06 Maja 2026, 20:09:04 czas Polski

Autor Wątek: Bosch GTS 10 XC  (Przeczytany 110670 razy)

Offline futrzak

Odp: Bosch GTS 10 XC
« Odpowiedź #165 dnia: 30 Czerwca 2016, 21:57:24 czas Polski »
Gwarancja by była, lecz nie pomyślałem o skali. No nic trzeba będzie chyba kupić w Polsce. Bo nie chce odmierzać w calach.

Offline Morświn

« Odpowiedź #166 dnia: 30 Czerwca 2016, 22:13:12 czas Polski »
A to duzo taniej wychodzi czy jak?

krzysiek_z

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: 30 Czerwca 2016, 22:23:12 czas Polski »
zadzwoń do serwisu.  Może sprzedająs same skale.

Offline futrzak

« Odpowiedź #168 dnia: 30 Czerwca 2016, 22:56:51 czas Polski »
580 funtów z wysyłką a w Polsce 3700zł a znalazłem za 19,20zl ta etykietę ze skala, jak ona jest mocowana?
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwca 2016, 23:04:27 czas Polski wysłana przez futrzak »

Offline noprofi_semi

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Gwóźdź wystaje, chwytaj za młotek.
  • View Gallery
« Odpowiedź #169 dnia: 01 Lipca 2016, 08:43:18 czas Polski »
Faktycznie ładnie się prezentuje ta pilarka gratuluję zakupu.
 :)

Offline dekiel.pl

« Odpowiedź #170 dnia: 01 Lipca 2016, 19:42:17 czas Polski »
Mam i ja dzisiaj BOSCH przyjechał z axminster ;D
Pilarka poskładana wykonałem już pierwsze ciecia i jestem b. zadowolony
Jest kilka mankamentów
Przykładnica do cięcia poprzecznego z kątomierzem niestety lata luźno w rowku teowym
coś z tym będę robił ale jeszcze nie wiem co
Ruchomy stolik ma luzy ale wygląda że będzie można to wyregulować
natomiast martwi mnie trochę że nie jest zlicowany na całej długości ze stołem
Z przodu jest ok, z tył jest nieco wyżej :(
Jest jeszcze parę drobiazgów do wyregulowania i myślę że będę w pełni zadowolony
w zał fotka
PS ktoś pytał o podziałkę - ta z UK ma metryczną, wtyczka jest angielska
Pozdrawiam
https://dekiel.pl - Narzędzia stolarskie do pracy z drewnem

Offline futrzak

« Odpowiedź #171 dnia: 01 Lipca 2016, 23:29:22 czas Polski »
Właśnie również chce z axministra zamawiać, ile szła paczka? Jak podziałka metryczny to git.

Offline marttinoPL

« Odpowiedź #172 dnia: 18 Sierpnia 2016, 18:33:08 czas Polski »
Super taką kiedyś kupię

Offline eques

« Odpowiedź #173 dnia: 05 Września 2016, 06:59:48 czas Polski »
Witam,
pytanie dosyć trywialne do posiadaczy wózka roboczego Bosch GTA 60 W Professional, do piły GTS 10 XC. Czy możecie mi podać jaką głębokość ma cały zestaw po złożeniu i postawieniu np. pod ścianą. Tzn, ile zajmuje miejsca od ściany, gdy stoi złożony jak na zdjęciu.
Przymierzam się do zakupu takiego stojaka i nie jestem pewien czy w miejscu jakie sobie upatrzyłem w garażu będzie ten zestaw pasował i nie będzie mi zaczepiał o samochód który na co dzień tam stoi.
Dziękuję i pozdrawiam
Cezary

Offline eques

« Odpowiedź #174 dnia: 05 Października 2016, 08:22:29 czas Polski »
Kontynuując moją poprzednią wypowiedź.
Otóż nabyłem drogą kupna podstawę o której pisałem wcześniej. Niestety na zdjęcia nie bardzo było czasu, innym razem wkleję.
Podstawa jest solidna i stabilna, daje się wypoziomować do nierównej powierzchni jaką jest kostka brukowa na której z reguły stawiam piłę.
Zaskoczyła mnie wagą, myślałem że będzie bardziej delikatna, jednak gabaryt i masa to jej wielki plus, cała piła nie chwieje się.
Bosch oprócz części niezbędnych do montażu dodaje także śruby do przykręcenia piły do blatu. Śruby są w trzech długościach. Wszystkie M6. Polecam jednak zakupić śruby M8, ponieważ do takich są przygotowane otwory montażowe zarówno w pile jak i i podstawie. Piła przy dokręcaniu nie ma luzu na śrubach i pomimo, że po skręceniu nic się nie przesuwa, mam odczucie że M8 lepiej "wycentruje" piłę w stosunku do podstawy. Transport jest wygodny i nie wymaga wysiłku czego nie mogę powiedzieć o przenoszeniu samej piły. Ponieważ akurat nie miałem metrówki pod ręką, mogę powiedzieć, że blat roboczy piły jest na wysokości pępka. :) Mam 180 cm wzrostu. :)

To co mnie interesowało. Po złożeniu i postawieniu piły pod ścianą odstaje od ściany na 60 cm. Wysokość całego zestawu w pozycji stojącej to 115 cm, natomiast szerokość jaką musimy zarezerwować to 80 cm. Piła złożona z wszelakimi akcesoriami w miejscach do tego wyznaczonych przez producenta.

Niestety cena jest odstraszająca (1/4 wartości piły) jednak jeśli ktoś zastanawia się nad zakupem to z czystym sumieniem morę polecić. Długo zastanawiałem się nad zakupem w UK, tym bardziej, że funt leci w dół, jednak życzliwy dołożył mi do podstawy i zakupiłem w PL.

Jeśli są jakieś pytania, walcie śmiało...

Offline Morświn

« Odpowiedź #175 dnia: 10 Października 2016, 18:41:37 czas Polski »
Ludzie pytanko jak się nazywa ten drut do rury i gdzie go kupić?

Marcin M

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: 10 Października 2016, 18:59:04 czas Polski »
Podejrzewam, że to oryginalne akcesoria Boscha, więc powinno być na ich stronie.

Offline Morświn

« Odpowiedź #177 dnia: 10 Października 2016, 19:09:32 czas Polski »
O jeżu znalazłem to jak szukalem części....za tyle to wolę stopą to trzymać...

Marcin M

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: 10 Października 2016, 19:20:30 czas Polski »
A co myślałeś? Haha. Jak patrzyłem ile kosztuje ten trójnik do odsysania, żeby można było podpiąć równocześnie odsysanie do osłony tarczy to zdębiałem. No lekkie przegięcie. Ale jak to mówią - płacisz za SYSTEM :D

Offline Morświn

« Odpowiedź #179 dnia: 10 Października 2016, 19:28:07 czas Polski »
Ten trójnik to kup hydrauliczny i dostosuj ja tak zrobiłem ale ciąg słaby miałem