02 Lipca 2026, 00:25:45 czas Polski

Autor Wątek: Stolarnia 5m2  (Przeczytany 110456 razy)

krzysiek

• Gość
Odp: Stolarnia 5m2
« Odpowiedź #345 dnia: 23 Kwietnia 2017, 15:41:48 czas Polski »
Ten co się kręci koło kabiny po stronie kierowcy to może być złodziej. Widziałem kiedyś taką akcję w Łodzi, paręnaście lat temu, tylko kierowca był cwany i zamknął kabinę i podniósł szyby - upał był wtedy.

Offline maniek7

« Odpowiedź #346 dnia: 23 Kwietnia 2017, 16:06:26 czas Polski »

Łukasz jak dla mnie "życie codzienne", może jakbyś stał dalej + pionowy kadr samego pracownika przy rozładunku- tak to widzę w temacie foto

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #347 dnia: 23 Kwietnia 2017, 16:11:26 czas Polski »
Ja chyba przemilczę bo powiecie, że naprawdę mam schizy i widzę rzeczy których nie ma ;)
Poza tym każdy widzi przez pryzmat siebie i wynajduje coś innego.

Edit. Ale tak w skrócie tylko to mój tytuł: "stary i po co tak gonisz ? Rozejrzyj się wokół".
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2017, 16:13:02 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Krajmesel

• Gość
« Odpowiedź #348 dnia: 23 Kwietnia 2017, 16:18:51 czas Polski »
Włala

Ja tam widzę codzienne spotkania "dwóch światów" które nie za bardzo zwracają na siebie uwagę. Pierwszy świat urobionego, słabo opłacanego kierowcy dostawczaka którego wpienia otoczenie, on marzy o tym aby szychta dobiegła końca. I drugi świat biegnącego obok kierownika działu sprzedaży i marketingu w oddziale brawurowo wchodzącego na nowe rynki banku, który zalicza swój codzienny joging odziany w skrupulatnie wyselekcjonowane odzienie. Ogólnie mało się sobą przejmują.

Filmik widziany kilka wpisów wyżej Mistrzostwo.

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #349 dnia: 23 Kwietnia 2017, 16:40:52 czas Polski »
Dzięki wszystkim za uwagi. Krajmesel - dokładnie to widziałem robiąc to zdjęcie. Miałem tylko chwilkę i stałem w nieodpowiednim miejscu. Pierwsze dwa kadry poszły po prostu na dostawcę z Tesco - jest niedziela a chłopak zasuwa - było mi go autentyczne żal - i nagle kątem oka dostrzegam biegacza w nowiutkim wdzianku - miałem dosłownie dwie sekundy na uchwycenie momentu w którym bedą razem w kadrze. Dzięki za wrażliwość. W dzisiejszym zagonionym świecie chyba powinniśmy czasem przystanąć. Aparat czasem widzi więcej...

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #350 dnia: 23 Kwietnia 2017, 16:43:12 czas Polski »
Czyli jednak nie mam schiz ;D
Ale co z kurtką ? Próba przeniknięcia lepszego (zielonego) świata w drugi świat ? Próba "wyciągnięcia" tego gościa z tych męk ? A może po prostu pragnienie spokoju przez tego pracownika ? W końcu po pracy ją ściąga.
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2017, 16:45:09 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #351 dnia: 23 Kwietnia 2017, 16:52:27 czas Polski »
Zabieg celowy - pomyśl Piotrek, jak to odbierasz? Poszukaj pod hasłem "dress code". Poza tym jest wiosna, no nie?

krzysiek

• Gość
« Odpowiedź #352 dnia: 23 Kwietnia 2017, 17:04:47 czas Polski »
Jak dla mnie to zbyt wydumane jest , no ale może za prosty jestem.
Żeby żyć trzeba pracować .
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2017, 17:07:09 czas Polski wysłana przez krzysiek »

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #353 dnia: 23 Kwietnia 2017, 17:13:17 czas Polski »
Może i wydumane ale tak się zastanowić i odsunąć na chwilę codzienność na bok to w każdym z nas siedzi trochę takiego wydumania. Może i szukanie symboliki na siłę a może tak po prostu jest.
Ja kompletnie nie rozumiem obrazów typ Krzyk ale jednak ludzie debatują na symboliką. A może pan Edvard wypił za dużo i coś pogryzmolił ? Prawda taka, że każdy widzi co innego.
Nie będę się rozciągał bo za daleko popłynę z moją wyobraźnia ;)

Edit: Zanim zacznie się beczka ze Speca. Tak. Jestem jednym z tych oszołomów którzy znajdą symbolikę w kromce chleba jak kto zapyta. Dlatego w szkole miałem dobre oceny z interpretacji wierszy bo odpływałem ;D
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2017, 17:22:13 czas Polski wysłana przez SpecPiotr »

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #354 dnia: 23 Kwietnia 2017, 18:47:07 czas Polski »
Piotrek - jesteś po prostu wrażliwcem i nie ma się co wstydzić. Bycie wrażliwcem nie jest łatwe - szczególnie w twardym świecie rzemiosła. Coś wiem na ten temat...

Offline stachmiesz

• Hero Member
  • Ocena +0/-0
  • Lajf is brutal end ful of zasadzkas
  • View Gallery
« Odpowiedź #355 dnia: 23 Kwietnia 2017, 19:00:47 czas Polski »
Ja widzę podkreślenie zieleni na drzewach.... Wiosna :)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #356 dnia: 23 Kwietnia 2017, 19:01:33 czas Polski »
Może ktoś jeszcze się wypowie?
Łukasz drogi kolego ponieważ koledzy jajmuja się tym czym normalny człowiek by się zainteresował to i ja coś dodam. Pewnie uczysz się PS i wydzieliles zielony kolor i to tylko za pomocą suwaków.  Zgadlem?  O to chodziło?

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #357 dnia: 23 Kwietnia 2017, 19:15:20 czas Polski »
Koziołku - każdy widzi to co chce :D. Oczywiście pobawiłem się suwakami ale zrobiłem to specjalnie - zdjęcie jest zrobione źle i zastanawiałem się czy w ogóle jest czytelne. Pozostawienie tylko żółci/zieleni podprowadza widza na te te dwie postacie które są tutaj ważne. Krajmesel ujął wszystko lepiej niż sam bym powiedział. Dobra fotografia to wg. mnie taka, której nie trzeba tłumaczyć. Też nie lubię wydumanej pseudosztuki. Opowiedzenie jakiejś historii na jednym, statycznym obrazku nie jest łatwe i tego się właśnie próbuję uczyć. Umiejętności chcę wykorzystać do mojej "stolarskiej" fotografii.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #358 dnia: 23 Kwietnia 2017, 19:16:57 czas Polski »
Zrób zdjęcie jakiego orła to też nic nie będziesz musiał mówić a kilka osób się uśmieje ;D

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #359 dnia: 23 Kwietnia 2017, 19:25:25 czas Polski »
A może być samiczka kosa?

Orły u mnie nie latają ;)