Żalicie się jak małe dzieci i myślicie, że stworzycie swoją własną rzeczywistość. Nie ma znaczenia co ja myślę, ale to co obecny rynek urządzeń prezentuje i mówię tu o wszystkich producentach. Jeśli uważacie że kupicie super dokładna maszynę w tej cenie do produkcji półseryjnej mebli to problem jest z Wami i Waszym zrozumieniem wartości pieniądza nawet w sensie lokalnej waluty w złotych, nie wspominając już o kontekście międzynarodowym, na którym operują te firmy i odpowiednio pozycjonują swoje produkty.
Czemu nie potraficie znaleźć super precyzyjnego urządzenia w tej cenie i zajmujecie się DW lub Boschem? Bo niczego takiego w tej cenie nie ma i najwidoczniej z czegoś to wynika, skoro nikt na to nie wpadł. Możecie oczywiście stworzyć swój produkt i udowodnić, że potraficie lepiej, ale póki co przyjmijmy obecny stan rzeczy za obowiązujący.
To pisanie o rzekomym braku zdolności wycięcia 20 mm sztachety to kolejny Bullshit. Dobrze, że ludzie robiący na tych maszynach meble nie wiedza ze tego nie da się zrobić, bo by pewnie nie dali rady. Prawda jest taka, że 800 Euro to jest gowno a nie cena w kontekście nie tyle kosztu materiałów i projektowania tych urządzeń, co zarobku który profesjonalista z takiej maszyny wyciąga. Czy mi się to podoba czy nie tak marketing ustala ceny. Nie wiem co Was tak szokuje.
W pracy kupowałem urządzenia kosztujace 250k Euro za sztukę i tez się zżymam że nie są state of the art. Ale jakoś nie umiem znaleźć lepszych w tej cenie, to raz, a dwa ze przy tej kwocie i tak zapewniają dobry biznes, więc świata nie zmienię, a moja opinia gówno producentów obchodzi i bardzo dobrze, bo przez lata działalności udowadniają, że wiedzą co robią i pchają technologię do przodu.
Cały czas utrzymuję, że problem jest w myśleniu ze 800 Euro to kupa szmalu, bo mało w kraju zarabiamy. Niestety chcemy robić to samo za 800, co gdzie indziej robi się za 5k Euro, a te 5k to najwidoczniej w tej branży jest bardziej miarodajnym punktem odniesienia niż Wasze opinie. Inaczej byście tonęli w możliwośiach wyboru super sprzętu za 1k Euro.