Dziekuję za informację.
Nie wiedziałem że ten film jest na YT.
Obejżę sobie puźniej.
A manipulowanie danymi było, jest i będzie.
Jedni mówią że jest żle inni że dobrze, a pradwa pewnie jak zwykle jest gdzieś pośrodku. i tego trzeba mieć świadomość.
Moim zdaniem jest lepiej niż było, ale jaszcze nie tak dobrzę jak byśmy sobie tego życzyli.
Właśnie wczoraj wróciłem z wakacji z Polski. Odwiedziłem Kraków, Warszawę i Białystok i muszę powiedzieć że zmiany są ogromne. Na lepsze.
Mogę tylko mówić o tym co widzę, bo przeciesz nie mieszkam w Polsce. Wizualnie jest naprawdę lepiej. Miasta (przynajmniej te gdzie bywam) pięknieją, a drogi są coraz lepsze. Ludzie dbają o domy i własne otoczenie. Jadąc pociągiem z Krakowa do Warszawy niemal wszystkie domy widoczne z pociągu są odnowione a gospodarstwa zadbane. To jest piękne i budujące. Szkoda tylko że tak ciężko jest się dogadać naszym politykom, aby było lepiej pod względem ekonomicznym.
Mam tyko nadzieją że zamach na kraj jaki funduje nam pan Komorowski w referendum nie powiedzie się.
Ps. Zanim padną oskarżenia pod moim adresem że prubuję dzielić i wprowadzać zamieszanie na forum, to proszę tego tak nie odbierać. Nie jetem zdecydowanym zwolennikiem żadnego ugrupowania i nie dyskwalifikuję kudzi pod względem przekonań czy wiary. Uważam że można dyskutować na różne tematy kulturalnie i na poziomie.
Pss. Właśnie przeczczytałem wiadomośc Amigorg. Prawda jest taka, że każdy będzie chwalił i manipulował w większym lub gorszym stopniu danymi w zależności od tego jak się odnajduje w danej rzeczywistości. Myślę że troszkę nierozsądne jest ślepo wierzyć lub odrzycać w to co jest nam przekazywane w mediach.
Zachowujmy dystans i rozsądek zapoznajac się zarówno z przekazem mediów pro-rządowych jak i opozycyjnych.
Pozdrawiam z szacunkiem.