z odzysku.

Listwy z wieszakami półkowymi, mocowane na solidne kołki. Do tego dorobione trójkątne wkładki które opierają się o ścianę i umożliwiają segregowanie płyt rozmiarami, oraz zapobiega tworzeniu się jednego wielkiego stosu płyt, gdzie zeby dostać się do tych na dnie trzeba przerzucić wszystkie.