06 Maja 2026, 04:27:11 czas Polski

Autor Wątek: DEDRA DED7710 wiertarka stołowa - recenzja  (Przeczytany 27269 razy)

Offline leku

Odp: DEDRA DED7710 wiertarka stołowa - recenzja
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Lipca 2014, 00:09:41 czas Polski »
Dzięki za uznanie :)
WS-16 prawie skończona. Mechanicznie złożona i przywrócona do fabrycznych funkcjonalności.
Pozostała elektryka i przygotowanie odpowiedniego miejsca w warsztacie na 120 kg żywej wagi :)

Qiub

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Lipca 2014, 11:32:15 czas Polski »
Rozwaliles mnie tym rowerzykiem "RAKIETA" - prawie zakrztusilem sie zarciem :D

Troszke polotu i finezji w tym smutnym jak pinda swiecie :D

Offline dziadzkoantoszka

• Newbie
  • *
  • Ocena +0/-0
  • Szcze żywie biełaruś!
  • View Gallery
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Czerwca 2015, 22:09:26 czas Polski »
Jako iż moja stara tania (eurotec) wiertarka poległa musiałem kupić coś nowego.Wybór padł na DEDRĘ 7710, i jestem całkiem zadowolony.Wybrałem egzemplarz z prawie zerowymi luzami na końcu zamocowanego dośc długiego wiertła przy max wysunięciu wrzeciona jest ok 0,1mm czyli obleci.Dodatkowo uchwyt jaki dostarczono do tej wiertarki mimo że produkcji chińskiej robi dobre wrażenie i mimo opisu 3-16mm chwyta nawet 1mm wiertło .Jedyną wadą jaką zauważyłem to dość szybkie grzanie się silnika - jednak i tak lepiej niż w starym eurotecu gdzie już po 5 minutach silnik był tak gorący że aż czuć było lakier z uzwojenia.Nadto uważam że niewielką wadą jest to iż kółko pośredniczące w przekładni pasowej jest dość rachitycznie mocowane i nie posiada łozyska tylko jest łożyskowane ślizgowo na trzpieniu , z czasem się może to wytrzeć, ale ja mam tokarza-frezera w rodzinie więc w razie "w" sobie przetoczę i wprasuje łożysko.

Dałem za nią 395zł (taniej niż w casto i innych marketach) w lokalnym niedużym sklepiku.Ogólnie jest to całkiem możliwa wiertarka jak za takie pieniądze

bushmaster

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Lipca 2015, 19:59:14 czas Polski »
Da radę przezbroić uchwyt zębaty w tej wiertarce na samozaciskowy?

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #34 dnia: 20 Lipca 2015, 23:21:09 czas Polski »
Nie wiem dokładnie, bo nie próbowałem, ale futerko jest wbijane na stożku.
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Stycznia 2017, 10:25:46 czas Polski »
Pozwalam sobie odświeżyć temat celem zasięgnięcia opinii użytkowników, którzy już dłużej męczą tę Dedrę 7710. Nie rozleciała się? Luzy są na przyzwoitym poziomiie?

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #36 dnia: 23 Stycznia 2017, 13:04:40 czas Polski »
Moja działa, luzy w akceptowalnej normie  ;)

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Stycznia 2017, 13:47:10 czas Polski »
Ok, dzięki. Teraz pytanie czy ew. kupować za < 400 zł wysyłkowo, czy dołożyć kikadziesiąt zł i kupić wersję Macallisterową w Castoramie (bo zawsze to wygodniej reklamować stacjonarnie niż tracić pieniądze na kuriera).

kerry

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Stycznia 2017, 13:55:59 czas Polski »
niż tracić pieniądze na kuriera
E tam... "Konsument składający reklamację z tytułu gwarancji jest zobowiązany dostarczyć wadliwy przedmiot na koszt gwaranta do miejsca wskazanego w gwarancji lub miejsca wydania towaru.
Jeżeli jednak z okoliczności (np. duże rozmiary rzeczy lub skomplikowany sposób montażu) wynika, że wada powinna zostać usunięta na miejscu, konsument jest zobowiązany udostępnić towar gwarantowi (np. pralka w domu).
Podstawa prawna: art. 580 § 1 Kodeksu cywilnego "

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Stycznia 2017, 13:58:22 czas Polski »
Poważnie? Ciekawe... Ileż to razy widziałem o wysyłce na koszt nabywcy...

kerry

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Stycznia 2017, 14:12:25 czas Polski »
A "po odejściu od kasy, reklamacji nie uwzględnia się" widziałeś? :) Napisać sobie mogą... I tylko tyle...

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 25 Stycznia 2017, 13:43:27 czas Polski »
A ktoś ma porównanie tej Dedry do lidlowej wiertarki? Ma być zdaje się początkiem lutego, więc jak to jest to samo co Dedra, to poczekam (a na pewno będzie tańsza niż te 400 zł)

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #42 dnia: 25 Stycznia 2017, 14:25:22 czas Polski »
Są bardzo podobne, jedyna znacząca różnica, to Dedra ma koła pasowe aluminiowe, Parkside z tworzywa.

Offline Tomasz000

« Odpowiedź #43 dnia: 25 Stycznia 2017, 22:12:51 czas Polski »
Ja kupiłem w RTV EURO AGD. Zamawiasz onlie i możesze odebrać w sklepie (jeśli masz gdzieś w pobliżu). Reklamacje też załatwiasz w sklepie stacjonarnym.

http://www.euro.com.pl/wiertarki/dedra-ded7710.bhtml#afterSearch-dedra%207710||||product

mefjuu

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 30 Stycznia 2017, 06:07:32 czas Polski »
Wiertarka zakupiona. Przyznam szczerze, że na początku miałem zagwozdkę jak założyć futerko, żeby się trzymało...
Mam pytanie do właścicieli tej Dedry - jak ona się zachowuje przy wierceniu sednikiem 35 mm? U mnie przy wierceniu w miękkim drewnie przy odrobinie większym nacisku wiertarka stawała...