Od sierpnia 2016r. remontuje i przerabiam chlewnie 4,5m x 4,8 m na warsztat. na razie pomieszczenie do montażu mebli, które będzie połączone przejściem 2mx2m w drugim pomieszczeniem 9mx 4,5m , gdzie obecnie prace remontowe i wyburzeniowe trwają, no i stoi jeszcze koza i baranek,
teraz pracuje w suterenach domu tj, pomieszczenie niskie, zawilgocone, z krzywą podłogą.
na razie skułem wszystkie tynki i wylewki gdzie w niektórych miejscach było nawet 30 cm betonu, ale że były przelane uryną zdecydowałem je wykuć, tak samo ściana gdzie zwierzęta się z nią stykały była cała zawilgocona została wyburzona i zrobiłem w nich drzwi 2,6x 2,2m i , wykułem otwór na okno i założyłem okno aluminiowe 145x100 cm, kupiłem bramę ocieplaną wiśniowskiego z napędem, zrobiłem wylewkę ocieplaną styropianem i izolacją przeciwwilgociową. Ściany myłem preparatami dezyfekującymi oraz mieszaniną chloru z wodą, wypucowałem - wykułem fugi na około 6 cm głębokości. zrobiłem nową instalację elektryczna 220 i 380 z osobnymi bezpiecznikami.