30 Kwietnia 2026, 15:05:34 czas Polski

Autor Wątek: JULA - promocje  (Przeczytany 135290 razy)

Offline maximGTF

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • Koko dżambo i do przodu..
  • View Gallery
Odp: JULA - promocje
« Odpowiedź #270 dnia: 08 Maja 2017, 17:29:26 czas Polski »
Dzięki za opis - dzisiaj albo jutro podjadę pomacać i zwrócę na to wszystko uwagę.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #271 dnia: 08 Maja 2017, 20:03:43 czas Polski »
W marcu dokładnie w tej samej cenie była jak teraz .

sgt_raffie wszystko dokładnie napisał :)  do ogrodówki się nada ale nic dokładniejszego nie zdziałasz nią

Offline maximGTF

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • View Gallery
« Odpowiedź #272 dnia: 08 Maja 2017, 20:37:45 czas Polski »
Byłem, macałem, nie brać do ręki chyba, że do opału. Stolik egzemplarza, który macałem był już w standardzie wygięty, wszystko się rusza i bardzo giętka. Dla mnie odpada..

kozio

• Gość
« Odpowiedź #273 dnia: 09 Maja 2017, 06:02:40 czas Polski »
Ale za tą cenę nic lepszego na 305 nie znajdziesz...

Offline marcin6391

« Odpowiedź #274 dnia: 09 Maja 2017, 06:08:59 czas Polski »
Właściwie, to coś dobrego z taką tarczą, to od 2 koła sie zaczyna ....

Chyba, że ostatnio cos sie zmieniło ...

Offline maximGTF

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • View Gallery
« Odpowiedź #275 dnia: 09 Maja 2017, 15:42:55 czas Polski »
Ale za tą cenę nic lepszego na 305 nie znajdziesz...

Oczywiście ale kupować coś tak kiepsko złożonego to strata kasy, która się nie zwróci, nie zarobi. Chciałem ją kupić aby zarobiła na 305 od metabo. Obok stał bosch gcm 800 sj i ta ukośnica zrobiła na mnie ogromne wrażenie. 3-4 zlecenia więcej i będzie na moim blacie. Nie przetnie 10, a 7cm ale jej spasowanie, dokładność, sztywność, powtarzalność opuszczania itd itd - petarda. Takiej jeszcze nie macałem :-)

meridox

• Gość
« Odpowiedź #276 dnia: 09 Maja 2017, 17:28:23 czas Polski »
coś do dokładniejszych prac mam. Ta miałaby służyć do dużych kantówek (zabudowa piwnic, warsztatów i ogrodowa). Ciekawe czy dałaby radę z 12x12 na 2 razy.

Musisz się zdecydować co tak naprawdę chcesz ;) bo jeśli masz jedną do dokładnych prac a drugą chcesz do dużych mniej dokładnych rzeczy to jest ok zwłaszcza za tą kasę.  Jeśli chcesz dużą dokładną to wtedy mała jest zbyteczna, sprzedaj małą dołóż to co byś wydał na badziew i kup jedną większa i porządną

Offline marcin6391

« Odpowiedź #277 dnia: 10 Maja 2017, 05:43:39 czas Polski »
wczoraj u kumpla testowałem makitę - ze stołem wyszła ok. 5 tysi...
fajna, sztywna, bez luzów na boki  :)

ale trocinami wali naokoło , jak moja metabo  ;D

Offline maximGTF

• Jr. Member
  • **
  • Ocena +0/-0
  • View Gallery
« Odpowiedź #278 dnia: 10 Maja 2017, 10:38:45 czas Polski »
coś do dokładniejszych prac mam. Ta miałaby służyć do dużych kantówek (zabudowa piwnic, warsztatów i ogrodowa). Ciekawe czy dałaby radę z 12x12 na 2 razy.

Musisz się zdecydować co tak naprawdę chcesz ;) bo jeśli masz jedną do dokładnych prac a drugą chcesz do dużych mniej dokładnych rzeczy to jest ok zwłaszcza za tą kasę.  Jeśli chcesz dużą dokładną to wtedy mała jest zbyteczna, sprzedaj małą dołóż to co byś wydał na badziew i kup jedną większa i porządną

Mała musi zostać mobilna do montażu listew/cokołów mdf w kuchniach z paczek i listew mdf przypodłogowych.
Duża ma być na stałę w garażu i "produkować". Nie wyobrażam sobie ciągłego przekładania, przykręcania i ustawiania dlatego dwie..
Po obmacaniu tego boscha jestem w stanie zrezygnować z 3cm głębokości na rzecz dokładności. Chciałem uniknąć cięcia na 2 razy bo to zawsze czas, którego wszystkim brakuje.

meridox

• Gość
« Odpowiedź #279 dnia: 10 Maja 2017, 16:32:23 czas Polski »
jeśli o dokładność chodzi to masz racje też bym ją odpuścił chociaż sam  ją mam ;) tylko 254, z pierszego twego wpisu rozumiałem że nie ma być dokładna tylko ma być duża :)

Offline shymano

« Odpowiedź #280 dnia: 08 Lipca 2017, 12:03:41 czas Polski »
Podczas ostatniej wizyty w Jula Natknąłem się na stos pił:
płatnica bahco
Cena 35 zł, długość 55 cm, made in Sweden, to chyba jak za darmo  :) Kupiłem 3 - dla siebie, ojca i teścia...
Ogólnie pojawiło się ostatnio w Juli dużo markowych narzędzi dobrej jakości - bahco, hultafors (np dłuta, strugi, narzędzia pomiarowe), rewelacyjne szwedzkie noże mora: mora basic w cenie chińskiego noża.
Ostatnio się czuję w Jula jak dziecko w sklepie z zabawkami  :D

Offline whiteBT

« Odpowiedź #281 dnia: 11 Lipca 2017, 21:33:20 czas Polski »
Shymano a w jakim mieście byłeś?

Offline shymano

« Odpowiedź #282 dnia: 12 Lipca 2017, 00:48:41 czas Polski »
w Poznaniu

Offline Strużyn

« Odpowiedź #283 dnia: 04 Sierpnia 2017, 16:52:54 czas Polski »
W Juli jest teraz jakaś letnia przecena, również na ich stronie. Ja skorzystałem i kupiłem ściski Bahco za pół ceny, ale widziałem też sporo innych zniżek.

https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/?f.product-kind.terms=%5b%22onsale%22%5d

A tu rzeczone ściski w cenie topexowych (19.99). Przesyłka kosztuje tylko 9 zł:
https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/narzedzia-reczne/narzedzia-mocujace/sciski-pistoletowe/scisk-pistoletowy-000183/

Offline Sebastian.P

« Odpowiedź #284 dnia: 04 Sierpnia 2017, 17:39:44 czas Polski »
A te sciski czymś się różnią od topexów? Bo konstrukcja i plastiki takie same. W środku są lepiej zrobione?