Zagapiłem się na kilka dni na forum, a tu proszę jaki piękny domek powstaje. Gdzieś już widziałem ten projekt

Świetna realizacja, ładnie to wszystko wygląda. Te pale betonowe tak porządnie wygladają że chyba na nich dom można stawiać.
Ja deskę elewacyjną przykręcałem wkrętami torx i wcale nie był jakieś specjalnie drogie. Znalazłem na portalu aukcyjnym w paczkach po 100-200sztuk. Cena wychodziła około 25zł/kg. Kupiłem dosyć sporo tego, za kilka kg zapłaciłem ponad 100zł i mam zapas na trzy takie domki. Te wkręty posiadały pod łebkiem takie narzynki które ładnie wbijały się w drewno bez pęknięć deski elewacyjnej i nie szpeciło to jakoś. Wkręty pozatym są w kolorze złotym, więc w sośnie/świerku nie specjalnie rzucające się w oczy.
Jak przykręcisz deski wkrętami to będziesz miał spokój, a czarne wkręty K/G to łebki im odpadają przy wkręcaniu w drewno wiec uważaj na to.
Jeśli zdecydował byś się jednak na pomalowanie szwedzką farbą którą ja malowałem to chętnie odstąpie trochę. Kupiłem 10L i ponad połowa mi została.
Ps. Do czego wykorzystasz wypuszczone belki z dachu?
Trzymam kciuki i kibicuję dalej.