07 Maja 2026, 17:19:19 czas Polski

Autor Wątek: Szafa i regały  (Przeczytany 6810 razy)

arecki1338

• Gość
Odp: Szafa i regały
« Odpowiedź #45 dnia: 09 Września 2016, 14:55:29 czas Polski »
wyszlo super, ale ja osobiscie dalbym to jako jeden regal z pojedyncza plyta pomiedzy. No chyba ze maja byc rozstawione, to zmienia postac rzeczy.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 09 Września 2016, 17:52:41 czas Polski »
jaki wyszedł koszt materiału?    dokładnie o same formatki mi chodzi
Koszt na te regały plus szafa o szerokości 1500mm z trzema drzwiami to 1100zł ale z cięciem i oklejaniem.
Jeśli chodzi o dane płyty to koszt sztuki około 160 zł brutto a wyszło na to wszystko 5 sztuk.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 09 Września 2016, 17:55:23 czas Polski »
Arecki
Takie wąskie bo nie wiadomo właśnie czy nie będą rozstawione a poza tym bałem się wygięciapłyt pod ciężarem książek. Może zbyt przezornie ale robię dla rodziny i poprawiać nie chcę ;)

arecki1338

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 09 Września 2016, 18:00:20 czas Polski »
no tak, nigdy nie wiadomo, a pomysly przemeblowania przychodza niespodziewanie :)

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Września 2016, 14:57:14 czas Polski »
Brakujące oklejenie już uzupełnione i biorę się za najtrudniejsze czyli szafę.
Póki co żeby zmniejszyć ilość elementów do końcowej roboty postanowiłem poskładać najpierw szuflady.

Tym ściskom taśmowym nie ufam za bardzo (topex) dlatego kątowymi złapałem jeszcze kąt.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #50 dnia: 10 Września 2016, 16:04:08 czas Polski »
Ramki ciete na ucios sklejam na takie sciski. Mimo, ze to topex to ladnie prostuje katy. Fizyka panie, fizyka.

A to co teraz klejisz to sa juz skrzynie szufladowe czy korpus ?
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 10 Września 2016, 16:12:11 czas Polski »
Skrzynie szuflad i nie kleję tylko skręcam. Jak widać to raczej robota tylko weekendowa, nie mam czasu na klejenie i takiej ilości ścisków żeby 3 szuflady na raz skleić.
Co do ścisków to bardziej chodziło mi o trzymanie niż kąty ale ostatecznie nie są najgorsze.

Najgorsza robota za to przede mną. Korpus szafy a te ściski tego nie obejmą. Trzeba będzie skręcać na ściskach kątowych, które również jak na swą zawrotną cenę 9zł/szt. w LM spisują się całkiem przyzwoicie.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #52 dnia: 10 Września 2016, 16:38:24 czas Polski »
A czemu nie zamontowales wczesniej prowadnic jak sugerowalismy ? Zamotales sie ;D
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

m_kola

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 10 Września 2016, 16:56:51 czas Polski »
A czemu nie zamontowales wczesniej prowadnic jak sugerowalismy ? Zamotales sie ;D
Sic! Bardzo dobre pytanie...