30 Kwietnia 2026, 02:53:27 czas Polski

Autor Wątek: SPECjalistyczny warsztat Piotra.  (Przeczytany 39387 razy)

Offline SpecPiotr

Odp: SPECjalistyczny warsztat Piotra.
« Odpowiedź #150 dnia: 19 Kwietnia 2017, 12:20:03 czas Polski »
Nie ma takiej opcji.
Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline Andriu

« Odpowiedź #151 dnia: 19 Kwietnia 2017, 12:53:12 czas Polski »
Piotrze jak będziesz otwierał  tą  szafkę  po  prawej stronie  koło lodówki? a może  by tak  ta lodówkę  trochę w lewo  pocisnąć chociaż  10 cm  to już  lepszy  dostęp będziesz miał.
Jakie aventoski do  tych  drzwi  większych a  jakie  do górnych dasz?
a z czego fronciki?
w końcu ciekawie na tej stronie zaczyna się robić.

Offline maniek7

« Odpowiedź #152 dnia: 19 Kwietnia 2017, 13:05:13 czas Polski »
Andriu ale wtedy będą 2 narożne z nazwy a tak chociaż ta po lewej będzie większa z normalnym dostępem, choć wymiarów jeszcze nie ma.
Tak sobie gdybam...

« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2017, 13:07:50 czas Polski wysłana przez maniek7 »

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #153 dnia: 19 Kwietnia 2017, 13:14:34 czas Polski »
Andriu. Lodówka jest w lewo przesunięta właśnie o 100 w lewo by do dolnej szafki był lepszy dostęp. U góry obok kawiarki na "zapchajdziurę" będzie otwarta półka na książkę kucharska.
Wszystkie górne głębokie otwierane będą na zawiasach. A to dlatego, że są dość głębokie i pewnie trza będzie stołka lub drabinki użyć. To wyklucza dla mnie użycia klap bo zawsze te kilka cm zostanie luzu nad głową. Po drugie musiałbym podzielić z wysokości co znów narzuca mniejsze gabaryty przedmiotów. A tam jak wiadomo przyprawy nie będą ;) W płytkich górnych na samej górze będą klapy na Aventosach HK-S. Pozostałe będą normalnie na zawiasach lub Aventosach HF. Tu trwają rozmowy.

Fronciki (jakże by inaczej) biały lakier WP z uchwytem frezowanym.

Offline Strużyn

« Odpowiedź #154 dnia: 19 Kwietnia 2017, 13:59:10 czas Polski »
Mam w mieszkaniu podobny układ. Tzn Na lewo od lodówki side-by-side piekarnik i nad nim mikrofala. Na razie rozwiązanie się sprawdza. Natomiast słabym punktem może być otwieranie prawych drzwi lodówki. Mam wrażenie, że co chwila będą uderzały o blat. One w tych lodówkach otwierają się bardzo szeroko, mam wrażenie, że te 90 stopni to trochę mało. Niech sobie klienci w markecie przećwiczą, czy takie otwieranie im pasuje.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #155 dnia: 19 Kwietnia 2017, 17:09:59 czas Polski »

Mam wrażenie, że co chwila będą uderzały o blat. One w tych lodówkach otwierają się bardzo szeroko, mam wrażenie, że te 90 stopni to trochę mało.

Pomiary były robione wraz z lodówką. Jest dość miejsca. Dlatego jest właśnie to małe odsunięcie po prawej od lodówki. Nie daję wymiarów na rysunku bo projekty u mnie są poglądowe a nie wykonawcze. Nie chce mi się dłubać tą myszką co do centa wszystko bo bym zwariował ;D

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: 19 Kwietnia 2017, 20:27:58 czas Polski »
Wstępnie nie mam zastrzeżeń  8) ;D ;D. Sprawdź kawiarkę , bo zawsze są z nimi jakieś jaja . Przede wszystkim  , z której strony jest zbiornik na wodę i ewentualnie , gdzie jest pojemnik na mleko o ile ma tą funkcję . Mimo ,że kawiarki są na prowadnicach , może być problem z uzupełnieniem wody od strony ściany .

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #157 dnia: 19 Kwietnia 2017, 20:32:27 czas Polski »

Wstępnie nie mam zastrzeżeń

Kawiarka teoretycznie według parametrów będzie pasować ale zawsze proszę o info kiedy sprzęt dojedzie by dokładniej obejrzeć takie wynalazki.

przemek77

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: 19 Kwietnia 2017, 20:41:59 czas Polski »
Dobre ;D

Offline Andriu

« Odpowiedź #159 dnia: 20 Kwietnia 2017, 09:56:40 czas Polski »
a jak się sprawdzają  uchwyty frezowane  w  szafkach górnych  przy  aventosach  hf zawsze mnie to ciekawiło,  ale  jedynym  wyjsciem  jest pociągać  za  tylną  ściankę.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #160 dnia: 20 Kwietnia 2017, 10:00:41 czas Polski »
Sprawdzają się jak każde inne uchwyty. Jedynie trzeba klienta uświadomić, że będzie się musiał przyzwyczaić. Ja mam zawsze próbkę ze sobą i pokazuję. Zwłaszcza jak kobita ma wycyckane długie paznokcie.
Nic za tylną ściankę nie trzeba ciągnąć.

Offline Andriu

« Odpowiedź #161 dnia: 20 Kwietnia 2017, 10:09:38 czas Polski »
jak zrobisz serwodriwe

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #162 dnia: 20 Kwietnia 2017, 10:12:29 czas Polski »
Ale co z tym servo ? Wtedy wogóle nie musisz robić uchwytów.

Offline Strużyn

« Odpowiedź #163 dnia: 20 Kwietnia 2017, 10:27:34 czas Polski »
a jak się sprawdzają  uchwyty frezowane  w  szafkach górnych  przy  aventosach  hf zawsze mnie to ciekawiło,  ale  jedynym  wyjsciem  jest pociągać  za  tylną  ściankę.

W swojej kuchni mam takie uchwyty przy zwykłych Aventosach HK. No i trochę na to narzekamy. Kobieta musi użyć obu rąk do otwarcia...ja czasem też :). A babcia jak przyjedzie się córą opiekować to już w ogóle się do tych szafek nie dotyka. Próbowałem to wyregulować, ale regulacja wpływa tylko na pozycję/wysokość na jakiej zatrzymuje się otwarty front. Na siłę potrzebną do przyłożenia w momencie otwierania nie ma to wpływu.

Offline SpecPiotr

« Odpowiedź #164 dnia: 20 Kwietnia 2017, 10:31:13 czas Polski »
Ale to nie ja powiedziałem ???

Ja nigdy nie miałem z tym problemu tylko należy to klientowi wyjaśnić.
Po drugie jak zły Aventos się dobierze to ciężko otworzyć. Po trzecie frez frezowi nierówny. Spotykałem się z takimi, że nawet szufladę ciężko było otworzyć. W moich tego problemu nie ma ;)